Last news in Fakti

6 Ноември, 2022 19:05 1 467 69

Румен Радев: За България членството в ОИСР е стратегически приоритет

  • румен радев-
  • оиср-
  • матиас корман

Матиас Корман е в София за участие в срещата на министрите на външните работи на държавите - членки

Румен Радев: За България членството в ОИСР е стратегически приоритет  - 1
Снимка: БГНЕС

За България членството в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) е стратегически приоритет. Ние споделяме ценностите и принципите на държавите в ОИСР. Това каза президентът Румен Радев след среща с генералния секретар на ОИСР Матиас Корман, предаде БТА.

Процесът на членство ще ни даде възможност да създадем много по-добър бизнес климат и ускорим икономическия растеж, посочи Радев.

На свой ред Корман посочи, че ОИСР е организация на еднаквомислещи държави. По всеки въпрос всяка държава може да намери правилно решение за народите, каза той.

Срещата между Радев и Корман е няколко месеца, след като на 10 юни т.г. страната ни получи приетата от Съвета на ОИСР пътна карта за процеса на присъединяване на България към Организацията.

Матиас Корман е в София за участие в срещата на министрите на външните работи на държавите - членки на Централноевропейската инициатива (ЦЕИ), която България председателства тази година.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Помак

    12 3 Отговор
    ..аа, ..расднителу ...да питам ..дали знаеш ко е оиср ?

    Коментиран от #18

  • 2 Приоритет е

    22 4 Отговор
    Да не ползваме ядрено гориво на Уестинг, изтичане, несъвместимост с реактори и съхранение на обработеното в земята на България. Приоритет е запазване на български лев. Приоритет е да НЕ въоръжаваме воюваща страна. Приоритети са Белене и ЮП. Приоритет е Неутралитет. Приоритет е да не предаваме Македония. Приоритет е да не изпращаме контингент в Украйна. Приоритет е да не се позволява "спекулативна инфлация". Приоритети са евтини енергии и газ. Приоритет е спиране безумната инфлация от СТО ПРОЦЕНТА на някои стоки. Господи не им прощавай, те знаят какво правят!

    Коментиран от #36

  • 3 Русенец

    25 6 Отговор
    Като гледам каква файда имаме от членството ни с ЕС..... И от това в НАТО.....

    Коментиран от #8, #12, #17

  • 4 Хохо Бохо

    4 15 Отговор
    Ние сме путинофили.
    Никакво ОИСР!
    Радеф предаде нашите ценности..
  • 5 Шиоа

    22 3 Отговор
    Глупости, айде няма нужда от още един членски внос срещу нищо, западняците искат само пари искат да смъкват от нас
  • 6 БГ0000

    18 1 Отговор
    г-н Президент,моля,обяснете на народа си,ко стана та г-н Стефан Янки обърна палачинката? Мотики,лопати...писна ни.....чашата отдавна прелива.....

    Коментиран от #7

  • 7 Ами

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "БГ0000":

    питай стефан янев, що питаш Президента!?

    Коментиран от #21

  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Русенец":

    РУСЕ
    ТАКА Е
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 4545

    5 2 Отговор
    Абе модератор ЩНЕПМ

    Коментиран от #34

  • 11 радко

    10 1 Отговор
    Какви ценности какви 5 лева?!?
  • 12 Хохо Бохо

    4 9 Отговор

    До коментар #3 от "Русенец":

    А каква файда ще имаме, ако не сме в ЕС и НАТО?
    Ще се върнат визите, задграничните паспорти...
    А без НАТО, Путин вече щеше да ни е "освободил"...
    /ние не сме като украинците - нямаме нито опит, нито армия.. и щеше вече да ни е окупирал/

    Коментиран от #20, #26, #29

  • 13 Питане

    4 6 Отговор
    Къде искате да живеете?
    1а/ В Русия
    1б/ В Сибир

    2а/ В ЕС
    2б/ В Германия
  • 14 Стефи БГ

    4 3 Отговор
    Вариант 1 за решаване на проблемите в България :
    Назначаване на третия секретар на посолството на САЩ за губернатор на колонията българия. С това ще бъдат икономисани средства за издръжка на НС, държавна администрация, армия в т.ч. милиарди за чертежи на самолети ( ще ни пазят господарите ), американски подлоги и пр.
    Вариант 2 за решаване на проблемите в България :
    Лекарството се нарича автомат „Калашников“ в ръцете на тези ,повече от 75% от БЪЛГАРИТЕ, които не са съгласни с антибългарската политика на всички ( с малки изключения) партии, с фалшивите евроценности, с малоумните решения на ЕС, с отричане на националните интереси и православието .

    Коментиран от #19

  • 15 Президента си управлява

    4 2 Отговор
    Все едно сме президентска република. Учиндолеца иска да му подари още 10 години, защото е много доволен. Всички негови хора са уредени да изкарват държавни парички. А България е все по-зле, българите все по-малко. Историята няма да може да ви похвали, дори и да я фалшифицират.
  • 16 Организация за Европейско

    5 2 Отговор
    Развитие и Сътрудничество, съдадена от приятелите му сиНергитици със САЩ, по План Маршал 1948 г., в отговор СССР създава СИВ 1949 г. Още заробване икономическо с цел премахване на малкото останала частица суверенитет.
    Каква е целта при една разпадаща се икономически и енергийно Европа, не е ясно? Всъщност, ясно е, още по-голямо заробване. Те съсипаха икономически силната Германия, та с една България ли няма да се справят. Унищожават ни: икономически, биологически-демографски срив, психоисторически-Македония падане вето, екологично шистов, гориво Уестинг-раКови заболявания, Как е Триморие на Пилсудски. Нямам думи, нямам.
  • 17 Цецо

    2 8 Отговор

    До коментар #3 от "Русенец":

    А каква файда имаш, ако си под управлението на КГБ шу...шу...ми...га..

    Коментиран от #27

  • 18 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Помак":

    ЗДРАВЕЙ ПОМИ ЛЕКА НОЩ

    Коментиран от #24

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Файдата

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "Хохо Бохо":

    е че нямаше да се дават милиарди на ЕС, тоалират фирмите на ЕС за сметка на Българските фирми и граждани. В допълнение, щяхме да сме свободни да купуваме оръжие от където искаме. Много изгодни сделки с това НАТО близо 5 милиарда за изтребители, няма нищо на среща и трябва да се плаща още за други... Това ЕС и НАТО ще ни зароби със заеми. Радев много взе да ни набутва – машини за гласуване, изтребители, сега пък членство в някаква измислена организация ...
  • 21 БГ0000

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ами":

    Питам го ,защото и двамата, се кланят на една попадия !!!

    Коментиран от #31

  • 22 Копейкин

    2 5 Отговор
    Рублите са за абдали
  • 23 еничарите на България

    7 2 Отговор
    Най-много ме е яд , че говорят от името на всички българи , ако има някакви ползи , те са само за малък кръг от хора , които са милионери и без това . Не са направили нищо за обикновенните работещи хора , НИЩО 350 € минимална заплата ....а той се хвали с бизнес успехи . Закъса България с тези евроатлантици , не османско , българско робство ни сполетя .
  • 24 Помак

    6 2 Отговор

    До коментар #18 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Лека ношт братко Грат Кузлудуи ! Времената са сложни ....Ес и Уса са виновни , искат да доминират нат света ! .но забраят за Индия,Китай , Русия, Пакистан, Саудитска аравия , Индонезия .....Добре е да стане 3 та световна война ..човечеството има нужда от нея , че вече се самозабравило

    Коментиран от #39

  • 25 るモ中いア

    4 2 Отговор
    Импийчмънт и затвор за рублоибрикчийската подлога крадеф и шайката му!
  • 26 Русенец

    12 0 Отговор

    До коментар #12 от "Хохо Бохо":

    Първо, поучи малко история, да се осведомиш за българските военни подвизи, които се изучават и в западните военни училища. Поне да не се излагаш с глупави сравнения. После, провери в нета, колко ти струва на година членството в ЕС, барабар с всички глобички, които ни налагат. Съпостави го с всички получени фондове от тях. Направи извод, ако не те затруднява сравняването на две числа. Само за пример: тази година ЕС смята да отдели 1,3 млрд за проекти в България, а миналата година България е изплатила 1,6 млрд на ЕС. И накрая, мен руснак не ме е нападал, още по-малко поробвал. Сигурен съм, че и теб не те е, но си чувал разни страшни истории за кръвожадни болшевики, разказвани на масата от пияни роднини.

    Коментиран от #32

  • 27 Русенец

    6 1 Отговор

    До коментар #17 от "Цецо":

    Не трябва да си под управлението на КГБ. Проблемът на криворазбраното европчанчета е в това, че не мислите за суверенитет. Вие само си избирате кой да ви е господар. Национално достойнство =0. И сте доволни, стига да сте си избрали господарят с доларите и с еврото. Това, морал, образование, култура, самосъзнание, история, национални ценности..... Това за вас са пренебрежими жертви. Един тиквен фенер и сте щастливи.
  • 28 ГеювИ

    2 1 Отговор
    Стига и ти бе! Всичко ни е " стратегическо", напредничаво, европейско... и други джендърски истории и накрая... Путин е виновен! И ти си същият като еврогеювити!
  • 29 боил

    5 2 Отговор

    До коментар #12 от "Хохо Бохо":

    Путин си взима руските земи ,които дадоха отпор на краварите и не им позволиха да сложат ръка на природните ресурси в Донбас ...кой друг е окупирал . За какво му е България за да ни напада , заради Слънчев бряг и Албена ?
  • 30 ВОМ

    8 0 Отговор
    А българският народ и държавата България кога най после ще бъдат приоритет? Не станаха ли много приоритетите за сметка на България? Кога бедноста тук и високите цени ще ви бъдат приоритет, кога стандарта на българина живущ в най бедната държава на ЕС ще ви е приоритет?
  • 31 Какво

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "БГ0000":

    пишат в медиите за глупаци, няма връзка с реалността! Пропагандата и лъжите са за забавление, а не за информация! :))))
  • 32 запари

    2 3 Отговор

    До коментар #26 от "Русенец":

    Стига си лъгал, само по плана за възстановяване парите са в пъти повече от вноската ни!
  • 33 Токсик

    4 3 Отговор
    Какъв икономически растеж бе, продажник, България през три години подарява по 3 милиарда на краварите за някакви хартийки, които пък от своя страна ги дават на нацистите в Украйна. Освен това храним за милиарди техните семейстеа тук по петзвездни хотели. Какъв растеж, бе нещастник? Знаеш ли за тези пари колко училища, детски градини и болници можехме да имаме ? Знаеш ли колко завода можеха да се направят, можехме да имаме и нова атомна централа. Това евроатлантиците са страшна измет.
  • 34 5450

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "4545":

    ....и аз...и аз ...
  • 35 Хохо Бохо

    2 3 Отговор
    Ден след ден могилниките на Путин се връщат обратно с Груз 200.
    Нямат оръжия, муниции, дрехи, храна.
    На какво разчитат?
  • 36 Приоритета е

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Приоритет е":

    Копейкин да сипе копейки в хранилка та
  • 37 Румен Радев: За България

    3 1 Отговор
    членството в ОИСР е стратегически приоритет.......
    А Митрофанова какво каза по тоя въпрос? Ти пита ли Москва, преди да говориш със Злия Запад 🤣🤣🤣

    Коментиран от #38

  • 38 Що бъ

    0 2 Отговор

    До коментар #37 от "Румен Радев: За България":

    На теб ко ти казаха за лукчиту? Амъ ко ти пука! драскане му е майката! Пък утре, ще живеш в мечтите си, да те крадат и лъжат!
  • 39 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 2 Отговор

    До коментар #24 от "Помак":

    ПРОЧЕТОХ току що КНИГАТА от ХОРХЕ БУКАЙ КАНДИДАТЪТ ще почна да четя КНИГАТА ДА УБИЕШ СЕБЕ СИ от
    ПЕТЪР ХРИСТОЗОВ
    това е ПСЕВОДНИМ
    ПАРАЛЕЛНО ЧЕТЯ и КНИГИТЕ
    КЪРВАВ БИЗНЕС
    РУСКА е издадена
    през 1985 ГОДИНА
    и ДИКТАТОРИТЕ от
    КОСТАС ВАРНАЛИС
    ДОВИЖДАНЕ и УСПЕШНА СЕДМИЦА ПОМИ

    Коментиран от #40

  • 40 Помак

    4 1 Отговор

    До коментар #39 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    ...да не забраиш да прочетеш и книгата на Христо Стояноф ..Скритиа Живот на ена помкина ..! Много истински разказ

    Коментиран от #41

  • 41 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 3 Отговор

    До коментар #40 от "Помак":

    но не мога я намеря не излизам никъде
    болен съм инсулт а тук много ме присмиват
  • 42 гост

    5 1 Отговор
    Кой е този?

    Коментиран от #43

  • 43 898011

    5 0 Отговор

    До коментар #42 от "гост":

    Пръдзидента
  • 44 тйхт

    2 1 Отговор
    Импийчмънт на подстрекателя!!

    Коментиран от #45

  • 45 Спокойно

    0 1 Отговор

    До коментар #44 от "тйхт":

    Ще има! Нали партиите на мафията на доган и на прокопиев, в лицето на ГЕРБ, ДПС, БСП, ПП и ДБ, са в парламента! Ще врътнат една коалиция и ще имат поне 200 глаза ЗА, да махнат достоен човек, който им пречи да продават и крадат България! Така, че имай търпение! Малко остава да живеш в мечтите си, да си слуга на мафия, да си краден, беден и лъган!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Ускори

    2 1 Отговор
    пладнешкия грабеж ти с твоето най-некадърно служебно правителство.Защо смени 25 областни управители?Защо търсиш работа на хора като Росен Карадимов и др.от ИТН и то в ББР и увеличаваш заплатаджиите там?Защо сакрати един куб зам.министри ?За да може "пътя на Копринката" да няма препяствия при РЕКЕТИТЕ ЛИ?Защо върна мафията на границата?Защо шефа ти на НАП индиректно рекетира синдика на Дунавска коприна за 250000лв. и ежемесечно по 50 000лв.,иначе няма да го оставят на работа?Защо след като Комитова и Димитър Стоянов ти казват за искания подкуп от 250 000лв.от строителен предприемач от Захари,заместника на ШИШКОВ го оставяш на работа?Ти си заобиколен от мафиоти и МЪЛЧИШ ,НЯМАШ ЧЕСТ И ДОСТОЙНСТВО ДА ГИ ИЗРИТАШ?И ЗАЩО ,ДАЛИ И ДО ТЕБ НЕ СТИГАТ ТИЯ ПАРИ ОТ РЕКЕТИ?НИКАКЪВ АВТОРИТЕТ ВЕЧЕ НЯМАШ.Ти предаде ОЧАКВАНИЯТА на хората.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Ама какво

    1 1 Отговор
    служебно правителство,само вкарва проблеми на хората?И поле за действие на мафията.Най-важно им беше да решават в МС как хората с частна собственос -блокове да ги правят ЗАВИСИМИ от измислени "професионални домоуправители",забележете-ТЪРГОВЦИ.Кого обслужват твоя Гълъб Румене?Никаква работа нямат такива фирми в частната собственост на хората и да им правят регистри с изнесена информация и на компютри.Ще му ускубим перата на Гълъба перо по перо.Фашистки прийоми.Едно време комунистите набутаха в тристайната ни къща друго семейство,че на нас 3 стаи ни били много,защото не бяхме комунисти.ВИЖ СИ "НЕИЗБЕЖНИЯ" енергетик колко е гашоглав,в смисъл тъп и какво правят в МС фашистки решения за неприкосновената многоетажна или едноетажна собственост.Не ни предизвиквайте ненормалници,площада го знаем и ви гарантираме неподчинение и бунт.Няма да се подигравате с хората!
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Със гол задник,

    0 0 Отговор
    напред ....да продадем каквото е останало на руснята,че да си осигурят болшевиките спокоен оазис в ЕУ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове