Last news in Fakti

11 Март, 2024 14:23 2 657 36

Радев попита ДПС дали искат да влязат във властта ВИДЕО

  • румен радев-
  • дпс-
  • ротация-
  • правителство-
  • българия

Държавата трябва да има стабилност и предвидимост

Радев попита ДПС дали искат да влязат във властта  ВИДЕО - 1
Снимка: БГНЕС

Как виждате ролята на ДПС в един следващ ротационен период, разбира се, ако се стигне до такъв, попита президентът Румен Радев представителите на ДПС в началото на консултациите с тях за съставяне на правителство в рамките на 49-ото Народно събрание.

"Стоейки най-близо както до ГЕРБ-СДС, така и до ПП-ДБ, как преценявате шанса за постигане на споразумение и създаване на правителство с първия мандат и ако той не сполучи, виждате ли възможност в 49-ото НС да се търси друга управленска конфигурация?", попита държавния глава, цитиран от БНТ.

"Вашата парламентарна група активно подкрепяше парламентарното мнозинство през последните 9 месеца, включително по най-важните решения, които взе 49-ото Народно събрание без обаче да бъде официално част от управлението. Това създаде и предпоставки за тълкувания, които се проектират и върху процеса на преговорите, които ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС водят, включително и на нюансите по темата за плаващите мнозинства", каза още Радев.

Джевдет Чакъров, председател на ДПС, отговори на президента:

"Държавата трябва да има стабилност и предвидимост. Позицията ни не се е променила да се намери отново формула за управление на страната в настоящия момент с оглед и на политическата ситуация в страната и на сложната геополитическа ситуация в международен аспект. Нашата подкрепа е била винаги предвидима и последователна. Да, ние сме подкрепяли това правителство основно по отношение на политиките, свързани с нашия европейски път и европейския хоризонт на страната ни, както и членството в НАТО. Посланието, което имаме от почетния ни председател и от нашата национална конференция, е, че в името на големите цели - Шенген, еврозона, трябва да обърнем внимание и на дневния ред на хората относно стандарта на живот и това, което е в страната. Добре е всички да бъдем отговорни на висотата на предизвикателствата, които стоят пред нас."

Започнаха политическите консултации на президента Румен Радев с парламентарно представените партии, преди държавният глава да връчи първи проучвателен мандат за съставяне на правителство. Радев вече разговаря с представителите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    45 9 Отговор
    ДПС е незаконна етническа партия и те си го знаят.

    Коментиран от #3

  • 2 Абе

    43 7 Отговор
    защо Шиши избега от Радев не е мъжкарско това?! Можеше да каже две думи за 0крайне или "добрите" братя Хамериканци!

    Коментиран от #4

  • 3 КОТарАК

    8 27 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    що да е незаконна?движение за права и свободи..да си свободен гражданин , с права...))))))))
  • 4 Как що?

    19 2 Отговор

    До коментар #2 от "Абе":

    Щото после треба да разправя,че Зеления Чорап му е седнал в скута,а па неудобно!
  • 5 Мунчо кой си ти

    9 25 Отговор
    да питаш който и да било ВМЕСТО народа? Пъпчив пипон нагъл и тп руски слуга!

    Коментиран от #21

  • 6 честен ционист

    19 5 Отговор
    През 9 месеца трябва да има ротации, докато се изредат турци, арменци, цигани, сирийци, та накрая и талибанин да ви министър председател.
  • 7 Нищо

    24 2 Отговор
    спрямо различните религии , но първото изречение на Джевдет Чакъров , след като Радев му зададе въпроса , беше да поздрави братята си мюсюлмани с Рамазана . Това нито е политически , нито етично при такава дискусия , касаеща правителство на България !
  • 8 МЕЧО ОТ МАХАЛАТА

    18 1 Отговор
    ЕХ БАТЕ РУМЕНЕ ЧЕ КОИ НЕ ИСКА ДА БЪРКА В КАЦАТА С МЕД
  • 9 Тома

    19 0 Отговор
    Ами ченгеджииската партия дпс я направиха винаги да е във властта за да може кинтите да се крадат.Погледнете амет какви милиони открадна от българите
  • 10 Ментата

    9 5 Отговор
    не пропусна случая да поФали ДПС - то и да им се измазани , както винаги прави !
  • 11 оня с коня

    14 2 Отговор
    НИКЪДЕ В СТАТИЯТА цитираща думите на радев не е споменат такъв Въпрос- дали ДПС иска да влезе във Властта,ноооо...Молива е в ръцете на Мисирката и тя определя Заглавието:)
  • 12 Сержофф

    8 7 Отговор
    Радев, не те е срам да се правиш на шарлатанин, сякаш не знаеш, че ДПС от много дълги години са на власт.
    Това го разбраха и малките деца вече, кого се опитваш да заблудиш?
    Нали ви виждаме гузните физиономи, само че вие нямате чувство за вина, понеже не сте човеци,
    а едни кърлежи, които нямат наяждане и цокат от кръвта на народа.
  • 13 Българин

    15 1 Отговор
    Какво значи дали искат да влязат? Те никога не са излизали от властта.
  • 14 Шопо

    3 6 Отговор
    Големите цели са Шенген и Еврозоната.
  • 15 !!!?

    12 1 Отговор
    Трябваше Шиши да оглави групата на ДПС при Мистър Кеш, за да се разберат кой кой е,...а и ние да разберем !!!?

  • 16 Гумен кРадев е национален предател!

    8 11 Отговор
    Предателите мутрата Борисов и фатмака кРадев са кремълски марионетки.
    Русия е управлявала пряко българската енергетика при изграждането на "Турски поток" .

    БСП е гласувала по заповед от Кремъл, за да може Борисов да изпълни волята на Путин, а Радев е осигурявал чадър и е покрил всичко въпреки докладите на службите.
  • 17 Герен

    10 2 Отговор
    НЕ ПИТАЙТЕ Г-Н РАДЕВ .А ДЕЙСТВАЙТЕ. ТЕЗИ СА РАЗПРЕДЕЛИТЕРИТЕ НА ПОРЦИОНА. НАМЕРЕТЕ ФОРМУЛА ЗА РАЗПЛИТАНЕТО НА КАЗУСА КОЙ КОЙ ОГРАБИ БЪЛГАРИТЕ. И ОБЛГИТЕ ДАДОХА НА СЕБЕ СИ. ЗА ТОВА ПИТАНЕ АЗ СЕ ПИТАМ ОТ 30 ГОД. ВЕЧЕ. И ОТГОВОР НЕМА.
  • 18 ТаУмВзе

    3 2 Отговор
    Съществото не му е Известно, че Броеницата на Доган врътка територията ли си? Хахаххаа Явно тия от Козяк са му пуснали нова Задачка. Смех да е у Геноцида. Честито!
  • 19 Иван Крумов

    0 6 Отговор
    Ахмед Доган трябва да завърши дисертация, не да се прави на - "изгонен от рая", навремето беше обещаващ учен - БАН, сега там има прекъсване на школата, Ахмед Доган не може да не е почнал нещо.

    Философията е най-важната наука и т.н.

    Не е лош човек - просто са го избъзикали.
  • 20 Питай

    5 1 Отговор
    направо Пеевски кога да му седнеш в .. на мазно кафе.. Не..астник!
  • 21 Мимчят

    2 5 Отговор

    До коментар #5 от "Мунчо кой си ти":

    А ти кой си да питаш президента.Ти ли си народа.

    Коментиран от #22, #23

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Кой президент?

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "Мимчят":

    Путлер Байдън или някой друг истински???
  • 24 Kирил

    7 1 Отговор
    Харманлийския цървул е забравил че с гласовете на ДПС стана президент
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 КРОКОДИЛА

    4 2 Отговор
    НЕЩАСНИК ......................
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ЕДГАР КЕЙСИ

    3 0 Отговор
    ЧОРАПА НЯМА ДОСТЪП ДО ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРЕГОВОРИТЕ ПО РОТАЦИЯТА И .............. ЗА ТОВА САМО ПОДПИТВА ЗА ДА МОЖЕ ДА ФАБРИКУВА .............. ЛЪЖИ , ИНТРИГИ И ДЕЗИНФОРМАЦИЯ ........... ТОВА "ВЕЩЕСТВО" Е СЪЗДАДЕНО САМО ОТ ............... ОТРОВА , ЗЛОБА И ЗАВИСТ ............. ФАКТ !
  • 32 9988555

    3 2 Отговор
    наглиья боклук радеффф продължава да се мисли за баща на нацията
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Анонимен

    0 0 Отговор
    За 35 г докато, кой, кой да е, те изкупиха земята, заможни са вече и затова всеки, кой успя е в София в НС милиобер, а отдолу, кой има пари, има всичко, българина идва продава земя, къщи, движими и недвижими имоти, за да оцелее и умреха голям процент от тях. Празни приказки. Имаш пари валюка те убива и не му дреме за никой, а това са българи оцелели покрай Ахмед Доган, от номенклатурата на ДС, кой българин бил к ет, кой директор, нилиционер, все навързани с много пари, без значение българин турчин. Имаш ли пари имаш всичко, а те от ДС българите се подмазват на дпс, и не ги обвинявайте, те вършат дпс черната работа, кой строител, електричар всичко умеят, а българина от Дс го докарва от говорене и един пирон не може да закове, а кому ли крушка да завие. Съжалявам, но така виждам нещата с българина, дори се унижава от големите вериги и квартала да носи торбичка с покупки. А относно евреите, живяли, работили, бг евреи си бяха при ония години комунисти и меки дуктатори, а ти що не си като брат си, а брат ми, що не бе ударен от вас бкп, че жена му е от мозер де. Останете със здраве и кой без пари огън да го гори, поне дъски да си наковат ковчега за отвъдното, но и това няма да му дадат някои алчни хора. Бъдете добри хора, а дали ще е радев с дпс, нищо ново, всеки иска от управляващите да е с Ахмед Доган, защото са трудолюбиви, хората на доган, като дялан канък са, стават за всичко, но не и българите, и на фланелките от запад, пише на етикетите туркие, китай прои
  • 35 Анонимен

    0 0 Отговор
    Радев си има от поделенията от крумовград хора, но явно не му достигат. И той е като предишните, рода трябва да си оправи докато е на власт. Гледай и слушай пенсионер военен, как проститутки ги вкарваха в една стая в поделения, а те пиянки в стаята с простирутки го разказваха на хората, какво правили с тях, докато в Системата на мвр, хората са над поделението, поне така беше, само да си пийнал, ореместил предмет да откраднете и на другия ден бе уволнен пожарникаря. Пиянки бяха хората от поделението, 99.99, а от родопите слушат и изпълняват, защото знаят кво ги очаква в крумовградските селца.
  • 36 Иван мастиката

    1 0 Отговор
    На 81 г майка му подкара кола, ходи на козметик в Харманли. Лошо няма, добър пример, но когато нападаш с юмрук, трябва да сте идеални, честни. За тия години все негови хора бяха назначавани в поделения, мвр, нои и къде лу не, събирали са се в село марково, труд, Пловдив. БГ Е МАЛКА И всичко се знае. Крадеца вика дръжте крадеца, и тия, които пият кафе с баба Станка, зад гърба всичко разказват в града. А други са доволни, че в една къща работят в града и пловдив полицаи нои, учурели, но реват, когато видят някой българин на запад, то ние, демек от село славяново в града нищо не можем да купим, кво още искате, по няколко жилища, къща лукс на селото, носите торби, коли, таксита, а и си говорите на селски, станали над 85 години.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове