Last news in Fakti

7 Юни, 2023 08:04 2 823 29

Проф. Александър Маринов: Пеевски от „Кой“ стана „Свой“

  • александър маринов-
  • кабинет денков габриел-
  • дпс-
  • герб-
  • пп

ДПС играят своята игра умело

Проф. Александър Маринов: Пеевски от „Кой“ стана „Свой“ - 1
Снимка: Euronews Bulgariа

Правителството създава надежди, независимо от странния начин, по който се стигна до него и очевидното наличие на вътрешни скрити проблеми. Но все пак това е някакъв шанс.

Това каза в студиото на Euronews Bulgaria бившият президентски съветник проф. Александър Маринов.

ДПС играят своята игра умело. От една страна гледат да не се ангажират пряко с изпълнителната власт. Заявяват, че ще участват в съдебната реформа, но припомням едно изявление на Карадайъ, че ГЕРБ и ПП-ДБ са отишли при тях да ги молят за съдействие за съдебната реформа, която ДПС е предложила. Тоест на този етап се говори много общо за съдебна реформа. Каква съдебна реформа? Какво точно и каква е гаранцията, че ще се постигне съгласие? Пеевски беше олицетворение на сакралния въпрос „Кой?“ Сега този въпрос има своя отговор - „Свой“. И това не е случайно.

Вината за влизането на Ангел Христов в България е нечия персонална, не може да се обобщава, че е на службите. Тези служби отдавна са обект на засилен политически натиск за овладяване. При прокуратурата е същото.

Ясно е, че при този драстичен завой и на едните, и на другите, имат нужда от общ враг. Но в известен смисъл те имат основание да се боят от президента, защото той е големият печеливш от това правителство. Основните му противници - старите от ГЕРБ и новите от ПП - предприеха един много рискован ход, който ще ги дискредитира в очите на голяма част от обществото, особено ако не бъдат постигнати бързи и съществени резултати, което не е лесно. Единственият, който може да капитализира е той.

Но има редица основания да се съмняваме дали той ще бъде оползотворен. Това е коалиция, създадена в драстично противоречие с предизборните ангажименти на партиите. Това винаги е проблем. Колкото и да се опитват да се съобразяват хората, всеки има едно на ум кой ще плати цената. Кой ще пострада повече сега не можем да кажем. Съдейки по изтеклите записи от заседанието на ПП имаме достатъчна представа какви са били намеренията на едната част от коалицията. Винаги има съмнение, че те ще се опитат да направят това. Има и невидимо публични мотиви - за да накараш парламента да заработи, трябва главният прокурор да иска имунитети. В момента, в който отпадне тази заплаха, тогава ще видим как ще продължат нещата.

Доколкото познавам президента, ако това правителство започне да постига резултати, смятам, че той ще намери начин да коригира мнението си. Ако пък се случи нещо, което потвърди неговите съмнения, тогава смятам, че ще бъде още по-рязък.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пожелание

    38 7 Отговор
    Направете Пеевски главен прокурор и да свършва цирка в територията !!
  • 2 Макс

    30 18 Отговор
    Така , както Радев от свой стана КОЙ . Допустимо ли е държавен глава да напуска НС по време на химна на България ? Това съвет от съветника Маринов ли е ?
  • 3 Ха ха ха ха ха

    18 21 Отговор
    Радев плаче
  • 4 ВИС 2

    20 4 Отговор
    Той винаги е бил Наш.
  • 5 Нагушени

    28 2 Отговор
    с милиарди и власт , как няма да играят "умело" ?
  • 6 ЧЕСТИТО

    23 5 Отговор
    ПРАВИТЕЛСТВО НА ЯРКИТЕ МАЗМАНТИИ
  • 7 Просто човек

    20 19 Отговор
    Путинските марионетки се активизираха...
  • 8 Лондон

    29 6 Отговор
    Маринке , професоре така си се угоил , че мисловният ти процес е вече забавен и леко неясен!!!
    Кой е Пеевски , ти , като комунист по-добре знаеш , защото Вие създадохте ДПС , Вие го превърнахте в такъв мастодонт , управлявайки с ДПС няколко мандата , то не бе приватизация , то не бяха горски заменки за над 2 милярда лева....За вас Пеевски ще бъде винаги Свой !!!
    Всяка рожба на държавна сигурност има уродлива физиономия и нелицеприятно излъчване , Маринке това и за тебе се отнася ...а зеления чорап , няма нужда от ибсъждане

    Коментиран от #12

  • 9 С.П.

    17 10 Отговор
    Моделът Кой и Сараите ще правят съдебната реформа ЗАЕДНО с умните и красивите. Все едно палачът да реформира наказателния кодекс за отпадане на смъртното наказание....
  • 10 Бамбука

    17 6 Отговор
    Доброто възпитание изисква да се изчакат да минат поне първите 24 часа, но не. Не всички ще направят компромиси, но дали зад цялата тази пукотевица срещу новия кабинет не прозират само и единствено лични чувства ?
  • 11 МЕТАФОРИЧНО ОТ ФИГ.1☝

    7 4 Отговор
    ВСЕКИ Е ВИЖДАЛ
    ПРЕД ГАСТРОНОМИТЕ
    ДА ЛЕЖИ НА КЪЛБО ПО НЯКОЙ
    БЕЗПРИЗОРЕН ШАРО...И ТЕ ТАКА
    С МАЛИНКО ПРЕД ШАДРАВАНА НА
    ДОНДУКОВ 2.....🐩
  • 12 Госあ

    17 7 Отговор

    До коментар #8 от "Лондон":

    Всъщност, ДПС беше създадена в зората на демокрацията от демократите !!! Бате. Разбираш ли ? ДПС е един от плодовете на демокрацията, покрай бананата.
  • 13 алооо

    15 7 Отговор
    Абе сътруднико от ДС, то и твоя началник от Американски възпитаник стана Съветски агент и проводник на съветските интереси ама по тоя въпрос нищо не казваш.Що тъй?
  • 14 Коментаторски клишета

    4 3 Отговор
    Припознаха феновете на ротационното тире пълничкия нападател.
  • 15 Тошко

    12 7 Отговор
    Този сътвер от снимката не беше ли изобличен като агент писал доноси срещу близки хора. КАК МОЖЕ ЗАЗИ МУТРА ВЪОБЩЕ ДА СЕ ЯВЯВА НА ПУБЛИЧНИ МЕСТА??????????????????

    Коментиран от #21

  • 16 аааахахахааа

    14 11 Отговор
    Нададоха вой комунистите, мехлем за ушите ми.Как беше бе съветнико Маринов: "Тая власт с кръв сме я земали, с кръв ще я даваме!"
  • 17 хихи

    13 3 Отговор
    Интереса клати ф...а
    Имаш интерес позволяваш Бойко да те клати с 200
  • 18 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 2 Отговор
    Дпс са Задкулисието в Бг
  • 19 Вие сте бунаци!

    6 3 Отговор
    Аман от ДС политолози с военни звания, необразовани, завършили партийни школи и АОНСУ
  • 20 Тома

    8 2 Отговор
    Съдебна реформа направена от топ мафиоти и перачи на пари.Да се смееш ли или да плачеш
  • 21 БСП на Бунището

    8 5 Отговор

    До коментар #15 от "Тошко":

    Маринов е Комунист от кариерата.Агент на зловещата ДС на БКП с псевдоним " Майстора".Два мандата народен представител с БСП....Съветник на Метежа срещу Парламентарната Демокрация с пРезидента...В България все още няма Лустрация на Комунистическите партии и членувалите там Престъпници комунисти...
  • 22 3568

    7 6 Отговор
    Мноооого дълбоко пропит с руска пропаганда е тоя тиквун, на заплата е от ония по 4к и сега реве кат прегладняла кучка.
  • 23 бай Иван

    7 3 Отговор
    Протеста искаше премахването на Пеевски от управлението на държавата и неговото влияние в правосъдната система, ако трябва и с конституционни промени. Какво стана ? Така ни извъртяха ,че сега промените срещу себе си ще ги прави Пеевски ! Ай с.ктир и държава .Промени в конституцията от един юрист с 1 месец стаж като следовател. Председател на правна комисия в НС момче току завършило право и назначено в кантората на баща си. Хора , какви точно реформи чакате бе ?
  • 24 нннн

    3 4 Отговор
    Шиши отслабна. Пеевски вече е съвсем друг, нов човек. Правилно не е Кой, а Свой. Съвсем е по вкуса на пепетата.
  • 25 Алоууу

    4 4 Отговор
    ДС ченгето. Гледай си зеления чорап и не давай мнение, че плачеш за лустрация.
  • 26 НЯКОЙ

    5 1 Отговор
    След като се оказа, че президентството е по-опасно за България .....
  • 27 Дон Кихот

    5 0 Отговор
    Не ни набивайте в очите този бивш агент на ДС!
  • 28 Блей още стадо

    2 3 Отговор
    Мафията ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС, се сбра! Пеевски ще ви прави нова конституция! Вие за какво бляхте на площадите? Помните ли? Или ви намериха нов враг да блеете, докато ви решат и стрижат! Не е виновна мафията, а стадото което я избира! Затова всеки народ, живее според интелекта си! На нашият му стига за да си подари държавата на мафията!
  • 29 президента

    2 0 Отговор
    няма капацитета да си създава политическо мнение. В главата му е пълен хаос създаден от путлеровата му ориентация.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове