Last news in Fakti

13 Август, 2023 14:56 1 220 27

Адвокат Тодор Кръстев за "интимната връзка": Общо взето всеки ще го тълкува както намери за добре и го устройва

  • адвокат тодор кръстев-
  • интимна връзка-
  • тълкуване

"То нашата нормативна база не се прилага и когато е ясно определена, а какво остава, когато се остави поле за толкова широко тълкуване," коментира юристът

Адвокат Тодор Кръстев за "интимната връзка": Общо взето всеки ще го тълкува както намери за добре и го устройва - 1
Снимка: БГНЕС

Известният пловдивски адвокат Тодор Кръстев коментира въпроса с така наречената "интимна връзка" и промените в законодателството, които бяха приети наскоро. Ето какво написа той на страницата си "Фейсбук", цитиран от "Фокус":

"Ако някой може да даде аргументирано определение на понятието "интимна връзка", ще бъда благодарен. И не, не е смешно, опасно е, ако това се приеме тези дни като законодателен текст. Защото надали ще има по-обтегаем термин. Общо взето всеки ще го тълкува както намери за добре и го устройва. Ако се приеме, че за да има "интимна връзка" трябва да има секс, да го напишат. Макар че много често точно тогава има най-малко интимност, особено, ако е случаен и спорадичен. Не знам.

Или пък едни чисто приятелски отношения, базирани на взаимност, съпричастност и взаимопомощ, те как да се определят. Като неинтимна връзка ли. С две думи ходи се по изключително тънък лед. То нашата нормативна база не се прилага и когато е ясно определена, а какво остава, когато се остави поле за толкова широко тълкуване," завършва юристът.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Идея

    16 2 Отговор
    Разкарваме парламента, преписваме законите от някоя нормална държава и ще стане по добре.

    Коментиран от #7, #22

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 да де

    13 0 Отговор
    При сглобката всичко е ала бала важното е далаверата да върви.
  • 5 оФчара

    13 0 Отговор
    Ако е само главичката,не се брои за кекс.
  • 6 Както

    4 0 Отговор
    всичко винаги !
  • 7 Шопо

    14 1 Отговор

    До коментар #2 от "Идея":

    Ако бяме нормална държава щеше да има референдум за ЕС и НАТО.

    Коментиран от #27

  • 8 Калпазанин

    9 1 Отговор
    Аздс питам, ако ми налети п@@@@@@ какво да правя да му изеъртя ли един ш@@@@ или направо да му чупв тиквата или да подам жалба, и кой е е виновния, апропо случвало се е да ми наливат и жени та кой ще е виновния или да си имам декларация в джоба на която да се подписват ако искат секс че е по взаимно съгласие
  • 9 Коментар

    5 2 Отговор
    Докато се докаже каквато и да било връзка 10 пъти ще избягат зад граница.В случая с Дебора не може да се докаже,защото са се крили от жена му.Парапетите не знам защо не са включили в текста.
  • 10 Българка

    6 0 Отговор
    Според мен е най-важно да има закони по НК за всякакъв вид насилие, държавата да подпомага жертвите и строго съди насилниците. По-малко бит ли е мъж, жена, дете, ако биячът му е съсед, съуиченик, колега? По-малко ли ще го боли и травмите по-бързо зарастнат? А най-важно е, когато от МВР,Прокуратура и Съд защитават не жертвата, а насилника с действия и бездействия, то тези държавни заплатачии и съучастници на престъпниците, незабавно да бъдат уволнявани и съдени
  • 11 Що за адвокати сте, бе ?

    2 2 Отговор
    Как така всеки съдия ще тълкува , като си иска ? Покажи, ако можеш, ако можеш, разбира се, на хората как е в свободния свят . След като едно - първото съдебно решение по този въпрос влезе в сила - край с тълкуванията . Всички останали трябва да са като първото , иначе прилагането на един закон по повече от един начин, означава , че няма закон, а бандитска система .

    Коментиран от #16, #17

  • 12 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    2 0 Отговор
    СЪДЪТ Е ГЛАВАТА И ЦЕНТЪРА НА ПРЕСТЪПНОСТТА И ГЛАВЕН УНИЩОЖИТЕЛ НА ПРАВОВАТА ДЪРЖАВА . ТОВА СА ВРАГОВЕ №1 НА НАРОДА, НА МОРАЛА, НА ЗАКОНА.

    Четете „тухлата“ ми „ВСИЧКО ЗА УНИЩОЖАВАНЕТО НА ДЪРЖАВНО-ОРГАНИЗИРАНИЯ БАНДИТИЗЪМ !“ 674 стр. A 4 .В нея съм написал, че :

    „Най-тежките, абсолютните престъпления против МИРА И ЧОВЕЧЕСТВОТО, ПРОТИВ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА на съдийките бандитки са създаването и прилагането на ПРОТИВОРЕЧИВИТЕ съдебни практики.„

    Върховните съдийки нарочно прилагат закона едновременно по 14 различни начина (по всеки един правeн въпрос има по 14 върховни съдебни практики) – за свои, за чужди, за бедни, за богати и така надолу под тези върховни бандити става напълно УМИШЛЕН правен хаос, всеки съдия се позовава на една от угодните му за конкретния случай практика от тези цели 14 .

    А ПРИЛАГАНЕТО НА ЕДИН ЗАКОН ПО ПОВЕЧЕ ОТ ЕДИН НАЧИН ОЗНАЧАВА, ЧЕ ЗАКОН, СЪД И ПРАВОВА ДЪРЖАВА НЯМА, А ИМА ЕДНА СИСТЕМА НА ДЪРЖАВНО-ОРГАНИЗИРАН БАНДИТИЗЪМ .
  • 13 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 1 Отговор
    Повечето Адвокати са Адвокати на Дявола и на престъпниците
  • 14 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    2 0 Отговор
    Така разбираме, че само там, КЪДЕТО СЕ ПРИЛАГА ПРЕЦЕДЕНТНОТО АНГЛО-САКСОНСКОТО ПРАВО – първото влязло в сила решение е задължително за всички по разрешения с него правен въпрос и всички следващи, трябва да са като него - ИМА ПРАВОВА ДЪРЖАВА, В КОЯТО ЕДИН ЗАКОН СЕ ПРИЛАГА САМО ПО ЕДИН НАЧИН .

    Но то и по силата на нашите вътрешни закони - Конституцията, като и по силата на задължителните за България Конвенции като ЕКЗПЧОС и задължителните за България решения на Европейския съд за защита правата на човека , СЪДИИТЕ СА ДЛЪЖНИ ДА ПРИЛАГАТ ЕДИН ЗАКОН ПО ЕДИН И СЪЩИ НАЧИН, но те , поради комунистическия си произход и същност, в своя грабителски живот нарочно не го правят .

    1 . Според задължителните за България решения на ЕСПЧ, то и този общо-европейски съд е решил, че само правните системи на прецедентното право гарантират правото на справедлив процес .

    2 . Как ? - Има огромен брой решения на ЕСПЧ , с които този съд постановява, че за спазване на правото на справедлив процес, то съдебните решения трябва да съответстват на ПРАВНИЯ ФОН.

    3. Какво представлява ПРАВНИЯТ фон ? - Ами това са всичките съдебни решения по един правен въпрос .

    4. Преди постановяването на първото съдебно решение по един (даден) правен въпрос , няма никакъв правен фон по този правен въпрос .

    5. Първото съдебно решение по този правен въпрос, вече представлява правния фон , на който трябва да съответства второто съдебно решение по същия правен въпрос .
  • 15 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    2 0 Отговор
    6. Така второто съдебно решение съответства на първото по решавания с него правен въпрос .

    7. Първото и второто съдебно решение представляват правния фон, на който трябва да съответства третото съдебно решение по същия правен въпрос и така - по силата на тази математическа и логическа индукция - това съответствие на всяко следващо решение с всички тези, които вече са постановени преди него следва по отношение на всяко следващо решение по този правен въпорс .

    8. Такова съответствие на всяко следващо съдебно решение на предхождащите го е възможно само при правните системи на прецедентното право – като в САЩ, Англия , Швеция, Нова Зеландия, Германия , Канада, Австралия, Швейцария и други , „изостанали” като тях държави .

    9. А у нас в системата на държавно-организирания комунистически бандитизъм, то :

    съдът с неговата глава – ВКС е ЦЕНТЪРА на престъпността - фабриката на смъртта, комунистическия концагер с конвейерите за серийното и безкрайното извършване на престъпленията , гаврите и издевателствата с правото на справедлив процес на българските граждани ,

    който нарочно, с изключителен цинизъм, наглост, дързост и мерзост – създава и прилага по 14 едновременно действащи, противо-речащи си съдебни практики – за свои, за чужди, за съдийски щерки и синчета, за против свои, за против чужди, за бедни, за богати, инцидентни, току-що създадени, преди малко изоставени, остаряли, осъвременени за приватизатори и банкери и пр..
  • 16 "Свободният Свят"?

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Що за адвокати сте, бе ?":

    И Той е адски обтекаемо понятие,как ще кажеш къде точно се намира,откъде започва и докъде свършва?
  • 17 Луд

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Що за адвокати сте, бе ?":

    Примерно в Германия ако двама човека по отделно извършат едно и също престъпление и закона е един и същ . всеки по отделно може да бъде оправдан или осъден . Това за което говориш е в САЩ .
  • 18 Троан

    0 0 Отговор
    Само идея.Полицаите да почнат от бармана.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Мдаааа

    5 0 Отговор
    Те всичките ни закони са така, всеки си ги тълкува , както му е кеф, от съдии и прокурори няма по-големи мошеници, полицаите са кокошкари в сравнение с тях
  • 21 Прав е

    5 0 Отговор
    Тоя закон е пълна глупост !
  • 22 Луд

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Идея":

    Коя е тази нормална държава ? Аз лично не се сещам за такава .
    Примерно Германия , ако кажеш какво мислиш на глас си подсъдим от някого.
    Ако влезеш в магазина и в сака си носиш лозарска ножица и откраднеш една бира се води въоражен грабеш там съдят не само какво си направил а какво можело да стане .
    Странно нали ,ама факт. Днес минаваш технически преглед ( НОРМАЛЕН ) на колата и ти дават ТЮФ , утре те спират в Австрия правят ти нов преглед на пътя установяват нещо си и ти взимат номерата докато не се отстрани нещото. Луди закони много .
  • 23 нннн

    6 0 Отговор
    Моето тълкуване е, че ни управляват и ..ти. А ние им плащаме да се занимават с въпроси от рода на ,,Колко дявола могат да се съберат на върха на една игла?"
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Гост

    1 0 Отговор
    Измислящите кухи закони не ги бърка. Важното е, че ще ги погалят по главичката от посолството на истината.
  • 27 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Шопо":

    С отказването демократичното право на референдум се доказа, че няма демокрация в България. Просто по-напудрен тоталитаризъм.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол