Last news in Fakti

2 Май, 2023 12:05 1 669 35

Радев за атентата срещу Гешев: Посегателство срещу българска институция

  • румен радев-
  • иван гешев-
  • посегателство-
  • институция

 Очаквам парламентът да подходи отговорно и да изпълнява своите задължения. Скоро ще обявя и кога ще връча първия проучвателен мандат, каза още държавният глава 

Радев за атентата срещу Гешев:  Посегателство срещу българска институция - 1
Снимка: Нова телевизия

Ще връча мандата скоро, това заяви президентът Румен Радев пред медиите във Варна, където посрещна научно-изследователския ни кораб "Св. св. Кирил и Методий" на родна земя.

"Искам да напомня, че 49-ото Народно събрание следва да приеме важните закони по Плана за възстановяване и устойчивост, по държавния бюджет, независимо от изхода на процедурата за излъчване на правителство. От това зависят парите на хората, модернизацията на страната и реформите, от това зависи и пълноценната ни европейска интеграция. Очаквам парламентът да подходи отговорно и да изпълнява своите задължения. Скоро ще обявя и кога ще връча първия проучвателен мандат. Отговорност на политическите сили е как се договарят в парламента, при какви условия са готови да влязат в коалиционен формат на управление и как да съхраняват доверието на своите избиратели ", допълни той, цитиран от Dariknews.bg.

По повод опита за покушение на 1 май срещу главния прокурор Иван Гешев държавният глава заяви, че всяко посегателство срещу здравето и живота на всеки български гражданин е недопустимо.

"Още повече, че тук става въпрос за посегателство срещу българска институция. Затова очаквам компетентните органи възможно най-бързо да установят всички обстоятелства по този случай и да изправят извършителите пред българския съд. Подобни деяние трябва да се наказват с най-голямата строгост на закона", каза Радев и допълни, че не може да коментира повече в момент, в който се води разследване.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хихихи..

    16 1 Отговор
    Колониалната администрация се задейства..
  • 2 Тц тц

    21 3 Отговор
    Дежурните реплики на фатмака с бронирания Мерцедес.
  • 3 Последния Софиянец

    10 19 Отговор
    Радев ходи с колело на работа защото няма от какво да се страхува.А Гешев с цяла армия като наркобарон.
  • 4 Потрес

    15 1 Отговор
    Аве не знам, ама ся гледам министъра и първите му думи на човека са, че иска да се купуват нови скъпи бронирани коли за да се пазят народните чорбаджии? Щели да сформират групи за покупките и т. н. Питат го със семейството си ли е бил, той вика "не коментирам, но не е бил сам"!? С кой е бил Гешеф тогава?
  • 5 ТО ПЪК ЕДНА ИНСТИТУЦИЯ

    13 4 Отговор
    НА ПАРАПЕТА ДА СИ Я НОСИШ !
  • 6 мвр пикчърс

    18 4 Отговор
    и студио бояна представят
  • 7 Това е информационен преврат

    12 4 Отговор
    Срещу служебното правителство
    Когато гръм удари как ехото заглъхва в медиите
  • 8 🪵🪵🪵

    15 3 Отговор
    Добре ве, сега Иван Гешев да се разследва сам, никой не му пречи, нали е най, най, нали “бори” корупцията и “лошите добри” му искат несправедливо оставката.
    Иван Гешев (Главен Прокур) и останалите Служби за Сигурност на Държавата немогат ли да установят Поръчителите и Извършителите на (терористичният акт срещу главният прокурор Иван Гешев и семейството му и Държавата) да подават оставки под ред Иван Гешев, НСО, ГДБОП, и т.н., достатъчно време са харантутени на Държавана Работа за един Самосвал Кеш всеки месец.
    Баста.
    Румен Радев е “клакьор” и ДС пешка.
  • 9 ПИЧ С СИНЬО

    6 9 Отговор
    БългЕРИя АМЕРИКАНСКА КОЛОНИЯ ,СЛАВА НА САЩ КАПИТАЛИЗЪМ КОМПАНИЯ И ХИПИТАТА ,БРАТЯТА АМЕРИКАНЦИ МЕ ПАЗЯТ ОТ ЛОШИЯ И ЗЪЛ МРАКОБЕСЕН ПЛЕШИВ РУСКИ БОЛЕН ФАШИСТ ПУТИН ,И ВЛИЯНИЕТО НА ФЕСА ЕРДОГАН ДОРИ И ОТ ЕВРОПЕЙСКАТА МАФИЯ ,РАДЕВ Е АМЕРИКАНСКИ ПИЧ ,УВАЖАВАМ ГО ,ДА СЕ СЛАВИ АМЕРИКАНСКИЯ МУ КОРЕН ,СЛАВА НА САЩ ,БОГ Е АМЕРИКАНЕЦ КАНДИДАТСТВАЩ ЗА РИЦАРСКО ЗВАНИЕ
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Тошко

    8 10 Отговор
    КОЙ има интерес да бъде отстранен Главният прокурор - ПП, ДБ, Радев и всичко онова, което "блажи" гнусните си пръстчета с "благата" на Прокопиев и Американското посолство!
    "Мутри вън", а? Юмручета вдигаш?
  • 12 Мунчо, а на теб кога??

    12 2 Отговор
    ще ти спретнат един???
  • 13 Пипнат ли феодал,

    8 2 Отговор
    побратимите му почват дружно да вият. Утрепат ли обикновен човек - медал за престъпника.
  • 14 Румба не се напъвай

    10 2 Отговор
    няма кой да я оправи тази отдавна скапана държава. И вие всички го знаете и всичко е договорено и подготвено за десет години напред.
  • 15 Ветеринарен психолог

    10 2 Отговор
    Да събираме капачки за бронирани коли на властта!
  • 16 Джабата

    5 0 Отговор
    Правителство на къдравата улица.Незабавно.Никакво но.Иначе може и братска помощ да окажем.
  • 17 хххх

    11 1 Отговор
    Той пък се прави че много мисли за българските институции..... Същият пингвин който приюти агент на Мосад в пРезиденството!! СРАМ!
  • 18 Минева

    10 0 Отговор
    Юли 2020 г. Прокуратурата влезе в президентството. Бяха арестувани Узунов и Милушев от кохортата на РР. После имаше вдигнат юмрук и призив: " Мутрите вън". Това също е посегателство срещу институция, неуважаеми рр.
  • 19 1950

    5 4 Отговор
    ГЕШЕВ ДА РАЗТВОРИ ЧУВАЛА С ДОКАЗИТЕРСТВО СРЕЩУ : РАДЕФ ППДБ НЕСКО ДЖЕМКОРП КИРЧО И КОКОРЧО И ВСИЧКИ КОИТО СЕ СЪБИРАТ ТАЙНО В СЪРБИЯ !!! И НЕ ДА ТЪРСЯТ НЯКАКВА РЕФОРМА А ДА СИ ВЪРНАТ БОЙКО БОРИСОВ ЗА ДА ОПРАВИ БЪЛГАРИЯ!!! БОГ ДА ПАЗИ ОТЕЧЕСТВОТО НИ!!!!!

    Коментиран от #24

  • 20 Поредния жалък смешник

    10 1 Отговор
    Фатмак това е вашата крадлива и корумпирана държава, ние не ви искаме!
  • 21 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    8 1 Отговор
    Кога ще ви докарат новите бронирани мерцедеси,а президенте......... Великденски добавки за пенсионерите,няма,но нови мерцедеси специално бронирани в германия ...има пари,нали??Може пък заради"атентата" да сте ги поръчали по-рано.......Бабите си говорят,че трябвало първо "атентата",а после да ги поръчвате,но вие като типише бг,клатите кратуните за Да и Не на обратно........
  • 22 Бай араб

    4 0 Отговор
    Кой има достъп до тротил ?
  • 23 Радев

    3 1 Отговор
    Какво стана с покушението срещу тебе!
    Защо мълчиш?
    В твоя случай имаше и пострадали, нали
  • 24 7.62

    6 0 Отговор

    До коментар #19 от "1950":

    Палячо ...
  • 25 !!!?

    8 4 Отговор
    Не е "посегателсвтво срещу българска институция", а срещу държавата България ! А от кого и защо преценете сами - Гешев: Ако Путин дойде в България трябва да бъде арестуван !!!?

  • 26 Бай Онзи

    5 4 Отговор
    Г-н Президент , разпоредете на 3 мера от изкопаното с войнишки лопатки кратерче да бъде взривен 3 кг тротилов еквивалент но да бъде заснето от всички тв , за да видят хората какво прави 3 кг тротил есвивалент ! Че цирка вече е в повече и ръководни в държавата структури заприличват все повече на щрауси...
  • 27 🪵🪵🪵

    7 0 Отговор
    Държвните служби, нямат добър ход, срещу това което се случи вчера с кортежа на Главният Прокур вчера.
    С други думи са поставени в “цугцванг”,
    Демерджиев е некадърник и пешка на Р.Радев, след случаят на Българо/Турската граница изляха по медийте един куп оплаквания ме виж нямали
    “техническа база”, сега същото.
  • 28 Манипулация на властите

    7 1 Отговор
    Коремния президент се изказа за гръмването на голяма пиратка , че било атентат !
  • 29 Пророкът от Провадия

    7 3 Отговор
    Румбата се притесни,да не е следващият.Много добре знае,че това е дело на руските служби,които имат солидна "пета колона" в България.Самият Радев е част от нея,но и той,както повечето комунета е "ветропоказател" и често плъзва на динена кора руските си "работодатели".Интересно,дали сега "службите" ще се поразмърдат,или ще се опитат да потулят инцидента,както с отравянето на "ченгето" Гебрев.
  • 30 Я Я Я Я ДА

    3 1 Отговор
    ГОЛЕМ МРЪСНИК СИ ....................НЕЩО СИ СЪМНИТЕЛЕН ....ЩОМ СЕ СМЕЕШ - ТЪЙ ........................
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 МУНЧОРЯН

    2 0 Отговор
    Я ЧЕКИСТА КАК СЕ СМЕЕ ПОД КРЕМЪЛСКИ МУСТАК
  • 34 ФАТМЕТО

    1 0 Отговор
    С ТЕЗИ ПИРАТКИ МУ ИЗКРИВИХА НА ГЕШЕВ ИНСТИТУЦИЯТА; РЕЧЕ МУНЧО И СЕ ИЗЧЕРВИ, А ПОСЛЕ ПИХА НАШЕНСКА ГРОЗДОВИЦА КАТО ЗА ПОСЛЕДНО.
  • 35 Войводата

    1 0 Отговор
    И по тебе ке пуца пушка серсемино.....
    Сите сте миндили и издайнически предатели народни. Руски поклонници....и престъпна група която ни смуче кръв от народа, цялата е заблуда на народа със тези простотии.....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол