Last news in Fakti

21 Май, 2023 07:50 4 476 13

Национален протест блокира възлови пътища и кръстовища в страната

  • протест-
  • блокада-
  • пътища-
  • кръстовища-
  • наказания-
  • катастрофи

Гражданите настояват за предприемане на ефективни мерки за пътната безопасност и наказания за шофьорите, причинили катастрофи

Национален протест блокира възлови пътища и кръстовища в страната - 1
Снимка: БНР

Национален протест срещу войната по пътищата ще се проведе днес, предаде БНР.

Участниците в него ще блокират възлови кръстовища и невралгични участъци с настояване за предприемане на ефективни мерки за пътната безопасност и наказания за шофьорите, причинили катастрофи, обясни за БНР организаторът на протеста Иван Спасов:

"Искаме, когато има наличие на алкохол, наркотици и грубо нарушение на Закона за движение по пътищата, да се считат за умишлени престъпления. Защото в момента ги гледат като неумишлени престъпления".

В столицата протестът ще се проведе на кръстовището на бул. "Сливница" и ул. "Русе", където на 8 май, на пешеходна пътека загинаха двама души, ударени от автомобил, движещ се с висока скорост.

От 11 до 11,30 часа протестиращи ще блокират движението по пътя Бургас - Созопол и по пътя София - Варна, в района на Момина чешма при Търговище.

Родители, чиито деца са станали жертви на войната по пътищата ще блокират също в 11 часа движението по пътя Хасково - Димитровград и Тополовград - Елхово.

Ще протестират и жители на Варна, Шумен, Стара Загора и Казанлък.

През седмицата близки на загинали при катастрофи представиха исканията си и пред представители на главната прокуратура, а от МВР обявиха предложения за законодателни промени за по-строги наказания при шофиране след употреба на наркотици и алкохол.

Предвижда се и въвеждане на максимална скорост по автомагистралите, възможност младите водачи да шофират с придружители и намаляване на скоростта в определени райони в градовете.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гого

    29 6 Отговор
    Днес е походът за мир, който се очаква да бъде много по-голям от миналия месец !!!!!!!!!!! Медиите на Шорош са глухи и слепи......

    Коментиран от #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Поход за МИР и НЕУТРАЛИТЕТ🇧🇬🇧🇬🇧🇬

    30 6 Отговор



    Днес има и ПОХОД за МИР и НЕУТРАЛИТЕТ. Евро-атлантическите медии "демократично" мълчат. Американските НПО добре плащат, че да си продадете родината, така ли?


    Коментиран от #5

  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    12 4 Отговор

    До коментар #2 от "Исторически парк":

    А с какво ТРЕЗВЕНИТЕ каращи със
    100+ в населени места са по-добри ❓❗❓❗❓❗
  • 5 Котка

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "Поход за МИР и НЕУТРАЛИТЕТ🇧🇬🇧🇬🇧🇬":

    Правим ви снимки и видеоматериали.Ще ни трябват.

    Коментиран от #9

  • 6 Мижава

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гого":

    Работа.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Пак народа го отнася

    21 1 Отговор
    стига блокирахте пътища и кръстовища, блокирайте министерства, общини и т.н. Какво ви е виновен народа, аман от "смелчаци"

    Коментиран от #11

  • 9 Такива като тебе

    8 2 Отговор

    До коментар #5 от "Котка":

    народоотстъпници са в списъци да знаем колко въжета ще ни трябват.
  • 10 незнайко

    6 4 Отговор
    Престанете с тези скорости на магистралите !!! 150 км/ч. е скорост която нашите магистрали позволяват да се поддържа . Отделен е въпроса кой е зад волана ! Защо ги строят магистралите като ще намаляват скороста на 120 км/ч. ? Такава скорост и по старите пътища се поддържа но с повече ВНИМАНИЕ . Защо не забранят на автопроизводителите да слагат двигатели до 30 конски сили като Трабант !!! Всичко се свежда до СЪЗНАНИЕТО на ШОФЬОРИТЕ !!!
  • 11 Баба Вуна

    7 2 Отговор

    До коментар #8 от "Пак народа го отнася":

    Кой е този народ? Огледай се и виж ,какво се случва около теб.Когато седнеш зад волана,пиян ,дрогиран и неадекватен кой трябва да носи отговорност? От началото на тази година ,колко млади хора загинаха или за теб е по важно да се качиш на колата и да си мислиш,че на теб няма нищо да ти се случи?Трябват сурови закони,в противен случай на нас война не ни трябва,ще си заминем избити,като мухи по пътищата.Никой не налива алкохол в устата на някой насила,не го дрогира насила и да го метне зад волана насила! Този ужас трябва да спре!
  • 12 Черногледецъ Храбъръ

    2 0 Отговор
    КАМЕРИ, баце... за Скорос(т), не ченгета на Сорос да вземат парите, а... Общините? Дори да се знаят местата- отсечките за които са поставени, явно и ПОКАЗНО!!! Като те щракне два пъти и ти резнат главата до... (18+)ъдата от глоби - и минеш на лицерина у менюто, с веганете, баце-с каруца ще дириш да минаваш на заден, при 30км по знаковете!?
  • 13 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    К О Н Т Р О Л над всички !! Какво му е "трудното" в осъществяването му. Вземете пример от сърбите- толкова е просто !! Скоростта убива !! Тенекията не е непробиваема броня. И дори да е такава, пази Боже, при удар и колани не помагат - човешкото тяло е толкова уязвимо и нежно............
    " Кучето е заровено " главно на две места:
    1/ Законът трябва с еднаква сила да се прилага над всички ! / Най-големите нарушители са "нашите" ......
    2/ Времето от констатиране на нарушението до изтърпяване на наказанието да се съкрати до минимум !!
    Скоростта на магистралните пътища трябва да е максимум 120-130 км/ч при абсолютен контрол. На главните пътища 90 км/ч е прилична скорост, но само единици я спазват - липсва контрол. На всеки 3-5 км от почти всеки път има ограничение от 60 км/ч. Има участъци, където това е наложително, но сегашната практика на КАТ е направо смешна : стане някъде катастрофа и на другия ден току "цъфнат" два ограничителни знака за скорост !? Друг е въпросът, че не се спазват и не всички си понасят наказанието.
    Не бива за нарушение на пътя, да има ДАВНОСТ за наложеното наказание, независимо от неговия характер и размер !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове