Last news in Fakti

16 Септември, 2013 08:03 5 728 0

Братя Галеви ги няма, а си плащат всички сметки

  • братя галеви

Преглед на печата

Братя Галеви ги няма, а си плащат всички сметки - 1
Ангел си е платил дори обезщетението от 2000 лева, което му бе наложено от съда за обида на двама бивши съветници от "Атака"

Братя Галеви ги няма, а си плащат всички сметки, съобщава в. „Труд“

Чудна работа! Повече от година, откакто Братя Галеви изчезнаха, а продължават да си плащат всички сметки, сигнализираха чиновници от Дупница. Пламен Галев и Ангел Христов не дължат нито стотинка за местни данъци и такси, ток и вода. Ангел си е платил дори обезщетението от 2000 лева, което му бе наложено от съда за обида на двама бивши съветници от "Атака". Издължил се е за 7 месеца на равни вноски. "Странно! Минали в нелегалност, а се издължават като нормални граждани - коментират дупничани. - Имението им в Ресилово свети, охраната си е там, камерите снимат. Спре ли токът, пускат агрегат." Бившите барети са обявени за издирване от 8 май м.г. Двамата избягаха, когато трябваше да влязат в затворническото общежитие в Самораново, за да изтърпят 5-годишни присъди за създаване на организирана престъпна група.

 

Не спират тока, ако дължим до 155 лева, обяснява в. „Монитор“

Енергото няма да има право да ни спира тока, ако дължим сума, по-малка от половин минимална работна заплата. В момента минималната заплата е 310 лв., което означава, че ако сметката е до 155 лв., но не сме я платили в срок, енергото няма да може да ни отвърти бушона. Ако не платим и фактурата за следващия месец обаче, ЕРП-то вече ще има право да ни спре електричеството. Това предвиждат част от поправките в Закона за енергетика. Очаква се те да бъдат внесени в Народното събрание тази сряда, научи „Монитор” от свои източници сред управляващите. Сега енергодружествата спират тока независимо дали сметката му е 2 лв. или 200 лв. Клиентите няма да останат без ток, ако не са го платили и ако попадат в хипотезата на друга промяна в закона. Тя предвижда те да имат право да не платят сметка, в която им е фактурирано с 30% по-голямо потребление.

Гейове и дансъри заедно срещу Орешарски, прогнозира в. „Стандарт“

Мащабен гей парад и антиправителстен протест в едно. Такава организация трескаво се подготвя за 21 септември, научи "Стандарт" от изявени представители на бунтарите, които искат оставката на кабинета. Организаторите са на мнение, че всички трябва да излязат обединени на улицата и да покажат, че са заедно, независимо от сексуалната им ориентация. Част от най-активните протестиращи не крият, че имат по-различна ориентация. Идеята е традиционният "София Прайд 2013" да бъде проведен съвместно с #ДАНСwhiteme на 21 септември. Шествието на гейове и лесбийки, което по принцип е в края на юни, бе отменено заради протестите. Тогава мотивите бяха, че ще се измести фокусът на посланията на прайда, както и че ще възникнат инциденти с останалите протестиращи. Една от идеите е шествието сега да е със знамена с цветовете на дъгата редом с родния трикольор.

 

Частни полицейски услуги почасово, анонсира в. „24 часа“

Пътен полицай спира шофьор, който се оказва, че няма задължителната застраховка “Гражданска отговорност”. Вместо станалия обичаен въпрос “Еми какво правим сега?” обаче катаджията изненадващо вади не бланки за актове, а застрахователни полици с думите: “Днес имаме промоция - първо може да сключите необходимия договор с мен като застрахователен агент, а после да ви проверя като пътен полицай!” Тази съвсем хипотетична ситуация може да се окаже напълно реална, ако в новия Закон за МВР бъде приет текстът, че полицаите ще могат да работят “на частно”, като сключват трудови или граждански договори, имат собствена фирма или извършват други дейности и услуги. Официално текстовете на проекта ще бъдат обявени до дни, но според предварително разпратени варианти до синдикатите втора работа за служителите на МВР може да стане законна.

България догонва ЕС и като доходи, и като цени, изчислява в. „Преса“

Отварянето на българската икономика и членството в Европейския съюз ускориха процеса на догонване не само на европейските доходи, но и на средноевропейските цени, се казва в анализа на "Индъстри Уоч" за актуалните макроикономически развития и предизвикателства пред родната индустрия. Икономическата ситуация в Европа леко се подобри през второто тримесечие на годината, но напредъкът е твърде неустойчив за момента. Спрямо първото тримесечие, еврозоната отчита ръст на БВП от 0.3%, а общо 28-те икономики на ЕС – от 0.4%. На годишна основа обаче (спрямо същото тримесечие на 2012 г.) еврозоната все още отчита спад от -0.5%, а ЕС общо има нулев растеж, отбелязват от "Индъстри Уоч". Негативните очаквания се поддържат и от продължаващия спад на инвестиционната активност (3.5% спрямо предходната година).

Блокират телефони при операции за обезвреждане на взрив, пише в. „Новинар“

Правомощие за блокиране на мобилните телефони и всякакви телефонни комуникации при операции за разкриване и обезвреждане на взрив ще имат служителите на МВР. Това предвижда новият Закон за Министерството на вътрешните работи. Неговият работен вариант беше публикуван за обществено обсъждане. Към комплекса от действия на полицията за предотвратяване на престъпления пък занапред ще влиза и устното разубеждаване на потенциални престъпници. Прави впечатление, че в новия закон за първи път се въвежда и правилото досъдебните производства да се разпределят на случаен принцип. Според новите разпоредби се отнема правото на президента да назначава главния секретар на МВР, като той ще бъде избиран за петгодишен мандат от Министерския съвет по предложение на вътрешния министър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове