Last news in Fakti

18 Май, 2023 14:06 1 568 25

Нинова: Определям думите на македонския премиер като груби, неоснователни и недопустими за България

  • корнелия нинова-
  • македонски премиер-
  • рсм-
  • бсп-
  • мандат

Нинова коментира и позицията на БСП по отношение на втория мандат: „Както винаги сме ви казвали: ако получим покана, ще участваме в разговорите с абсолютно същата принципна позиция

Нинова: Определям думите на македонския премиер като груби, неоснователни и недопустими за България - 1

„Определям думите на македонския премиер като груби, неоснователни и недопустими за България. Председателският съвет продължава и на него ще инициираме обща декларация на българското Народното събрание срещу всички зачестили думи и действия от страна на официалните власти в Република Северна Македония срещу авторитета и достойнството на България, в която да запишем, че осъждаме подобни действия и държим да се изпълняват условията по договора. Ползвам случая да препотвърдя позицията на „БСП за България“- както знаете ние не подкрепихме началото на преговори за присъединяване на РСМ към Европейския съюз. Времето доказа, че сме били прави. Тези хора не са готови, нито за ценностите, нито за морала на европейската общност.“

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на брифинг в парламента, съобщи epicenter.bg.

Нинова отговори и на журналистическите въпроси по отношение на съставяне на правителство с първия мандат и появилите се спекулации по отношение на позицията на БСП: „Винаги преди такива ситуации се пускат всякакви интриги и манипулации. Първата беше, че сме се договорили с ГЕРБ и вече правителството е готово – както виждате не е вярно. Сега втората е, че наши депутати ще подкрепят или с отсъствие, или с излизане от зала. Категорично ви заявявам, че това няма да стане“, каза лидерът на социалистите и отхвърли всякакви спекулации за игри с кворума, като посочи, че депутатите на БСП дори няма да осъществят командировките си.

„Всички, които имаме някакви командировки – няма да ги осъществим. Аз трябваше да съм на официално събитие на годишнина на германските социалдемократи по покана на г-н Шолц, но няма да замина“, допълни тя.

Нинова коментира и позицията на БСП по отношение на втория мандат: „Както винаги сме ви казвали: ако получим покана, ще участваме в разговорите с абсолютно същата принципна позиция. Ако поискат нещо сериозно, да не предлагат партиен премиер, готов кабинет, някакви там таблици с приоритети, преди да са ги обсъдили с тези, от които искат подкрепа. Това е логично – когато искаш подкрепа от някого и не ти стигат гласовете, първо седни да разговаряш преди да слагаш нещо готово на масата и да искаш натискачи на копчета“, категорична бе тя.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Партията на Нинова

    20 5 Отговор
    е официален наследник на тези, които предадоха България и отродиха част от собствения си народ. това се случи официално след 9.9.1944г. Няма друга държава, която да е посяла чужд национален дух на част от собдтвеното си население.
    БСП не гласува против вдигане на ветото. И за това не казва истината.
  • 2 Хахахах

    11 8 Отговор
    И какво ще направиш по въпроса ма пръдня освен да си кажеш глупавото и неадекватно мнение
  • 3 Ковачевски

    10 14 Отговор
    Точно пък вие дето подкрепяте агресора Путин не се обаждайте!

    Коментиран от #8

  • 4 рррррр

    4 5 Отговор
    Хайде още малко гласност и като комунетатаа благодарение на какича няма да минат 3% ще си говорят само изпомежду си
  • 5 Аве

    12 3 Отговор
    уважавам македонците, но техните политици си живеят в една отминала епоха на омраза към нас!
  • 6 Ти да видиш

    6 6 Отговор
    Па кви сте вие да приемате отхвърляте да съдите!!!!???? Вие вече сте във канализацията! Куриии,Кури!
  • 7 ФК Горно Уйно

    6 3 Отговор
    Америкосите убиват бавно Европа и икономическата политика за сега и се отдава. А че ще ни карат до края на годината с глуповатите продажни мекеренца бе ясно още 2011 година. Дано Вова успее преди това да ги оправи, че иначе майка ни жална.
  • 8 истина ти казвам

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "Ковачевски":

    Ми точно заради тоа ,,агресор" съществувате и вие бе!
  • 9 Никси

    2 4 Отговор
    а така , понеже сте много умни та разпалете сега огъньо да имаме конфликт със Северните Македонци , и кой тогава ще ни отбранява , Ловджиите и Гранична Полиция , щото армия баш си нема , я щех да одим да пуцам ама моя танк отдавна го срезаа за скраб , другите им ги подарихме на тях та затова много ни уважават в момента , най много да ядеме стар фасул та като отидеме на границата и олабиме картечниците , мое се уплашат и да избегат !!!😁😂😄😛😀😃😛😂😂😁😄😛.
  • 10 Сделано в СССР

    11 2 Отговор
    Ура, другари!
    Мечтата ви се сбъдва! Путин подписа указ на 15.05.23 г., с които е отворил широко вратите за гражданство в Русия. Вече всеки от вас може да отиде и само за една година ще стане гражданин на тази велика страна. Страданията ви да живеете в натовска държава, сред джендъри и сред империалисти вече могат да приключат. Руский мир ви очаква!

    Коментиран от #20

  • 11 да де

    7 1 Отговор
    С такива приказки македонското творение на Коминтерна доказва, че няма желание да влезе в ЕС
  • 12 БСП за България и Радев

    2 1 Отговор
    Браво на другарката Нинова. Макар и сравнението с братска Русия да ни ласкае, недопустимо е Западна България да бъде оприличавана с укро-нацистите
  • 13 Наблюдател

    7 1 Отговор
    Трябва да призная, че крадНинова е доста по мъж от късоимащия Копейкин и имитацията на мъж цончо-гела.

    Коментиран от #14

  • 14 КАКА КУРИ

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "Наблюдател":

    Кой бре , на тия двамата теглим ли им по един КАРдан , ще станат мои пудели автоматично ще им хареса!!!!😀😃😂😁😄😛😁😂😃😀😃😂😁😄😄😛.
  • 15 Нина патрона....

    2 1 Отговор
    Ето, ако Боцко ми беше дал в новото правителство министерството на патроните и снарядите македонците нямаше да смеят да гъкнат.
  • 16 САНДОКАН

    6 0 Отговор
    Е,и... даже и македонците се еб.вт с нас. Станахме за подигравка на всички. Но така е , с леките всеки се еб.ва
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Бамбука

    2 1 Отговор
    Македония ли е фактора, който ви пречи да мислите рационално ? Колкото до втория мандат и покана, това ще бъде грешка. На куклите в барфаците се плаща, не се водят с тях преговори, след предателства.
  • 19 Аре къш ма!

    4 1 Отговор
    Некадърна гъска,разби една партия на народа,въпрос е дали ще мине 4 % на тропащите вече избори,тръгнала комшиите да оправя с празни думи,гъска с гъската ти!

    Коментиран от #25

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 бай Иван

    1 0 Отговор
    Някъде пишеше оня ден ,че американската посланничка в Скопие , казала "Радвам се,че не ме пратиха в България,"

    Коментиран от #24

  • 23 Така де

    1 0 Отговор
    Тая как не я е срам да ходи в Германия при Щолц. Та той е враг на Русия.
  • 24 Правилно

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "бай Иван":

    Американците се гнусят от русофилска България.
  • 25 Къш ама

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Аре къш ма!":

    От Нинова зависи дали ще има правителство в България. И ако има ще е 100 % русофилско.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове