Last news in Fakti

8 Юни, 2022 10:40 2 863 16

Зам.-министърът с охрана от НСО: Страхувам се! Имам три деца

  • иван христанов-
  • охрана-
  • нсо-
  • заплахи-
  • лаборатория-
  • капитан андреево

Заплахите към него са били под формата на съобщения. След това са ескалирали и към други хора – от изпълнителната власт и депутати. На зам.-министъра е предложен и подкуп от 500 хил лв. на месец

Зам.-министърът с охрана от НСО: Страхувам се! Имам три деца - 1

Зам.-министърът на земеделието Иван Христанов ще се движи с охрана заради заплаха за живота.

Новината обяви вчера премиерът Кирил Петков и обвърза казуса с фитосанитарния контрол на ГКПП „Капитан Андреево“, който държавата си върна след разследване на репортера на bTV Марин Николов.

„Това не е решение на премиера, нито мое. Това е решение на колективен орган съвет, който преценява оперативната информация и съответно назначава или не назначава охрана на застрашени лица“, обясни в интервю за предаването „Тази сутрин“ Христанов.

Заплахите към него са били под формата на съобщения. След това са ескалирали и към други хора – от изпълнителната власт и депутати. На зам.-министъра е предложен и подкуп от 500 хил лв. на месец, за да остави частната фирма на границата.

На въпроса дали се страхува той отговори: „Обективно погледнато - да, страхувам се. Аз съм семеен човек с три деца. Опитвам се да си върша работата съзнателно. За мен не е нормално да наследим една държава, в която се налага да ходиш с охрана, защото отиваш и си вършиш работата както трябва“.

Христанов определи като „митологема“ твърдението, че държавата е взела бизнеса на един беден човечец, който 10 години си е вършил работата.

По думите му БАБХ има капацитет и ще поеме с фитосанитарния контрол на ГКПП „Капитан Андреево“ и тази дейност няма да се преотдава на частна фирма. На границата ще бъде изградена и лаборатория и това ще носи годишен приход на държавата от 50-60 млн. лв. на година. Оборудването за лабораторията ще струва между 3 и 5 млн. лв., уточни зам.-министърът.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Плебеите

    16 6 Отговор
    Защо бе?! Ние те обичаме!

    Коментиран от #15

  • 2 Наталия Кобилкина

    7 4 Отговор
    Абе да реновират летящата чиния на Бузлуджа и да настанят там всички министри и зам. министри.
  • 3 вЕрващ

    9 8 Отговор
    Охх , е на това се вика - КРИЗИСЕН ПиАр .
  • 4 При толкова

    11 6 Отговор
    години управление на мафията , грабене и корупция - типични методи от мутренско / ДС време ! Честни и достойни хора при тях не виреят !
  • 5 Гочо

    17 6 Отговор
    Момци,за какви далавери става на въпрос,останали от господството на ГЕРБ...А това е само едно звено от веригата...60 мил. на година...представяте ли си какво лапане е падало...Не на 27...на 47 място по бедност ще бъдем при такива управници...визирам предишните...

    Коментиран от #8

  • 6 пак ли

    5 4 Отговор
    За мен не е нормално да наследим една държава, в която се налага да ходиш с охрана

    Добър опит за подгряване на вкиснала и втръснала манджа.

    Коментиран от #13

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ако

    2 7 Отговор

    До коментар #5 от "Гочо":

    Смяташ, че сегашните по-малко крадат - не си в час.
    Само ЕДИН пример - госпожа Инпексова, пардон, ЛукОйлова, пардон, Кинтексова, пардон вече и ВАЗОВСКА ...
  • 9 ссср

    4 4 Отговор
    министър ама тарикат хем във фирма хем министър . можели и възможно ли е търговеца да е този които е станал министър .
  • 10 ссср

    2 1 Отговор
    министър ама тарикат хем във фирма хем министър . можели и възможно ли е търговеца да е този които е станал министър .
  • 11 Перо

    8 4 Отговор
    Как можаха да номинират такава мишка за зам.-министър? Вместо да смажат мутренската глава на собственика на мафиотската фирма на тиквата, за тая мишка ще се ангажира цял отбор юнаци от НСО за държавна сметка да го пазят! Трябва законодателно да се забрани участието на частни фирми от всякакъв вид в граничните зони и особено на ГКПП! Това са фирмите за фитосанитарен контрол,за дезинфекция,фришопове,паркинги,медицински контрол,автомобилни сервизни услуги и т.н.!
  • 12 Този човек зам. министъра

    0 3 Отговор
    Христанов също е брутален лъжец! На пресконференция на ПП той стоеше до Кирчо Лъжеца и накрая се изцепи в ефир че фирмата по фитосанитарен контрол е крадяла по 1.5 милиарда на година, което е уникална лъжа! Шефа на БАБХ, новият от Промяната десет пъти повтори парите които изкарва от тая дейност сега държавата, след като изгони фирмата и като се пресметне излиза че на година не може да се достигне оборот по-голям от 35-40 милиона, а като се приспаднат разходите по дейността печалбата пада драстично. Не оспорвам правото на държавата да предоставя на частна фирма дейността, както и да отнеме и да я върши сама, през държавни служби и лаборатории, но не може да се лъже така нагло!

    Коментиран от #14

  • 13 Когато лъжеш и крадеш, но ти си

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "пак ли":

    държавата, тогава сам си слагаш охрана! Тия от Правителството правят същото като ДПС при Орешарски, когато уж щеше да го убиват Пеевски, щото бил честен и му туриха охрана! Сега става същото!
  • 14 гтп

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Този човек зам. министъра":

    Контрабандата сметна ли я колко е дето е минала заминала за Европа. Това е портал на външна граница за нелегален внос в Европа, тия 60 милиона са им джобните за бЕло на месец.
  • 15 Принцесата

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Плебеите":

    А тиквите дали го обичат?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове