Last news in Fakti

7 Юни, 2023 07:52 3 201 24

Йово Николов: Бойко Борисов да бъде разследван за платените авансово 65 млн. за АМ „Хемус“, но изтеглени в брой от банките

  • йово николов-
  • бойко борисов-
  • корупция-
  • барселонагейт

Прокуратурата упражнява рекет върху политиците

Йово Николов: Бойко Борисов да бъде разследван за платените авансово 65 млн. за АМ „Хемус“, но изтеглени в брой от банките  - 1
Снимка: Euronews Bulgariа

Главният прокурор е заплашен от смяна и прекратяване на мандата му. А това, което прави с исканите имунитети - демонстрира защо трябва да му бъде прекратен мандатът.

Това каза в студиото на Euronews Bulgaria журналистът от „Капитал“ Йово Николов.

Казусът с Кирил Петков беше отпреди 2 г., казусът „Барселонагейт“, за който се иска имунитетът на Бойко Борисов е от 4-5 г. Това са поредните доказателства за участие на прокуратурата в политиката с делата на трупчета, които се вадят за оказване на натиск. Това е рекет, който прокуратурата упражнява върху политиците.

Проблемът на ВСС, прокуратурата и тази политическа класа е, че тя е създадена от зависими хора. Хора, които са прекрачвали закона и винаги могат да бъдат ударени.

Заради самия факт, че Делян Пеевски влиза в комисията по конституционни въпроси, който е санкциониран по закона „Магнитски“, нямам очаквания този човек да вземе решения, които да позволят:

А: Той да бъде разследван.

Б: Да направи невъзможно това той да не бъде разследван.

В: Да вярваме, че занапред ще имаме гаранция, че в тази правосъдна система ще бъдат извършвани действия, който се основават само на закона или на съвестта на съдиите или прокурорите.

Гешев обвини ДПС в предателство. За да има предателство трябва да има някаква дружба. В продължение на много години имаме достатъчно доказателства, че ДПС стои зад прокуратурата. Имаме и признанието на Борисов, че е съгласен с Доган, че ако владее съдебната система и медиите, може да управлява тази държава. Тоест задкулисието, вплетено в ДПС през последните повече от 30 г., е гаранция за техния просперитет. Въпреки либералните ценности, които изповядват явно, ДПС е една клиентелистка партия, която се е доказала през годините, че има всички възможни лостове, за да влияе върху съдебната система.

Познавам добре казуса „Барселонагейт“, от там заек няма да излезе. Това е дрънкане на оръжие - опит за промяна на взетото решение за смяна на главния прокурор. Не мисля, че дори да стигне до съд този казус, би се стигнало до осъдителна присъда на Бойко Борисов. Има много повече казуси, за които Борисов би могъл да бъде разследван. Например 65 млн. авансово плащане по АМ „Хемус“, изтеглени в брой от банките.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да бе

    19 11 Отговор
    За нищо на да бъде разследван Борисов, нали за това направи уйдурмата с еЛГеБеТета и шарлатаните!
  • 2 Куче влачи рейс

    21 3 Отговор
    ..диря няма, няма...
  • 3 Кратун

    39 2 Отговор
    Скрили сме се като мишки и още търпим тези да ни лъжат.Прост народ, слаба държава!
  • 4 Новият

    26 2 Отговор
    министър на МВР беше разследван за оказан натиск върху прокурора точно за тези 65 милиона за Хемус , пазейки Боко ! Наскоро го изчистиха , че не бил и ето го министър !
  • 5 оня с коня

    8 22 Отговор
    доживяхме Нагъл журналист тип "Мисирка" да дава акъл на НЕФЕЛНАТА Прокуратура КОГО И ЗА КАКВО да Разследва.
  • 6 обективен

    30 4 Отговор
    Докато боко е на свобода ,никога няма да се оправи тази страна !!!
  • 7 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 1 Отговор
    Зад всяко голямо Богаство секрие Престъпление
    Балзак
    ще зяметът всичко защото има корупция безаконие
  • 8 А ПП-та кога?

    17 7 Отговор
    Ще бъдат разследвани за връзка с чуждите посолства? И за това, че искат "ТИХ МАЙДАН"?
    Това, да смениш много хора от службите, полицията и т.н. с "наши хора" ,, "съгласувани" с чужда страна е МАЙДАН! Разследване ??? Кога бе??? Не само кражбите са престъпление.
  • 9 Хаха

    7 19 Отговор
    Е, Ко като са изтеглени в брой парите. Материалите и заплатите могат и в брой да се плащат. Голям акъл даде.
  • 10 Йвоу,

    12 6 Отговор
    А за пп/дб ко ша рекнеш?! Те не трябва да ги разследват, че са светци?!
  • 11 Боко чехмеджето

    24 4 Отговор
    Оставете ме на мира негодници такива,малко ми е Гешев на главата, преди това Бойко Рашков,сега и милионите от АМ Хемус....Аз дете имам да издържам ,внуци,бивша жена в сащ,настояща в Дубай...Ко си мислите,че ми е много лесно с депутатската заплата и пенсията ли?
    Аман от вас,могъл съм откраднал съм , като толкова ревете идете и вие си краднете...
  • 12 Катинара

    14 3 Отговор
    А за Турски поток кога?
  • 13 Колко

    23 2 Отговор
    отвратителен стана Борисов с баба и те нето си зад което прозира голям страх от кражбите и зулумите, които натвори за 13 години.Да не забравяме, че и на няколко пъти се отрече от кметския си подпис под актовете за продажба на апетитни софийски парцели. Лъжата му е в кръвта, както и на съдружник му вече Киро. Позор!
  • 14 драги

    11 0 Отговор
    Йово , от съображения за претоварване на съдебната система и за нечии , известно чии , интереси за сега Буцко няма да се разследва за нищо , иначе можем , все още , да си ги приказваме всякакви , държавата дори ни е залог за това , ще си я разиграват , ще си я проиграват , ще я отстъпват , ще я преотстъпват , всякакви такива неща ,Те така разбират политическата игра
  • 15 Ттттт

    8 0 Отговор
    Не Гешев иска имунитетите, а СГП.
    Т.е. Гешев ги иска де, ама предложението е на СГП.
  • 16 Тредстоун

    5 6 Отговор
    Аааа, капиталче , нали дамаджаната , времянката на прецидента , подлогата на сатрапа ., после и деменцията и той чегърташе , тези блюстители на закона ...., смешници. Тогава Борисов дори нямаше имунитет , а те охлювите освен един незаконен и смешен арест друго не можаха да изфабрикуват , както казах смешници.... , сега за някакви отново измислени фолклорни събития ... , то не беше чекмеджета , суджуци , къщи .... , плява , само плява , факти му е майката , плявата си я знаем от десетилетие се плаща на троляка да сипе върху ГЕРБ помия ... и какво , кое е номер едно ....хахахахахахаха
  • 17 Чакай да го разследват...!

    16 0 Отговор
    Боко нали си оплете кошничката с Кирчо Кокорчо,Мравояда и оня дето не може да говори български...
  • 18 Доган

    9 0 Отговор
    Почна ми сезона на Росенец, не ме занимавйте се, Петков и Борисов ще видя какво да ги правя, сега така са ми удобни с тия дела срещу тях, да се готвят и други
  • 19 А за опростените 70 милиона

    9 0 Отговор
    на Домуса, кога ще го разследват? И двамата трябва да са вече в затвора, както Иванчева вкараха.
  • 20 Доживяхме

    4 1 Отговор
    Мравояда Христо ,сега ще иде да прави темане на Сокола.С една гумена лодка си направи кариерното развитие.
  • 21 А за тази далавера?

    7 0 Отговор
    "„Фирмата Кей Джи Меритайм Ши-пинг на братя Домусчиеви ( KG от име-ната им Кирил и Георги ) дължи 52 252 446 лв. без лихвите за закъснение от 10% го-дишно плюс основния лихвен процент на хазната като глоба за неизпълнени задъл-жения по приватизацията на Българския морски флот, които няма официални данни да е платила, а това вероятно води и до на-казателни лихви от 10% върху ОЛП или още 5,252 млн.лв. Интересно е, че в БМФ фирма-та на Домусчиеви е в съдружие 70 на 30% с МИНИСТЕРСТВОТО НА ТРАНСПОРТА, т.е. с държавата, която кой знае защо не си търси парите в
  • 22 трагична работа

    5 0 Отговор
    Не е трудно да си представим в какво общество живеем щом на прост Буци му се получават нещата , а не можем да не си признаем , че до сега му се получават успешно .
  • 23 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 0 Отговор
    За сведение, авансовите плащания са по договор и с цел, изпълнителят да не завишава цените поради инфлацията... Доста умно решение с което ce цeли да охладят желанието за надуване на цените...Същевременно, до сега са спестени милиони при актуването на завършените работи...или кaзaнo нa прoфecиoнaлeн жaргoн "рaбoтaтa e взeтa нa AКOРД".
    Aкo тoвa за изнесените пари e вярнo, тo e мнoгo умeн хoд, дa нe ce държaт пaритe зa мaгиcтрaлaтa в Бългaрcкa бaнкa, a нaвън, кaтo пo тoзи нaчин ce oпaзят oт КДC-мaфиятa...(ФСБ). Поуката от краха на банка КТБ е взета.
  • 24 И кой е Йоло Дейебнев

    1 0 Отговор
    Че Бацето никога не е имал имунитет. Кире и Дамаджан го арестуваха и съда го пусна. Гешо е слаб актьор!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове