Last news in Fakti

20 Септември, 2022 10:41 3 481 29

КЗП: Служебното правителство извърши поредното безпрецедентно нарушение на законодателството

  • кзп-
  • иван френкев-
  • николай мравов-
  • велина великова.

Ще търсим правата си по съдебен път и ще сезираме европейските институции, посочват от комисията

КЗП: Служебното правителство извърши поредното безпрецедентно нарушение на законодателството - 1

Служебното правителство на президента Румен Радев извърши поредното безпрецедентно нарушение на законодателството, като без никакви законови причини прекрати мандата на всички членове на Комисията за защита на потребителите. Това се казва в изявление на комисията до медиите.

Смяната от служебно правителство на законно избран от редовен кабинет с петгодишен мандат орган е безпрецедентен акт в европейската практика. Това е груба намеса в независимостта на контролните органи. Още повече, че през последната година комисията показа конкретни резултати в дейността си за защита на потребителите като се превърна в една от най-видимите институции в държавата.

За пореден път правителството, начело с Гълъб Донев, взема решение, което надхвърля правомощията на служебен кабинет съгласно Конституцията.

Ще търсим правата си по съдебен път и ще сезираме европейските институции, посочват Иван Френкев, Николай Мравов и Велина Великова.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 42 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само

    34 16 Отговор
    поразии , масрафи и своеволия сътвориха другарите !
  • 2 КЗП тарикати

    55 7 Отговор
    Направо "защитихте" потребителя. По защитен не може и да бъде.
  • 3 Пенев

    58 8 Отговор
    Не съм усетил защита от тая комисия. Явно в този състав е ненужна.

    Коментиран от #27

  • 4 Бля,бля

    48 5 Отговор
    Това е най малкото за такива хрантутници ,Но най хубаво е да се закрие.Поредните калинки ,които плашат с европейски институции. Алоууу, тука е България ,а тези другите не ни интересуват.
  • 5 123

    20 36 Отговор
    ТОВА СЕ ЗНАЕШЕ ФАТМАКА НАЧЕЛО С МАФИЯТА НАРУШАВЕТ ВСИЧКИ ЗАКОНИ А НАЛИ ТРЯБВАШЕ ДА ПОДГОТВЯТ ЧЕСТИ ИЗБОРИ НО ПО ВСИЧКО ЛИЧИ ЧЕ ТОВА НЕ Е ТАКА А Е В ПОЛЗА НА МАФИЯТА И НАРОДА ДА МУ МИСЛИ
  • 6 Другаря пилот

    19 22 Отговор
    Е в ортаклък със пилота на джипката и шоумена от 7/8 под вещото ръководство на корпулентния бизнесмен. Жалко за родината ни!
  • 7 Tърновец

    44 0 Отговор
    Аз ходих 3-4 пъти при чиновниците на КЗП тук в Търново - никаква полза от тях. За какво им плащат?

    Коментиран от #28

  • 8 ха ха

    41 1 Отговор
    Хрантутниците щели да си търсят правата.като не вършите забота да защитавате правата на българските ПОТРЕБИТЕЛИ хайде Макара
  • 9 Човек

    14 20 Отговор
    Колко от вас са подавали сигнали към тази комисия?
    Който е подавал, знае, че вършат работа.
    Само с мрънкане по форумите не сава, мили хора.

    Коментиран от #14, #15

  • 10 Гечко

    18 0 Отговор
    От дет дошло,там отишло…
  • 11 Хахахахахахахаахахахааааааа

    26 4 Отговор
    Грозниците злобеят, че са ги изФърлили от кьорсофрата и безметежното паразитиране. Колко е жестока и несправедлива съдбата към тях! Каква трагикомедия.
  • 12 ЗАКРИВАЙ !!!

    29 2 Отговор
    Какво е КЗП - нищо ! Хранилка за партийни хрантутници , които струват сума-ти милиони на хазната (всяка година) , а не вършат работа и за една стотинка . Закривай !!!
  • 13 Избиратели, ето ви пример

    11 5 Отговор
    За това защо трябва да излезем от проклетия ЕС - той взима от изкараните ви с пот пари, за да хрантути такива паразите, на които, ако се опълчите, ще бъдете заплашени пак от този ЕС!!!
    Пази си ги той и те него! А нас - кучета ни яли!
  • 14 фирмаджия

    9 1 Отговор

    До коментар #9 от "Човек":

    Поръчкови мекерета. Е, тук -таме спъват икономиката по сигнали на побъркани.
  • 15 Ха ха

    12 1 Отговор

    До коментар #9 от "Човек":

    Викаш те са като Прокуратурата -само по сигнали работят.Е,може и да се самосезират,ако има и за тях делавера .
  • 16 Йоцо

    5 14 Отговор
    Не е въпроса до колко се ефективни КЗП, при определени случаи помагат, при други не. Въпроса е: защо служебното правителство на Радев отново нарушава Конституцията и Законите в България????

    Коментиран от #17, #20

  • 17 Альооо

    15 1 Отговор

    До коментар #16 от "Йоцо":

    Ако нарушава Конституцията служебното пр-во имаме Конституционен съд.Къде са тръгнали с ЕС да плашат тези тунеядци.
  • 18 Корги

    15 1 Отговор
    "Снимай касовата бележка", "снимай етикета на рафта", "не ти вярваме, че търговският обект те е излъгал без да си си запазил касовата бележка и да имаш снимки на етикетите на стоките, включително на продавачката... ако може и през съда да е минало, преди да приемем сигнала, за да направим проверка"... така ли, хрантутници мръсни!? Поредните нищоправци, живеещи на нашия гръб, на които броим заплатите да се излежават!
  • 19 един друг

    7 12 Отговор
    Оня със зелените чорапи овладява държавата леко по леко. Вместо да следят и преследват купувачите на гласове, служебното правителство само уволнява.
  • 20 Корги

    11 2 Отговор

    До коментар #16 от "Йоцо":

    Аз не познавам човек, на когото да са помогнали. Вие вероятно сте първият. Най-сетне един да намеря! Други има ли?
  • 21 Канибали

    8 4 Отговор
    Добре е, че червени, червени да изяждат! Това е добре за БГ демокрация!!! ББ не им разтури червения кошер на КЗП, а други по червени го направиха!
  • 22 Иво

    7 3 Отговор
    Тук не става въпрос за партийни интереси а за една ненужна и неефективна структура . По добре да се закрие !
  • 23 Браво

    7 1 Отговор
    Само гърч за тия долни герберасти.

    Коментиран от #29

  • 24 Летател

    5 3 Отговор
    Вече е ясно и по всичко изглежда, че правителството на Гълъб Донев "ще отлети" най-рано през следващата година наесен. !!! Математическите модели показват че, не е възможно сега на тези избори да има формиране на правителство на мнозинството !!!
  • 25 Браво на Гълъбето

    6 3 Отговор
    Тези КЗП са създадени само, защото са ни натиснали от ЕС, иначе на практика нямат почти никакви правомощия.Нещо като отдушник със затворена клапа! Да можеш единствено да сезираш и затова да взимаш заплата, наистина не е обмислено.Хората очакват реакция в момента, а не да се разкарват с дни, за да им регистрират сигнала.
  • 26 Нормален

    2 0 Отговор
    Не съм възхитен от служебното правителство , но тези падишах дембелери от разни комисии и агенции, трябва да се разчистят. Начинът е , чрез закриването им и ако е крайно необходимо да се създават нови. Тези агенции и комисии не само изразходват пари, но и пречат на икономическото развитие на страната.
  • 27 бокоБРАВО КИРОАЛООО

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пенев":

    ТОВА СА БАНДА ИЗМАМНИЦИ ..ХОДЯТ ПО ВЕРИГИТЕ ДА ИМ ДАВАТ ПАРИ И ГИ ЗАЩИТАВАТ ОТ ПРОИЗВОЛА ... А СЕГА ПЛАЧАТ САМО ТОЯГИ ЗАСЛУЖАВАТЕ
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Тези

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Браво":

    не бяха от ГЕРБ бе, ахмак, тях Киро ги уволни и назначи тези..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове