Last news in Fakti

18 Януари, 2014 11:45 1 297 1

Мая Манолова: Първанов и Калфин са предатели

  • абв-
  • мая манолова-
  • листа

Болката на членовете и симпатизантите на БСП преминава в гняв, заяви депутатът

Мая Манолова: Първанов и Калфин са предатели - 1
Снимка: БСП

Това, което може да спре АБВ да регистрира своя листа за евроизборите, защото аз все още се надявам, че такава листа няма да бъде регистрирана, не е партийното ръководство, не е „Позитано“20, това са левите хора, които заслужават друго от своите знакови лица.  Това заяви в ефира на БНТ зам.-председателят на НС и член на ИБ на НС на БСП Мая Манолова. Тя посъветва Георги Първанов и кръга около него да отидат при хората с леви убеждения сега, след като са обявили решението да регистрират паралелна листа и да ги попитат какво мислят за това. „За всеки политик е ясно, че няма как да кажеш, че работиш за хората, ако не знаеш какво е тяхното мнение“, категорична бе Манолова.
 

Болката на членовете и симпатизантите на БСП преминава в гняв

На въпрос дали ще се стигне до разцепление в БСП тя отговори, че за разлика от ГЕРБ, която е лидерска партия, БСП създава лидери. „И аз, и Георги Първанов, и Сергей Станишев, и Ивайло Калфин сме продукт на партията“, каза още народният представител. Манолова изрази убеденост, че БСП няма да се разцепи, но наблюденията й от последните дни са, че болката на членовете и симпатизантите на партията прераства в гняв. Попитана дали не е ли прекалено хората от АБВ да бъдат наричани предатели, Манолова отговори: “С какви други думи да се нарече това, което се случи последните дни и какво са очаквали хората около Първанов – да бъдат посрещнати с букет от момини сълзи на „Позитано“ ли? Реакцията е такава, защото хората наистина се чувстват предадени. Народният представител бе категорична, че се надява, че АБВ ще размислят, защото хората в БСП няма да им простят.
 

Новите правила за евроизборите не са много

Проектът за Изборен кодекс бе изработен при едно истинско взаимодействие с гражданското общество. Не от вчера, а от месеци всеки текст от новия изборен кодекс се обсъжда с неправителствени организации. Това заяви Мая Манолова по темата с новите изборни правила. Тя обяви, че до 25 февруари е напълно реалистично той да бъде приет, което предоставя достатъчно време на партиите да се съобразят с новите изборни правила. Манолова бе категорична, че това е най-доброто, което е правено до момента изборното законодателство. „Промените в новия изборен кодекс за европейските избори не са толкова много и няма европейска директива или регламент, които да налагат срокове, в които да се приемат новите изборни правила“, категорична бе Мая Манолова. Тя допълни, че наистина има препоръки на Съвета на Европа и те са, че е добре нови изборни правила да се приемат една година преди провеждането на избори, но тази препоръка, по думите й, е за такива промени, които утежняват участието на партиите и на гражданите в изборния процес. „Ние не усложняваме, ние облекчаваме участието на партиите и на гражданите“, категорична бе тя. Манолова не скри, че няма как всички да бъдат доволни от промените, но изрази мнение, че е важно хората да са сигурни, че гласовете им ще бъдат отчетени правилно, че изборите ще бъдат честни и, че от техния глас зависи крайният резултат. „За първи път гражданите ще могат да пренареждат кандидатите в листите и за първи път мнението на избирателите ще повлияе на това кои точно кандидати ще влязат в съответния орган“, обясни зам.-председателя на НС.
По темата с отчета на премиера Орешарски, Манолова заяви, че за първи път държавата е на чисто в края на календарната година с бизнеса, за първи път няма просрочено, неразплатено ДДС. „Три милиона българи – и майки, и пенсионери, и работещи, и хора в неравностойно положение, получиха подкрепа от държавата “, каза още депутатът и допълни, че тези действия от страна на правителството създават увереност, че държавата ще се грижи за хората и бизнеса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мечока

    0 0 Отговор
    Какво разбираш ти маа, кой че седи в 1 партия в която ти си лидер ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове