Last news in Fakti

24 Март, 2023 12:08 1 479 27

Политолог за заличения клуб в Битоля: Това е заради наивността на българските политици

  • български клуб-
  • битоля-
  • рс македония-
  • борислав ангелов

По думите му това е и пример докъде води безкритичното мислене в българската политика от идващите отвън идеи, предложения и съвети било то от Париж, Берлин, Брюксел или Вашингтон

 Политолог за заличения клуб в Битоля: Това е заради наивността на българските политици - 1

Заличаването на регистрацията на българския културен център в Битоля от Централния регистър на Република Северна Македония е демонстрация на наивността на българските политици от лятото на 2022 г. Това каза за "Фокус“ политологът Борислав Ангелов. "Тогава в 47-ото Народно събрание с гласовете на ПП, ГЕРБ-СДС, ДПС и ДБ на 24 юни се даде зелена светлина за започване на преговорите на ЕС със Скопие. Народните представители приеха предложението на Христо Иванов от ДБ, като преди това не бяха приети предложенията на Мустафа Карадайъ от ДПС и Десислава Атанасова от ГЕРБ“, припомни той.

"Помните ли как това се представяше на масата като единственото правилно решение, като ценностен европейски избор, като наш исторически дълг едва ли не към Република Северна Македония, удар срещу пещерния национализъм и т.н.? Как след него нещата ще се преобърнат на 180 градуса оттатък Деве Баир и ще започнат да ни обичат, как ще изчезне езикът на омразата, а гражданите с българско самосъзнание ще се чувстват по-сигурни и свободни“, каза още политологът.

"Обясняваше ни се как ще смачкаме един път и завинаги македонизма изграден на антибългарска основа. Не бяха чути и гласовете, че френското предложение може и да е добро, но то не ни дава достатъчно гаранции за защита на националните интереси и на гражданите с българско самосъзнание в Република Северна Македония“, добави Ангелов.

По думите му това е и пример докъде води безкритичното мислене в българската политика от идващите отвън идеи, предложения и съвети било то от Париж, Берлин, Брюксел или Вашингтон.

Както ви съобщихме и преди дни, Сдружение културен център "Иван Михайлов" е заличен от Централния регистър, показва справка на страницата на регистъра на Република Северна Македония.

Напомняме, че това се случи на фона на уверението на македонското МВнР от средата на март, че на никого не е отказано правото на сдружаване.

Анализатори прогнозират още български клубове в РСМ да последват съдбата на "Иван Михайлов". Остават да висят редица въпроси, сред които: Какви съседи имаме и защо сме ги заслужили? Това ли е пътят, по който достойно могат да поемат в стремежа си за европейско бъдеще?


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бихте ли пояснили

    23 0 Отговор
    Наивност на български политици ли ??!?? Не може да бъде.........
  • 2 бай Иван

    23 1 Отговор
    "По думите му това е и пример докъде води безкритичното мислене в българската политика от идващите отвън идеи, предложения и съвети било то от Париж, Берлин, Брюксел или Вашингтон". Е как да е по друг начин като тия искат просто още един васал в ЕС и повече територии. Българският интерес им е през к.ра. Само ,че сега ли го разбрахте. Така беше и в Украйна и видяхте докъде го докараха. Само ,че ние не сме Русия, която да си защити етническите руснаци.И питайте всички журналисти дето реват и ризи късат за Украйна, как ще имат радикална позиция с обратен полюс за Македония.
  • 3 БСП Кюстендил

    3 16 Отговор
    Този "политолог" е отгледан от БСП Кюстендил. За информация, че наивниците са тези, които пропускат "гледната му точка" и не си дават сметка, че косвено и той работи за руснаците.

    Коментиран от #15

  • 4 Тома

    17 5 Отговор
    Защо ги дразнят с такива имена на клубовете македонците да попитам.

    Коментиран от #6

  • 5 76556

    3 20 Отговор
    Българите най-после да се смирят!
    Скоро македонизмът ща изкласи и в България, в Пиринско. А зощо не и в други области?
    Македонизмът скоро ще приключи в западна македония, но се възражда в Пиринско.

    Коментиран от #22

  • 6 Две ВМРОта един шеф в Кремъл

    5 21 Отговор

    До коментар #4 от "Тома":

    Защото това е играТА на руснаците: имат агенти и в двете държави, които създават провокации, за да може "другата страна" да издигне знамето на войнствеността и пак да нулираме всичко. Руснаците това го играят между България и Македония откакто са стъпили на Балканите. И двете ВМРОта са руски партии на практика.
  • 7 Последния Софиянец

    15 4 Отговор
    Пак гласувайте за тези дето предадоха Македония!
  • 8 амбър

    17 2 Отговор
    Не заради наивноста, а заради мекушавоста им е. Досега трябваше да се отзове посланика на РСМ от България. Да се затвори македонското посолство и българския консул в РСМ. При една по-твърда политика от наша страна вероятноста да ни приемат на сериозно е голяма. С такава лабилна външна политика в угоднически уклон няма как да се случат нещата
  • 9 БОЙКО ЩЕ Е НАБЛЮДАТЕЛ В СКОПИЕ !

    13 3 Отговор
    ЗЯМИНАВА С РЕДОВНИЯ ПОЛЕТ ДО ТАМ С КИРО И КОКОРА !
  • 10 Българка

    14 2 Отговор
    "безкритичното мислене в българската политика от идващите отвън идеи, предложения и съвети било то от Париж, Берлин, Брюксел или Вашингтон...."
    В грешка си г-н политолог, безкритичното мислене на българските политици се дължи основно на тяхната продажност и лакомия. Христо Иванов , никога не е работил. Учил е с издръжката на НПО Америка за България. Високия му жизнен стандарт се дължи единствено на това, че е на заплата на Козяк. Той и ДС ортака му са продажници от най-изкристализирал тип.

    Коментиран от #16

  • 11 СЕ ЕДНО УКРИЯ ДА СИ ОТКРИЕ КЛУБ

    11 4 Отговор
    С ИМЕТО НА СТЕПАН БАНДАРАНАЙКЕ !
  • 12 Това е заради

    16 1 Отговор
    престъоността и слугинажа на Тъпото и шайката около му.
  • 13 Хайде стига бе

    10 1 Отговор
    Не мога да повярвам че тук се публикува такъв обективен коментар
  • 14 Запознати

    11 0 Отговор
    Американският критерий за демокрация в Източна Европа вече не е пещерният антикомунизъм, а дивата русофобия и неонацизма!
  • 15 Казах ли ви

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "БСП Кюстендил":

    Че по каквато и тема да се публикува нещо всичко отново ще опре до руснаците и путин
    Някаква психоза ли е това или какво?
  • 16 На христо иванов

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "Българка":

    Образованието може да е плащано от козяк но на татко му е плащано от москва
  • 17 Бойко фанатик

    0 3 Отговор
    Животанйе герб здрава икономика и богати българиа да живийе демокрациата
  • 18 Българин

    14 1 Отговор
    Всички от шайката гласували за сваляне на ветото над РСМ, да бъдат осъдени като национални предатели.Да се замислят родоотстъпниците от Герб, ПП, ДБ, историята ще ги изхвърли на политическото бунище.
  • 19 Няма наивност - има целенасочено

    3 6 Отговор
    национално предателство в защита на руските интереси на Балканите !
  • 20 Не е наивност

    9 3 Отговор
    А сляпо подчинение и изпълнение на искането на чужди държави!Това още един път фоказва до какво дъно са стигнали"нашите"политици в слагачеството на ес и сащ!Само Възраждане, единствената Българска партия на Българския народ!!!Гласувайте!!!
  • 21 не е наивност бе аxмaк

    9 0 Отговор
    продажност е
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Да не се правим

    4 4 Отговор
    На света вода. Факт е че македонските евреи са депортирани и тези имена се свързват със фашистката доктрина. Миое и без провокации да минем. Има по фини начини да си постигнем целите.
  • 24 Грогу

    3 1 Отговор
    Ще поемат , ще поемат северно македонците в ЕС , защото на зап. партньори България им е на каишка и не е интересна вече . Сега по-важното е да не оставят никаква необвързана с ЕС територия на Балканите където може да има влияние Русия . Преди няколко дни Бо-рел обяви СМакедония за демократичнаа държава....лицемерът му с лицемер. Така или иначе нашите политици ще продължават да продават националните ни интереси, не защото нямат избор , а защото са неморални и безсъвестни личности , от които само една голяма ядрена държава може да ни спаси .
  • 25 Иво.

    0 1 Отговор
    Истината е колкото и да не им се иска на някой е Карловската танкова бригада в Охрид. Тогава всичко ще си дойде на мястото!!!! И ще се възстанови справедливост и всички клубовете ще си работят! Колкото и да се правим на хрисими, историята показва, че само това е решението! Всичко друго е бля, бля!
  • 26 И кво?

    1 1 Отговор
    Затворили им клуба и сега кибиците няма къде да безделничат 😆 много важно 🤣
  • 27 АЗ КАЗАХ

    0 0 Отговор
    Забравяте и Българския народ той също спи!
    Освен политиците и българите трябва да се събудят!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове