Last news in Fakti

9 Август, 2022 13:48 5 250 70

Каримански: Защо няма протести за нефта от Русия!?

  • любомир каримански-
  • цена-
  • нефт-
  • протести-
  • русия

Той все още не е решил дали би участвал в листа на ИТН, ако го поканят

Каримански: Защо няма протести за нефта от Русия!? - 1

„Ако имаме договор, който не е прекратен и действащ, той би трябвало да се спазва, както е подписан. Но от друга страна нека да наблегнем на това как се доставя нефтът в България за бензиностанциите. Цената на нефта не е поевтиняла". Това каза по повод протестите около възможно възобновяване на преговорите с "Газпром" за доставка на газ Любомир Каримански – бивш народен представител и бивш председател на Бюджетната комисия от квотата на ИТН.

В предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS той обясни, че страната ни доставя нефт от Русия и попита къде е разликата от цената, на която той се доставя и цената, на която се продава по бензиностанциите. Припомни и засекретен доклад на ДАНС по случая. "Въпреки че ние доставяме най-евтиния нефт за бензиностанциите, цената не е поевтиняла. И в същото време протести за руския нефт няма. Защо имаме двоен стандарт”, попита бившият депутат.

Той предупреди, че ни предстои "криза” и посочи: „Не знам как трябва да се обяснява на хората, за да знаят в каква ситуация ще изпаднат след няколко месеца. Много е сериозно положението".

Каримански все още не е решил дали би участвал в листа на ИТН, ако го поканят. "Предстои и самият аз за себе си да реша кое ще бъде най-добро за мен и дали ще мога да дам нещо на страната си. За друг политически субект няма как да говорим, аз съм последователен човек. Не мисля, че се е появил друг проект, който да се припокрива с моето виждане за политическо развитие на страната", подчерта Каримански.

При връщането му в момента, когато бе предложен за шеф на БНБ и интригите около номинацията му, Каримански коментира: „През това минах с търпение и балансираност и с балансираност, която търся в себе си през цялото време”.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 провинциалист

    24 6 Отговор
    "Той предупреди, че ни предстои криза" - криза предстоеше преди 2008-ма, преди 1997-ма, пандемията и войната се оказаха свръхкризови състояния, ама май най-кризовата беше 1989-та.

    Коментиран от #44

  • 2 Много дрън

    45 9 Отговор
    Не разбрах кой протестира срещу руската газ?

    Коментиран от #26, #57

  • 3 Фгулло

    70 1 Отговор
    Бренд е под сто долара. Руския още по- евтин. Колко трябва да е бензина в България?

    Коментиран от #69

  • 4 Мария Атанасова Мисиркова!?

    28 9 Отговор
    Мисирко, какъв нефт се доставя и продава по бензиностанции те от Русия???Не си ли чела, това, което си написала,??

    Коментиран от #8

  • 5 КОТарАК

    24 27 Отговор
    щото всичко краде по пътеката , затова цените са такива / приватизирайте Нефтохим и да вкарваме танкери от С.Арабия-ще падне двойно цената , но Русия отдавна е оплела в корупция половината ни политици и играчи на тоя пазар / даже Доган защити руснаците , когато им свалиха СУШКИТЕ-незнам колко му плащат , но да изгони председателя на ДПС явно не е малко

    Коментиран от #15

  • 6 Зззз

    50 12 Отговор
    Какво ни чака ли? Безработица ,освободени от производства с газ ,глад ,студ ,увеличение на битовата престъпност ,особено в малките населени места.
  • 7 Ясно е

    28 20 Отговор
    че чалга групировката умря , да си носи всеки греховете !

    Коментиран от #40, #49

  • 8 да де

    28 6 Отговор

    До коментар #4 от "Мария Атанасова Мисиркова!?":

    И аз все си мислех, че зареждам бензин по бензиностанциите, но сега научих ,че сипвам направо нефт може би и затова цената е висока.
  • 9 МИЖАВ ИНТЕРЕС

    10 9 Отговор
    мижав интерес???? МИЖАВ ИНТЕРЕС: Десет точки на програма издялана на камък. Ясни и обосновани искания. 10 човека от интелигенцията близка до Слави за депутати: Дърева, Робева, Мажд Алгафари, Пантев, Попандов, Панайот Панайотов.. ...! 10 човека за депутати от известните на младите: Тото, Дани Петканов, Владо Димов, Криско, Диян Соло... .. !! И първо място на изборите им е гарантирано. За партия ИТН, казвам. Точки: Нека 4% от бюджетът на общините да е за безплатни кухни, в кризи и до 40%. Нека 2% от БВП да е за социални апартаменти и къщи, саниране и социален ремонт. Нека 15% от БВП да е за социални пенсии, извън парите от НОИ. Раздържавяване на НОИ, общините и работническите синдикати да командват лични сметки - лични акции - в производство на жилища, храни, селско стопанство и дрехи, енергетика и водоснабдяване. 40% от БВП на зает да е минималната заплата - обявена от държавата, толкова да е в предприятието - като 40% от добавената стойност на зает там, ако това е повече от държавната минимална заплата. 25 болници напълно безплатни, с 8% от БВП ВЗЕТИ ОТ ДДС и АКЦИЗИТЕ. Частните да лекуват само работниците осигурени от работодател. Газът да се купува за рубли или каквато и да е валута от самите клиенти ТЕЦ, ФИРМИ, те си решават, и Газпром или Катар, Азербайджан, им го доставят.. ДЪРЖАВАТА ВЪН ОТ ГАЗЪТ.
  • 10 българин

    23 24 Отговор
    Този идиот е досаден с наглостта, простотията и службогонството си, мафиотски измекяр.

    Коментиран от #47

  • 11 емигрант

    18 23 Отговор
    Службогонецът депесар още не е решил ще участва ли в листите на ИТН ? Аз мога да ви кажа - НЯМА ДА УЧАСТВА, защото знае, че чалгарите повече няма да влезнат в НС и ще се присламчи отново към ДПС или ГЕРБ ако го поканят което съвсем не е изключено като се има в предвид, че ИТН помогнаха на ГЕРБ и ще трябва да правят реверанс към всеки бивш член на чалгарията ! Затова и този службогонец ще се появява пред микрофоните все по често без значение казва ли нещо значимо или верно, важното е да говори пред зрители и слушатели !

    Коментиран от #25

  • 12 Токсик

    36 10 Отговор
    Карамански, соросоидите и фашизоидните евроатлантици протестират само срещу Газпром, защото от посредниците за газ прибират комисионни, с които си финансират протестите на наш гръб. Ако започнат да протестират срещу руския нефт и бензина , който се произвежда от него ще трябва да слязат от луксозните си джипове и да ходят пеш !
  • 13 Сър Джефри

    23 2 Отговор
    Протести за руския нефт няма,защото едни " добри момчета навремето на запад" измислиха машина за смазване която работи.Илийката Паввлов и той я използваше,но му изневери късмета или пък се взе на много сериозно.Та системата е хвърляш кинти във целия спектър на политическото пространство ,къде повече ,къде по малко,на всички,разбира се разумно и всички са доволни.Раята негодува,на кой ли му пука.Вземат се уж някакви мерки,но всяко чудо за три дена.Кучето си върви,а керванът си лае.Докога?Зависи единствено от нашето търпение.
  • 14 Българка

    14 24 Отговор
    Алчничт, лицемерен кариерист разбира, чеИТН свали маската си и всички видяха, че ИТН са кооппродукция на мафията. Не се очаква да влязат в следващо НС. А Каримански иска скъпоструващ властови пост. И сега правилно напипва слабите места на бившите и сегашни управляващи. Проблемът с вискоките непазарни цени на горивата у нас е много по-голям от проблема с газа. И тук наистина трябва сериозна битка срещу руския монополист Лукойл-Нефтохим, които ограбват българите. Нека новия шеф на НАП да спре да прикрива пладнешкия грабеж на риската рафинерия и държавата се намеси. Пазарната цена на горивата е около 2 лева
  • 15 анонимен

    5 4 Отговор

    До коментар #5 от "КОТарАК":

    Кой председател е изгонил Доган и от къде ?

    Коментиран от #16

  • 16 КОТарАК

    4 2 Отговор

    До коментар #15 от "анонимен":

    Местан

    Коментиран от #19

  • 17 Селянин

    16 12 Отговор
    През октомври итн ще ходят за гъби на витоша или в учиндол
  • 18 емигрант

    11 11 Отговор
    Отправям въпрос към коментиращите тук: - защо единствено в България от целият ЕС нафтата е по-скъпа от бензина, това първо, второ защо на бензиностанции на ЛУКОЙЛ в Хърватска е обратно, бензина е по-скъп както и трябва да е с оглед на производството и трето защо този депесарски екземпляр не повдига този сериозен въпрос, а и никой ползващ услугите на бензиностанциите в България не протестира срещу този РЕКЕТ на ЛУКОЙЛ и всички бензиностанции ?

    Коментиран от #22, #27, #28, #34

  • 19 анонимен

    7 3 Отговор

    До коментар #16 от "КОТарАК":

    Благодаря ! Бях го забравил този измеКяр !
  • 20 Орел

    12 0 Отговор
    Да, де! То е същото. Ама някой си пълни гушата директно от Бургас, а с газът не става. Много тръби, много кранчета, много вожд.
  • 21 Я па тоА

    4 9 Отговор
    Защото Литаско няма претенции в каква валута да й се плаща, а газпром едностранно променя клауза по договора като иска да се плаща в рубли.

    Коментиран от #31, #56

  • 22 Простичък е отговорът

    23 6 Отговор

    До коментар #18 от "емигрант":

    Лукойл - България е 70% собственост на Рокфелер - Лондон. Затова и компанията беше продадена за "без пари" навремето от Костов, затова и всички правителства от тогава насам просто нямат топки да окажат натиск върху нея.

    Коментиран от #32, #43, #52, #58

  • 23 Ами да

    4 4 Отговор
    Когато путин ни спре и нефта, повече няма да го искаме! Просто е, но не за всеки!
  • 24 Евроатлантик

    8 5 Отговор
    Правилно! Лукойл моментално ДА СЕ ИЗТЕГЛИ от България!!
  • 25 анонимен

    8 11 Отговор

    До коментар #11 от "емигрант":

    Копейкин и той е възможно да подаде ръка на този "златотърсач", той събира само такива незначителни участници в политическия "туризъм" неуспели с кандидатурите си за депутати из други политически шайки на измамници !
  • 26 Всички знаят

    2 4 Отговор

    До коментар #2 от "Много дрън":

    Ами, чети и мисли и може и да разбереш!
  • 27 оня

    2 10 Отговор

    До коментар #18 от "емигрант":

    цената се определя от търсенето в България дизела е по търсен затова и цената е по висока в част от западна европа забраниха дизеловите автомобили или им въведоха по високи данъци и хората си ги продадоха

    Коментиран от #39

  • 28 Орел

    3 2 Отговор

    До коментар #18 от "емигрант":

    В интерес на истината горивата в бензиностанциите на лукойл не са с най-високата цена. Как при другите се повишава като почти всички горива са от завода на лукойл в Бургас?

    Коментиран от #33

  • 29 тоа лузър и другия славуца

    4 9 Отговор
    мое само да изстудават таратора

    Коментиран от #60, #67

  • 30 Фи14

    4 8 Отговор
    И на този кариерата му е стартирала,след усмивка от Доган.
  • 31 Не бе

    13 4 Отговор

    До коментар #21 от "Я па тоА":

    Плащаш в долари, но трябва да си откриеш и рублова сметка, където банката ги превалутира! И това е следствие на кражбите на Европа и САЩ!
  • 32 емигрант

    9 0 Отговор

    До коментар #22 от "Простичък е отговорът":

    Това истина ли е за собствеността, изобщо не ми се вярва ? Ако Рокфелер е собственик със 70 %, защо няма бензиностанции никъде из З.Европа, където румънците пробиха много лесно и "удариха" всички цени ? Дачията им също печели успехи тук, ние кои сме в Европа знае ли някой или както всички ни познават многознайковците НАЙ-БЕДНИ от многото знаене !?
  • 33 емигрант

    8 1 Отговор

    До коментар #28 от "Орел":

    Питам, защо нафтата в България е по-скъпа от бензина, къде по света продукт получаван от остатъка на друг е по-скъп ?
  • 34 Отдалеч акЪлства

    4 2 Отговор

    До коментар #18 от "емигрант":

    Емигрантсвай си и акъл не давай!

    Коментиран от #46

  • 35 Тома

    6 7 Отговор
    Каримански честит байрям
  • 36 Дааа

    10 2 Отговор
    И Аз се питам, къде са протесиращите срещу МС за газта??? Как е след 60% вдигане, ако е малко, дано довечера ги видя отново пред МС... Кьорчо и Кокорчо, ще платят ли на тия за довечера. Или приятелите им от фащ.
  • 37 Браво !

    10 4 Отговор
    Абе Кара! Кво се чудиш? Нали кокорко говори десетина пъти с лука и всичко минава през добронамерени посредници. Те прибират по едно милионче на ден и всичко е на ред. Сега наред е да ни изгърбят и за газа! След това следва тока да оптимизират! И така нататък. Такива ми ти работи!

    Коментиран от #42

  • 38 я па тоя

    6 5 Отговор
    С такива малоумни идеи и предложения няма нужда да участва в никаква листа и никога повече да не се изказва неподготвен. Трябвало да няма протест за газта или трябвало да има протест и за нефта, а и "не знаел как да обясни на хората в каква ситуация ще изпаднат", ха сега де! Хората са достатъчно интелигентни за да минат и без неговите "обяснения", а каква ще е ситуацията която им предстои много зависи от това какви умници като него ще се накачулят в парламента.
  • 39 емигрант

    4 0 Отговор

    До коментар #27 от "оня":

    Това което си написал е самата глупост, никъде не са забранени дизелите, НИКЪДЕ на Запад ! След 2040 г. ще започне постепенно спиране на дизеловите, но е само все още проект ! Не заблуждавай хората, с измишльотините на някой политик, все още дизелите тук се продават повече от бензиновите ! Престанете с манипулациите, помислете, че тук сайта има хора които живеят на Запад и са запознати с истината, докато вашата истина е ЛЪЖА !
  • 40 Другия

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ясно е":

    УМРЯЛА Е НА КУКОВ ДЕН!
  • 41 Кой е тъпака

    3 1 Отговор
    Мимито или Каримански , не съм чул и видял нефт да се предлага на бензиностанциите .

    Коментиран от #61

  • 42 анонимен

    4 7 Отговор

    До коментар #37 от "Браво !":

    Боко Тиквеника ли те осведоми за милиончето ? Много си лесен бил за обработка бе ? Стойка "партер" ли ти е любимата ?

    Коментиран от #48

  • 43 Газовик

    5 4 Отговор

    До коментар #22 от "Простичък е отговорът":

    Да бе! До вчера твърдяхте, че е на Путин, сега била на Рокфелер, утре ще кажете, че е на Бай Дън! Всъщност е на един пустиняк от едно монтанско село. Получил я е като подарък, заедно с бутилка гроздовица и кутия тутун. Ако не ми вярвате, питайте Рокфелер и Путин! Те ми го споделиха !
  • 44 Бай,Ван

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "провинциалист":

    Криза имаше в 84-та, ама не я помните...
  • 45 сирене

    0 4 Отговор
    много е лесно да се задават въпроси и дори дават отговори когато не си отговорен... от ИТН, ПП и ГЕРБ най добре знаят това.. Дебела България не го знаят това например, те никога нищо не са правили - какви въпроси?!
  • 46 емигрант

    0 2 Отговор

    До коментар #34 от "Отдалеч акЪлства":

    Не "акълствам" бе гюрлюк, сравнявам развитието с пещернячеството, но за твоята празна черепна кутия това е неразпознаваемо мисловно !
  • 47 Баш Българин

    4 4 Отговор

    До коментар #10 от "българин":

    И кой го казва ?Още по големия мафиотски измекяр ,при който простотията е начин на живот ли??
  • 48 Браво !

    6 1 Отговор

    До коментар #42 от "анонимен":

    Не бе твоя другар по възглавница кокорко. Питай го довечера до като му подсвиркваш в позата, за която говориш и си обигран.
  • 49 Ами що четеш и пишеш за нея тогава?

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Ясно е":

    Страх ли те е, кво те бърка? Свиркай си и без тва си третополов
  • 50 уви ФАКТ

    4 1 Отговор
    През социализмът изоставахме с 20 години от САЩ и 15 години от Франция. Сега и преди 1944г разликата е 100 години. НРБ през 2022г. е равно на КНР през 2037 г. ..................... Тримпистките пролетарии правят същата грешка на градската десница и антикомунистите, като не разбират - че комунистите са вече неолиберали-капиталисти и много се кефят и плащат за антикомунизъм и дясно говорене. 1939г. имаме 20 пъти по-малко ток на глава от Англия, 1985г. се изравняваме. Дори при средно потребление на ток 1939г, България има 6 пъти по-малко. При социализмът просто го правиш, а без социализъм чакаш някой от някъде да види изгода и да го направи - чакаш и чакаш. Това е ляво или дясно. Освен - че дясно е диктат на мафията, и богатите, а ляво е диктат от всички. И защо няма производство преди 1944 г. - разнообразно, и сега е така, и в Русия е така. Защото мафията овладява каналите за износ и за внос, и няма нужда от производство което пречи на този монопол. Изнасят рапица и пшеница, внасят ябълки и череши, домати и картофи, МЕСО.. ВСИЧКО! Пролет Велкова и Сорос казват да чакаме 300 години и ще станем Англия. Макар процеждането от богатите да не важи навсякъде, защото богатите живеят в Швейцария и Монтекарло. Китай има социализъм с пазарно ориентиране, като идеята на Маркс. 70% от БВП се прави от държавата Китай, толкова работят за държавата.
  • 51 хихи

    8 4 Отговор
    Ей това Коалиция Продължаваме Измяната докато не ги озгоним от територията на България няма да мирясат или поне сопсорите им да изгоним...
  • 52 Кое е Простичък 

    3 2 Отговор

    До коментар #22 от "Простичък е отговорът":

    Не разпространявай неистините на Антон Тодоров.
  • 53 сирене

    3 5 Отговор
    това е най безсмислената партия изобщо.. имам изхождания в кенефа с повече смисъл в съдържанието им от колкото съшитите им историйки.. ЗАКРИВАЙ!

    Коментиран от #55

  • 54 Славчо великов

    4 3 Отговор
    Искам да внеса малка корекция - казвате Каримански от ИТН, а не както в действителност е това ОБРАЗУВАНИЕ на селския хитрец от Учиндол, ЧАЛГАЛАРИНА - Трифонов, а именно - ИТБ / има такъв БОКЛУК /

    Коментиран от #68

  • 55 И що

    5 2 Отговор

    До коментар #53 от "сирене":

    Щото говорят истината и са против тия дето те лъжат и крадат ли?
  • 56 Като си толкоз хитър

    5 0 Отговор

    До коментар #21 от "Я па тоА":

    дай да ти блокирам сметката и после да поискам да ми плащаш само от тази сметка и никоя друга. Не съм чул смяната на сметка да е такъв проблем, важното е парите да са преведени, ама не са
  • 57 ами

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Много дрън":

    протестират едни дето не искат да се къпят, а никой не ги кара насила. Да ходят, както искат и да не пречат на хората.
  • 58 Да не повярва

    4 2 Отговор

    До коментар #22 от "Простичък е отговорът":

    човек до къде може да стигне човешката глупост, сам да си вярва на лъжите и манипулациите които твори ? Рокфелер имал 70 % от Лукойл, тази фамилия дали знае това ?
  • 59 Гражданин

    3 1 Отговор
    Протест за цената на горивата няма защото няма кой да плати на протестиращите. В България всички протести са платени.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Нефт има бол по света. А и доколкото си

    3 2 Отговор
    спомням България договори до декември да не прекратява доставките на руски нефт, защото Лукойл можел да работи с руски петрол. Цената на петрола въобще не е скочила толкова драстично. Има предостатъчно държави, които могат да увеличат производството, има и танкери и танкерни стоянки. С газа е проблемът. Защото цената се вдигна в пъти и Путин рекетира и извива ръце, защото знае, че бързо няма как да се осигурят доставки на газ от други места. И Каримански трябва да е много тъп, за да задава подобен въпрос. За шеф на БНБ го спрягаха иначе...
  • 63 ????

    2 0 Отговор
    КОЙ стои на ВХОДА и ИЗХОДА на рафинерията в Бургас?! КОЙ е председателя на КЗК?! На КОГО са бензиностанциите в България?! А бе, някой да ЗНАЕ, къде ИЗЧЕЗНА "Другарят-господин" Марешки?!?!?!

    Коментиран от #64

  • 64 Марешки

    1 0 Отговор

    До коментар #63 от "????":

    си продава бензиностанциите!
  • 65 Украинка

    2 0 Отговор
    Глупчо, Питай Лукойл
  • 66 нормален

    2 5 Отговор
    Нашите мили политици ако не ги е страх да направят референдум дали да възобновим доставките на руски газ и нефт а не да са послушковци на джендъри те от е с
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Врачанин

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Фгулло":

    Питаи пп-то по точно кокори и кири
  • 70 Бензинджия

    0 0 Отговор
    Защото янките го непредлагат сгъстен.Просто е!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове