Last news in Fakti

25 Ноември, 2022 18:08 3 189 32

Транспортните бази сами ще плащат за изхранването на украинските бежанци

  • украйна-
  • бежанци-
  • бази-
  • транспорт

За настанените в тях ще бъдат осигурени допълни отоплителни уреди и учебни пособия

Транспортните бази сами ще плащат за изхранването на украинските бежанци - 1
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев разпореди на всички дружества в системата на транспорта да вземат решение за осигуряване на средства за изхранване на украинските граждани, настанени в бази от системата на Министерство на транспорта и съобщенията.

По този начин управителните съвети на компаниите ще отпуснат безвъзмездно собствени средства, а не държавни за удовлетворяване на нуждите на хората, бягащи от войната в Украйна. Украински граждани са настанени в четири транспортни бази.

Разпореждането на Алексиев включва и осигуряване на допълнителни отоплителни уреди, както и учебни пособия, спортни екипи за украинските граждани, които са предимно деца, за предстоящия зимен период.

Вицепремиерът категорично заяви, че стриктно ще следи изпълнението на неговото нареждане.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 25 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    117 3 Отговор
    Всички укри да се махат от България

    Коментиран от #11

  • 2 честен ционист

    98 2 Отговор
    Ганчо трябва да вземе да разкара жените и децата на нацбата. Има далеч по-богати страни на запад, дето могат да ги хрантутят.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 България е на българите

    97 3 Отговор
    вън укронацитата и американците от натовските бази. Също и всички македонски фашисти.
  • 5 Потрес

    86 4 Отговор
    Укромафията се впива в България!
  • 6 Румен Радев

    117 0 Отговор
    465лв не стигат за отопление, изхранване и медицински услуги на един бежанец. Как оцеляват българските пенсионери?
  • 7 Банкянския Ром Бойко

    61 2 Отговор
    То ако беше само изхранване, щяхме да ги нахраним с евтиният хляб на Корнелия Нинова. Ха ха ха. Ми то отопление требе, медицински услуги и тн.
  • 8 в чирпан

    87 2 Отговор
    оказа се че укрите са много добри шофьори
    .
    Летят със 140 км /час през центъра на чирпан а милиционерите гледат, ахкат и пляскат
  • 9 Аааааа и да не забравите

    93 1 Отговор
    Безплатен транспорт до молове, фризьори и маникюристи. И по двама хамали да им носят торбите, че изнемогват. А какъв е тоя, че да взема подобни решения, дето с мигрантите трябва да се занимават други служби.
  • 10 Последния Софиянец

    81 0 Отговор
    Че тези средства пак са държавни.
  • 11 Те са само за борбите

    31 1 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    После си отиват.Глей тия от трети свет Индия,Пакистан,Сирия,че и турци как бързат да се монтират в по-важните сев.и зап.европейски страни и пускат молба за поданство,докато укритие,макар и с пълно основание се мотат по целия континент.След войната ще съжаляват,щот няма да е кат сега.

    Коментиран от #23

  • 12 Гошо

    81 0 Отговор
    А транспортните бази от къде ще ги вземат тия средства

    Коментиран от #16

  • 13 българин

    68 2 Отговор
    вън укрите от българия
  • 14 Путинофил

    81 1 Отговор
    Сигурно аз съм луд!
    От кога Министерството на транспорта не е държавно?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Последния Софиянец

    54 0 Отговор

    До коментар #12 от "Гошо":

    Пак от държавата.
  • 17 Ще ви тъковам

    46 2 Отговор
    И украинските бежанци....
  • 18 висйфъ

    69 2 Отговор
    Тоягите. Тоягите трябва да заиграят по кратуните на тези нахални некадърници дето и по 10 хиляди лева вземат от гърба на българите. Сега ГЕРБ, Дай България и ПП да извадят от джоба си и да хрантутят укра фашагите. За да ги хранят и отопляват ще вдигнат цените на транспорта или ще измислят от къде да вземат пак от данъците ни, и за нас няма да има за заплати, пенсии детски и социални, за да храним на бандера фашиста племето. Няма да стане без тояги по кратуните на продажниците от ГЕРБ, ПП и Дай България. Те да ги хранят от джоба си и всички дето се правят на големи демократи.
  • 19 Ще ви тъковам

    76 4 Отговор
    Пенсионерите мрат от глад, Тея боклуци ще мислят за "бежанци-курортисти"
  • 20 Уууууууу

    75 2 Отговор
    И откъде ще ги вземат тези пари транспортниците? От приватизация на БДЖ, от съкратените работници, или ще бъдат за сметка на ниските доходи па на работниците? Серсеми и предатели са упровниците ни. Чужди агенти, вербувани да унищожат собствения си народ. До кога ще търпим да се гаврят с народа ни,?
  • 21 Я па я !

    49 0 Отговор
    За какво са им тези спортни екипи ?
  • 22 Нессуно

    58 2 Отговор
    Нямате пари да ремонтирате Витиня,а?
    А да с мазните на укрите имате!
  • 23 Да.........

    38 3 Отговор

    До коментар #11 от "Те са само за борбите":

    След войната украинската мафия вече ще е превзела Европа. Те от сега превземат всички "доходни" дейност, измествайки силово местните ербапи. Бъдещето на Европа е украинско.
  • 24 Безобразие

    43 1 Отговор
    Всички паразити да изчезват от България или да ги приберат и издържат всички членове на ГЕРБ, ПП, ДБ, ДПС, БВ, които гласуваха оръжие за Украйна и украинците не могат да живеят там, а идват на издръжка в Европа. Имат списъци, а също и в Youtub има информация във всяка държава по колко им се плаща на калпак, на дете, за детски градини, за училище, за здравеопазване, жилища, възможности за работа, абсолютно пълна информация и те само обикалят и избират.
  • 25 Перо

    44 2 Отговор
    А държавните средства от българските данъкоплатци да не са бащиния на тоя престъпник и олигофрен! Той може да взима такива решения,само ако плаща от джоба си, не от закъсалите фирми и бюджета на това министерство! Колко време ще издържаме тия туристи на българска сметка? Да ходят в Киев и да махнат циониста превратаджия, никой не е длъжен да ги осиновява! Когато се извършваше преврата,мълчаха,а сега друг ще ги мисли!
  • 26 кръпката

    43 0 Отговор
    Това не са бежанци. Това са мигранти. След като могат и сиотиват и връщат обратно. Вижте Полша. Затегна мерките. Излязъл и до тук с този статут. и след едиколко си месеца, можеш да останиш, ако работиш и се издържаш. А тук са на курорт. Къде са базите на МТ? Досега бяха на море. Сега на планина? ЕС дава ли пари за окраинците? Защо от нашия бюджет? Ще ги настаните, храните, отоплявате, обзаведете с техника и дрехи. И защо специално отношение към тях? аА дрегите, които нелегално през границата, те къде? Те какви са? Бежанци? Мигранти? Нали има структури, които се занимават с тях? Защо вицепремиерът решава и на какво основание? СРАМОТА!!!!
  • 27 Дядо Благо

    37 1 Отговор
    Искам моите пари да отиват за възрастните хора, които вече дори не могат да си купят хляб и мляко. Не искам да храня трафиканти на хора през България. Трафикът от Турция кам Европа се ръковоти от украинските "курортисти". Защо управляващите си затварят очите!? Вероятно целият подземен свят в Бг скоро ще бъде овладян от тия главорези.

    Коментиран от #29

  • 28 сирене

    19 0 Отговор
    Кво викате, квооо? За Киро истината ли ще гласуваме пак? За ДБ ли??

    Коментиран от #30

  • 29 Сирене

    27 0 Отговор

    До коментар #27 от "Дядо Благо":

    4 до 5 домата на ден и бучка сирене се полага на Българския пенсионер според управниците ни...дъното е тва.
  • 30 Не, никога вече...

    19 1 Отговор

    До коментар #28 от "сирене":

    Никога вече! Веднъж Киро, втори път - не!
    Но..... българите сме известни с мазохизма си, затова пак ще има мизерабли които ще изберат просто киро. Но машините вече няма да са вездесъщи и каквото реши софтуера - това да е резултата от изборите. Всеки ще може СВОБОДНО да гласува! Така че платените софтурни мошеници няма да успеят да вкарат Кирето и нежния Асенчо в парламента.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Тропчо

    12 1 Отговор
    В Германия Украинските курортисти са отворили магазин,в който продават на Швабите дрехите,които същите тези Шваби са им дарили,това е върховна наглост !!!
    Съветското подсъзнание казва на Украинците,че всички са им длъжни !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове