Last news in Fakti

25 Януари, 2023 09:50 2 161 24

Доц. Киселова за референдума на ИТН: От Инициативния комитет нямат представа какво искат, говорят откровени глупости

  • наталия киселова-
  • итн-
  • президентска република-
  • референдум-
  • глупости

Би могло да има проблем с логистиката за машините в чужбина, защото не се знае дали ножът, който трябва да нареже ролките, е доставен в България, коментира експертът 

Доц. Киселова за референдума на ИТН: От Инициативния комитет нямат представа какво искат, говорят откровени глупости - 1
Снимка: NovaNews

Би могло да има проблем с логистиката за машините в чужбина, защото не се знае дали ножът, който трябва да нареже ролките, е доставен в България. На теория е възможно изборите да са и по-нататък през април, но тъй като вече доста се разтегли процедурата, президентът оповести своето намерение как ще протекат събитията. Изборите трябва да се състоят до 2 месеца след разпускането на парламента. Това каза доц. Наталия Киселова за "Твоят ден".

"Специалната хартия и размера на ролките за машината трябва да са с конкретен размер, затова БНБ оповести, че няма готовност и го направи през декември. Трябва да има за всяка машина по две ролки, защото теоретично всеки гражданин може да реши да гласува с машина", обясни тя.
По думите ѝ ако няма достатъчно хартия за машините, ще се премине към гласуване с хартиена бюлетина. "Има неяснота по организацията на изборите, което значи, че има напрежение. Твърди се, че има проблеми, но партии не са сезирали КС все още. Народните представители трябва да имат яснота колко време им е необходимо, защото другата седмица НС спира да съществува", посочи конституционалистът.

Според нея въпросът с референдума за президентска република е на ръба. "Това показва стремеж на една извънпарламентарна партия да напомни за себе си. Въпросът за президентска република трябва да върви с аргументацията как си го представят. От Инициативния комитет нямат представа какво искат. Трябва да има проект, говорят откровени глупости. Не се прави никаква разлика между президентска и полупрезидентска република, не могат да дават произволни примери", коментира доц. Киселова.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 57 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФактЪ

    48 26 Отговор
    Зора удари ли се почва пропаганда. Щеш не щеш РБ ще бъде президетска.
  • 2 среднощен

    21 39 Отговор
    "...От Инициативния комитет нямат представа какво искат...";
    "Не е важно къде си, важно е да си там.." Тази сентенция важи с пълна сила не само за рекламата в медиите, но и за съвременната ни политика... Примери много - Слави Трифонов, Мая Манолова, Александър Томов...
  • 3 Чорбара

    45 29 Отговор
    Тая патка ,голям експерт,освен да повтаря едни и същи клишета друго не знае.
  • 4 Тия иди0ти на чалгаря

    20 47 Отговор
    ...по няква причина отклоняват вниманието на хората от социалната и здравата катастрофа ...не може да се говори за проблемите на хората от разни лум...пени като тия боклуци от сектата на чалгата Трифонов, като йто отказа дори да си подаде имотна декларация пред Кпкомпи....престъпник, който крие доходи , за които не е плащат данъци ,щял да променя когато бституцията и да прави републиката диктатурска дупка...

    Коментиран от #9, #10

  • 5 Иван Тушев

    19 44 Отговор
    От предатели и политически трупове не щем и да чуем за никакви идеи и инициативи.

    Коментиран от #13

  • 6 Президентската република

    50 15 Отговор
    много плаши всички партии на мафията в България, като тези в момента в парламента! Явно идните дни и месеци, ще четем всякакви глупости и простотия за ИТН, само не и някакви сериозни аргументи за президентска република!
  • 7 ГазДоДупка

    42 17 Отговор
    Щом такива кухи подлоги ревнаха пак, значи сме на прав път. Газ до дупка срещо тези пратийки. Нито крачка назада никога вече! Никакви жертви и никакви отстъпки в името на каквото и да е!
  • 8 УРА,, УРА

    7 41 Отговор
    Ами, ако при президентска република, президента е скрито луд и ни набута в някой конфликт (като Путин), кой ще отговаря тогава? И кой и как ще оправдае бъдещите невинни жертви? Примери за идиоти управленци има колкото искаме, но не ми се изброяват.

    Коментиран от #23

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Тома

    11 23 Отговор
    Ами те така си изкарват и хляба само с простотии и глупости.Гледахме години предаванията им по телевизията

    Коментиран от #24

  • 12 Попов

    7 23 Отговор
    Патериците на ГЕРБ-ДПС искат да ни натресат Банкянския крадлив похотливец и за президент.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Поправи се

    7 19 Отговор
    Какво можеш да очакваш от едни анархисти с водач диван бабаит ,който беше ортак с чекмедже бандита и искаха да си поделяд влиянеуто но се сдърпаха за една градинска селски тарикати продавач на мартеници и пъдарин..това са те ...!
  • 15 Бият децата ни

    8 18 Отговор
    ИТН са предатели, историята ще помне това предателство поне 3,4 века.

    Коментиран от #20

  • 16 уви ФАКТ

    1 4 Отговор
    Българинът има средно измерена интелигентност 44 то място, Израел 43-то. Но българинът е реално на 160то място. Понеже има достатъчно достъп до информация, и ниво.. Но ако ги нямаше, като други страни на 50-то място или 100-тно, ги нямат. Значи българинът е за след 160-то място. ................ В бележката от машините пише от коя машина е, за кой е гласувано в колко часът, секунди и минути, ако има наблюдател, дори с камера, скрита, и той има достъп до бележките, ще знае кой как е гласувал... Но не се мъчете да ме разберете, за българинът това е невъзможна задача, той не може и не иска да разсъждава. самоо чаллга и биираа ...... още по тъмно му е как работи машината и флашката.. НЯКОЙ РАЗБРА ЛИ, ЧЕ БЪЛГАРИТЕ В МАКЕДОНИЯ СА ФАШИСТИ, И ЗА ДА ДРАЗНЯТ И СЕ КАРАТ С МАКЕДОНИЯ СЛОЖИХА ИМЕТО ЦАР БОРИС, ВМЕСТО КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ НА КУЛТУРНИЯТ ЦЕНТЪР??? НЕ!! БЪЛГАРИНЪТ Е ГЛЛЛУУПАВ! И ГО ВОДЯТ ЗА НОСЪТ. ОТ НАЦИОНАЛИЗЪМ СЕ ВОДИ, ОТ БИРА И ЧАЛГА РАЗБИРА, ОТ ДРУГО НЕ СХВАЩА.
  • 17 Минева

    2 4 Отговор
    Огромно самочуствие имат трифките

    Коментиран от #18

  • 18 И има защо

    3 4 Отговор

    До коментар #17 от "Минева":

    Имат принципи и не са евтини лъжци като киро.

    Коментиран от #19, #21

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Генчо

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "Бият децата ни":

    ИТН са седнали на политическата скамейка до другите крадци НДСВ и няма мърдане. Народа с право им отреди това място.
  • 21 Мдааа

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "И има защо":

    Изобщо не е лъжец Кирил Петков, не манипулирай хората. Правителството на ПП управлявало България се оказа НАЙ СОЦИАЛНОТО от всички Правителства управлявали досега РБългария. Правителството на ПП вдигна през 2022г., чувствително пенсии, заплати и социалните плащания на хората. Рязко се подобри живота на Народа. За съжаление ИТН и ГЕРБ свалиха Правителството на Кирил Петков и държавата изпадна в криза. В момента инфлацията в РБългария вилнее. Цените на стоките и услугите всеки ден растат нагоре. В аптеките настъпи един ужас.Всеки ден цените на ЛЕКАРСТВАТА растат нагоре и пенсионерите са в ужас. Пенсии, заплати и доходи в МОМЕНТА са тотално замразени. АБСОЛЮТНА СЕЧ! Бедността и мизерията обхваща все повече слоеве от Народа. Държавата е изправена пред нови парламентарни избори. Ужас! Аман от манипулатори.
  • 22 айде бе нямат представа какво искат?

    1 0 Отговор
    искат ВНС за смяна на системата!!! А ти си подла подлога на сатаната шорош!
  • 23 в ЕС и НАТО сме

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "УРА,, УРА":

    Парламентът ще го спре, няма да е като в Русия, а като в САЩ, Франция или Полша
  • 24 Ами не ги гледай, ве

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Тома":

    Кой те кара насила? И сега не гласувай за тях - защо ги псуваш, нали си политкоректен, умнокрасив центаджия
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол