Last news in Fakti

13 Август, 2023 22:30 1 503 2

Важните новини във ФАКТИ на 13.08.2023 г.

  • двама-
  • драгалевци-
  • проверки-
  • полиция-
  • александър йорданов-
  • нарушения-
  • адвокат тодор кръстев-
  • тодор тагарев-
  • адмирал емил ефтимов-
  • влак-
  • костадин костадинов-
  • шахта-
  • георги гвоздейков-
  • надежда нейнски-
  • взрив-
  • дебора-
  • кмет-
  • земеделие

Единият е заподозрян за убийството, а вторият - за лично укривателство

Важните новини във ФАКТИ на 13.08.2023 г. - 1
Снимка: Нова телевизия

Арестуваните за разчленения труп в София са двама

Двама са задържаните, след като полицията намери човешки останки в шахта в центъра на София. От МВР съобщават, че това са 31-годишен криминално проявен мъж от София и 24-годишен мъж, който е заподозрян като помагач. Жертвата е 41-годишен мъж.

Заподозреният за разчленения труп в София бе изведен от хотел в "Драгалевци"

Изведоха заподозрения за убийството в София от хотела, в който се е укрил в столичния квартал "Драгалевци", съобщават от Нова телевизия.
Общо двама души са задържани, след като полицията намери човешки останки в шахта в центъра на София снощи. Единият е заподозрян за убийството. От МВР съобщават, че това е 31-годишен криминално проявен мъж от София. Вторият е 24-годишен мъж, който е заподозрян като помагач.

Министерството на туризма започна изненадващи проверки по Черноморието

Министерство на туризма започва засилени и изненадващи проверки по Черноморските плажове за отдаването под наем в платените зони на чадъри и шезлонги задължително в комплект, съобщиха от ведомството.

Полицията задържа заподозрян за убийството на мъжа, открит в шахта в столицата

Задържаха заподозрян за убийството на мъжа, открит в шахта в София, съобщават от bTV.

Йорданов: Заради пресметливата "сглобка" на ПП-ДБ с БСП и останалите леви в София МОЧА ще продължи да пъчи снага

"ПП и ДБ за пореден път излъгаха, че са евроатлантици", написа на страницата си във Фейсбук евродепутатът от ГЕРБ-СДС/ЕНП Александър Йорданов. Повод за публикацията му стана поредното отлагане на демонтажа на Паметника на Съветската армия. Постът на Йорданов, озаглавен: "Неудобни думи: Не са евроатлантици" прави препратка и към местните избори през октомври, информират от "Фокус".

Откриха нарушения при избора на декан на МФ на СУ

Изборът на проф. Любомир Спасов за декан на Медицинския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ е съпътстван от доста нарушения и неизяснени обстоятелства. Установени са пропуски по отношение на свикването на Общото събрание на МФ на СУ и процедурата на неговото избиране. Това са част от изводите от направената проверка по разпореждане на образователния министър проф. Галин Цоков. Тя беше образувана след постъпили в МОН сигнали и жалби за избора на декан, проведен на Общо събрание на Медицинския факултет в края на месец юни, съобщиха от просветното министерство.

Адвокат Тодор Кръстев за "интимната връзка": Общо взето всеки ще го тълкува както намери за добре и го устройва

Известният пловдивски адвокат Тодор Кръстев коментира въпроса с така наречената "интимна връзка" и промените в законодателството, които бяха приети наскоро. Ето какво написа той на страницата си "Фейсбук", цитиран от "Фокус":

Тагарев: НАТО определи защитата на Черно море като приоритет. То е важно както за сигурността, така и за икономиката

Защитата на Черно море е стратегически приоритет за НАТО, а значението и отговорностите на българските Военноморски сили растат с всеки изминал ден. Това каза военният министър Тодор Тагарев в обръщението си към курсантите от випуск 2023 „Васил Левски“ на Висшето военноморско училище във Варна. На официална церемония те получиха своите първи офицерски пагони, предават от БТА.

Адмирал Ефтимов за ситуацията в Черно море: Гражданите могат да са спокойни. България не е сама, член е на НАТО

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов заяви във Варна по време на отбелязването на 144-годишнина от създаването на ВМС, че ръководството на Министерството на отбраната и всички военни следят ситуацията в Черно море. От Руската федерация обявиха провеждането на учения до 19 август и обявиха зона, опасна за корабоплаване. Той отбеляза, че България не е сама в тази ситуация, член е на НАТО и гражданите могат да са спокойни за сигурността си, съобщават от БНР. Адмирал Ефтимов каза още, че модернизацията на българската армия върви успешно, но трябва да се ускори, за да се привличат млади кадри, които искат да работят със съвременна техника.

Влак изостави пътниците си на Старозагорската гара

16 души останаха да пренощуват на жп гара Стара Загора. До абсурдната ситуация се стигна, след като влак не ги изчака и ги остави без превоз. За инцидента разказа в ефира на Радио Стара Загора един от пътниците - Николай Тодоров.

Костадинов: На домораслите ни фашисти не им пука за каквито и да било човешки същества освен за тях самите

Коментар на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов във Фейсбук:

Шахтата с човешки останки била във фризьорски салон

Зловеща находка в центъра на София. Намерени са човешки останки в шахта на ул.„Георги С. Раковски“, научи NOVA. Полицията извърши оглед на мястото.

Рокади: Министър Гвоздейков освободи борда на директорите на "Холдинг БДЖ"

Транспортният министър Георги Гвоздейков освободи борда на директорите на "Холдинг БДЖ". Назначено е ново ръководство. Начело застава Георги Друмев, потвърдиха източници за Нова телевизия.

Надежда Нейнски: У нас има достатъчно закони, но проблемът е, че те не се прилагат

"В България има достатъчно закони, но проблемът е, че те не се прилагат. Правоприлагането е основният проблем в България и точно там се пресича с политиката. Онези, които прилагат тези закони, събуждат често пъти основателния гняв на обществото, че или не ги прилагат, или не ги прилагат еднакво за всички. Или пък прекаляват с някаква мярка, която след това увисва и от нея нищо не произтича. Ние ще наблюдаваме много внимателно как ще се приложат мерките, които в момента се коментират, защото, в крайна сметка, мерките имат смисъл само ако бъдат приложени". Това заяви в студиото на „Събуди се” бившият министър на външните работи Надежда Нейнски, коментирайки случаите на насилие и агресия, които предизвикаха общественото недоволство през последните седмици.

62-годишен мъж е пострадал при взрив в Пловдив

62-годишен мъж е пострадал при взрив в Пловдив. Сигнал за инцидента на ул. "Михаил Такев" 37 е получен около 8.30 часа тази сутрин. По предварителни данни експлозията е станала в гаражно помещение на две нива, разказват от Нова телевизия.

В случая с Дебора можеше да има по-адекватна реакция

И в момента в законодателството има условия за бърза и адекватна защита на жертвите на домашно насилие, но най-големият проблем остава в координацията, а и самото възприятие на насилието в институциите. Това заяви в студиото на „Събуди се” по NOVA заместник-министърът на правосъдието Емил Дечев.

Кметът на Царево, Георги Лапчев, и Зорница София влязоха в дискусия относно ситуацията в къмпинг "Якото място"

Във връзка с публикацията на режисьорката Зорница София за надрасканите от общинари каравани в къмпинг "Якото място" в община Царево, и поискания диалог с властите, кметът на общината Георги Лапчев е дал отговор. Ето какво написа Зорница София на страницата си във Фейсбук:

Ще изчезне ли българското зеле?

Сериозен спад на засадените зеленчукови площи отчитат от аграрното министерство. Само за година масивите със зеле намаляват с над 60%. Напускат ли зеленчуците родните полета и какви са причините земеделците да се отказват от зеленчуковите култури?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Накратко

    3 1 Отговор
    Огин светка, град бие на сухо, кой час по – топ..с! Жална ни майка на тези, които още сме на територията!
  • 2 киро си пие биричката на морето

    2 0 Отговор
    има и охрана от макетни ножчета !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол