Last news in Fakti

10 Ноември, 2022 05:36 2 838 25

Полицаят Бъчваров е убит с ловно оръжие

  • полицай-
  • петър бъчваров-
  • иван демерджиев-
  • загинал-
  • министър

Загиналият вероятно е жертва на подготвено отмъщение

Полицаят Бъчваров е убит с ловно оръжие - 1
Снимка: БНТ

Двама братя, турски граждани Мустафа и Енгин, са задържаните за убийството на граничния полицай Петър Бъчваров. Версиите на разследващите се увеличават. Потвърди се информацията, че оръжието на престъплението е ловна пушка, предаде БНТ.

Има нова линия на една от основните версии, а именно тази за трафик на мигранти. Най-вероятно граничният полицай Петър Бъчваров е случайна жертва на подготвено отмъщение. Според информация от наши източници най-вероятно двамата братя са причаквали техен контрагент, който е трябвало да бъде застрелян. В тъмното те не са различили полицейския автомобил, нито са забелязали полицейската униформа и са стреляли в момента, когато Петър Бъчваров с фенера си е осветил разреза в оградата.

Двамата задържани братя са с богати криминални досиета в турските служби. Мустафа и Енгин имат регистрации за множество кражби и днес бяха изправени пред съда в Одрин, който да разпореди техният арест. При задържането им турските полицаи са открили ловна пушка и 23 броя ловни патрони. Това потвърждава версията, че по граничния полицай Петър Бъчваров е стреляно с такова оръжие.

Борислав Сарафов, зам. главен прокурор и директор на НСлС заяви, че от тялото са извадени проектили, ловни сачми. Т.е. потвърждава се първоначалната версия, че стрелбата срещу него е причинена от ловно, а не от бойно оръжие".

Иван Демерджиев, служебен вицепремиер и министър на вътрешните работи заяви, че "фаталните изстрели са дошли от турска територия и няма никакво съмнение в този въпрос. Произведени са с ловна пушка".

Според данните, които разследващите до момента са събрали, Мустафа и Енгин са чакали на границата, в непосредствена близост до отвора в оградата в засада.

"Те не са искали да минат през браздата, те на свой ред са чакали други техни жертви", сподели Демерджиев.

Версиите на разследващите са две. Двамата братя са очаквали техни партньори в бизнеса с трафик на мигранти, които искали да отстранят, за да не делят печалбата.

"Тези хора са извършвали престъпления на територията на Турция. Извършвали са престъпления най-вероятно по отношение точно на мигранти и в един момент са решили, че някой им пречи да извършват тези престъпления", каза Демерджиев.

На този етап версията, че са се занимавали с трафик на наркотици не се потвърждава, но работата и по нея продължава.

"В голяма степен е ясно и какво точно са направили и какви са били мотивите им да го направят, допълни шефът на МВР.

Предполага се, че са стреляли от близо по граничния полицай и затова първият изстрел е бил фатален, а Петър Бъчваров не е имал никакъв шанс за реакция.

"Човешко същество не може да подходи по начина, по който е подходено спрямо полицая", каза още министърът.

От турската страна на границата са намерени 9 гилзи от ловни патрони.

По думите на Демерджиев убийството е извършено от турска територия. Гилзите, които са намерени от българска страна са от автомат "Калашников", с който е отвърнал военнослужещия на стрелбата от турска територия.

Допълнителна експертиза на проектилите извадени от тялото на граничния полицай ще даде отговор на въпроса дали намереното от турските разследващи оръжие е същото, с което е стреляно по Петър Бъчваров.

Има ограничения за екстрадицията на турски граждани в други държави за предаване на съд. Всичко зависи от това какво ще се разберат двете държави. Най-вероятно е двете разследвания да бъдат обединени, а двамата братя Мустафа и Енгин да бъдат съдени от турски съд.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тишо

    4 6 Отговор
    “стрелбата срещу него е причинена от ловно, а не от бойно оръжие"

    А ловното оръжие не е бойно 🤔

    Коментиран от #19

  • 2 АУУУУУ

    2 4 Отговор
    Сега да има един добър български писател да натрака 5,6 криминалета само по изсмуканите от пръстите версии на "експертите". Само тъпнята за братята крадци пък трафиканти на хора как ще бъде елиминирана?
  • 3 Щъкали

    9 2 Отговор
    си братята волни и свободни България - Турция - България да преджобват бежанци..... Че и с пушка .
  • 4 Асдф

    12 2 Отговор
    Военния е трябвало да изстреля сигнална ракета да осветли местоположението на стрелеца и открие огън с калашника, но той се е крил под колата.

    Коментиран от #7

  • 5 А бе

    14 0 Отговор
    Пишете глупости.
    По намерените проектили щяло да бъде установено оръжието....
    Това е ловна,гладкоцевна пушка, как ще стане установяването бе хора? Мислете като пишете.

    Коментиран от #20

  • 6 Туй то

    25 0 Отговор
    Изключено е това, да не се знае по кого стрелят. Човек чиито "бизнес" е нощно време в гората, разпознава кой идва от 200 метра , само по шума от автомобила. Сетивата на подобни индивиди са животински. Могли са да дръпнат , и да се покрият . Имали са готов план , чакали са , и са действали . Може да са имали уговорена среща на дупката . Вместо пари , някой е получил олово . Такива са правилата на играта , при проявена неточност , и когато някой загуби пари. Този канал ще се закрие , ще се образува нов . Каналите се организират от службите на високо ниво , а хората които ги изпълняват , само разходен материал.
  • 7 пояснение

    12 1 Отговор

    До коментар #4 от "Асдф":

    Каква сигнална ракета , това да не ти е ВСВ . Има чудесни термовизионни уреди, които гледат нощно време през храстите , на стотици метри. Проблема е там , че и другите имат. Проблема се нарича , липса на държава , липса на охрана по границите с цели гранични поделения , и 38 човека с кучета , охраняват само една полоса. Съответно липса на армия , поделения които всеки момент може да се мобилизират с танковете , и целият личен състав Това да дава самочувствие , и гръбнак , при такива екстремални ситуации . А престъпните елементи обикалят от далеч .

    Коментиран от #11

  • 8 Набързо скалъпиха урдурма!?

    15 4 Отговор
    Военният охранител е казал, че по патрула е имало десетина изстрели(след като се е скрил зад джипа), сега ни говорят за ловна пушка!? Може ли ловна пушка да произведе десет изстрела, а на мястото са открили само две гилзи от ловни патрони? Някой ни баламосва и то яко. Защо Турция не ги предаде на българското правосъдие, а навремето искаха да съдят в Турция българският полицай който простреля турският бракониер край Бургас? Само старият метод с кльоновете и минирането могат да опазят границата. Новите джендърдски методи не действат, с огради не става. Страх лозе пази-това е метода.

    Коментиран от #10, #13, #25

  • 9 Да поясня

    10 0 Отговор
    Ловното оръжие е гладкоцевно а бойното с нарезна цев ,щом има гилзи от ловното по гилзата може да се направи балистика, ако ловната пушка е ловен полуавтомат има повече от два дори от пет патрона и не на последно място вярвайте ми най добре да ги осъдят в Турция там нпо няма затворниците нямат права а задължения и условията в тамошните затвори са доооста по лоши

    Коментиран от #14

  • 10 Някой

    8 0 Отговор

    До коментар #8 от "Набързо скалъпиха урдурма!?":

    Има ловни автомати с удължен туболар , който спокойно поема 8 ловни патрона. Зареждането става много бързо , и почти докато стреля. От близко разстояние , няма по страшно оръжие . Направо мете. Единственият шанс , скрит зад джипа. Оловните сачми макар и страшни , не са много пробивни, както облеченият куршум на Калашника.
  • 11 Хаха

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "пояснение":

    Те пари за фенер няма, а хубаво термо е по няколко бона.
    Пре ярка светлина от сигнална ракета ще те заслепи с това нощно.

    Коментиран от #22

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 не ти е лесно

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Набързо скалъпиха урдурма!?":

    да слалъпваш своя версия без да си прочел статията … да ти поясня че са намерени 9 гилзи от ловна пушка а не две

    Коментиран от #15, #23

  • 14 Тези ти заключения са валидни, ако тези

    5 5 Отговор

    До коментар #9 от "Да поясня":

    са действали във вреда на Ердоган, но щом са убили български поличай, Турция се кефи и изобщо няма да ги съди. Забравихте ли, колко овълчени искаха да съдят българският полицай, който без да иска простреля турският бракониер, и то при явна вина на турчина? С турчин дослук не става.

    Коментиран от #21

  • 15 Пак урдурми,

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "не ти е лесно":

    Току що някой обясни, че имало ловни пушки които побирали 8 патрона, а намерените гилзи били 9, ха сега де, пак нещо не се връзват нещата!?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 И сега кво?

    0 2 Отговор
    На неговото място някой друг ще уредят или ще си плати да го назначат.
  • 19 Баш химик

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Тишо":

    Ами не е! Като не разбирате от оръжие е по-добре да си замълчите!
  • 20 Баш химик

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "А бе":

    Има начини за установяване дали ловното гладкоцевно оръжие е точно това, с което е стреляно, но само ако се залови веднага след стрелбата. Минат ли няколко дни - край!
  • 21 Злобата те заслепява

    3 3 Отговор

    До коментар #14 от "Тези ти заключения са валидни, ако тези":

    Ако това са извършителите самият ти ще видиш как набързо ще ги осъдят и тикнат в затвора, а не както българският корумпиран съд оправда убийците на турският рибар.

    Коментиран от #24

  • 22 Някой

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Хаха":

    Едно хубаво нощно е от порядъка на над 20 бинки. И по-евтино би свършило работа , но точно това има в скъпото нощно , при заслепяване , автоматично се настройва , и пази очите на човека.
  • 23 Някой

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "не ти е лесно":

    И като гилзите са девет , какво значи , че не може да презареди ли ? Вероятно ще е бил инвалид , който е с пареза на ръцете. В туболара се вкарва нов патрон точно за половин секунда . На мен ми се е случвало по време на стрелба да дозареждам автомата.
  • 24 Ти днаеш ли как е прострелян турският

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Злобата те заслепява":

    бракониер? Истрела става неволно при сблъсъка. А какво търси този турчин в България да бракониерства?
  • 25 ЛОВЖИЯТА

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Набързо скалъпиха урдурма!?":

    7.62 ЛОВНА КАРАБИНА АВТОМАТИЧНА, ПОЛУАВТОМАТИЧНА- СЪЩО Е ЛОВНО ОРЪЖИЕ. ДРУГА Е ПРИЧИНАТА ДА ГО ГРЪМНАТ. ЯВНО СА ЗНАЕЛИ,ЧЕ НАЩЕ ГРАНИЧАРИ СА С СТОП ПАТРОНИ И ИМ Е ЗАБРАНЕНО ДА СТРЕЛЯТ.НЯМАЛИ СА И РАДИОСТАНЦИЯ. ТОВА Е НАТОВСКО- ЕВРОПЕЙСКА КОЧИНА. ДРУГА Е ИСТИНАТА. КРИЯТ Е.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове