3 Февруари, 2014 08:13 7 841 7

Забраняват торентите за музика и филми

  • торенти-
  • музика-
  • филми-
  • интернет-
  • кисело зеле-
  • роми

Преглед на печата

Забраняват торентите за музика и филми, прогнозира в. „24 часа“

Комуникацията, чрез която се предават аудиовизуални произведения на изкуството като музика, видеоклипове и филми, вече ще е забранена.Това предвижда договорът за аудиовизуалните изпълнения, който правителството предлага на Народното събрание за ратификация. Той бе одобрен от кабинета миналата сряда. Тогава министърът на културата Петър Стоянович отказа да обясни какво предвижда договорът и как ще се отрази в България. Този текст в документа дава основания да се преследват вече торент тракерите (сайтове, през които става размяната на линкове за обмяна на файлове с музика и филми), обясниха експерти от културното министерство. До момента тракерите не попадаха под ударите на закона, защото реално през тях не минаваха самите песни и филми, които са защитени с авторски права.

Българи се бият за „Ал Кайда“, разкрива в. „Труд“

Около 30 български граждани се бият за “Ал Кайда” и джихадистите в Сирия. Това твърди депутатът от БСП Страхил Ангелов, който преди 2 седмици се появи до председателя на сирийския парламент в Дамаск в репортаж на държавната телевизия на режима на Башар Асад. Според него, въпреки че бойците са с бг паспорти, те не са от български произход, а от арабски страни. До МВнР не са достигали данни от наши или партньорски организации за броя на българите в Сирия, но министър Вигенин допуска, че е възможно да има български бойци. Източник от правителството смята, че може част от тях да са получили бг паспорти на основание македонско гражданство. “Македонците” идвали за интервю с преводач от арабски, мустаците и главите им били обръснати, носели дълги бради, но твърдели, че имат български корени. Сред джихадистите в Сирия имало поне един български гражданин.
 

Нов фронт Цар vs. Волен, коментира в. „Стандарт“

Нов странен фронт бе отворен на политическата сцена. Остри нападки задочно си размениха царят и Волен Сидеров. Тревога от диктатура на малцинството изрази бившият премиер Сакскобургготски. Той напомни за себе си, разпространявайки позиция в личната си интернет страница: "Обществото само влиза в капана да бъде управлявано от партии с ниска подкрепа. Наскоро имахме пример с наш лидер, с чието асоциално поведение бе занимавана обществеността, принуждавана да обсъжда и разсъждава върху неприемлива постъпка, за която всеки друг просто би си поел последиците". Може би с агресия и много шум се търси електорална подкрепа, която не се намира в урните, пише още Симеон. Случайно или не часове по-късно Волен Сидеров отвърна на удара, обвинявайки някогашните царски остриета Соломон Паси и Меглена Кунева за затварянето на 3-и и 4-и блок на АЕЦ "Козлодуй".

Бездомници напълниха приютите в студа, пише в. „Монитор“

Местата в центровете за временно настаняване в областните градове вече свършват. Дори се налага клетниците да спят по двама на легло. Това установи репортерска проверка на „Монитор”. 42-годишна майка и шестте й деца бяха последните, които отец Иван от Нови хан успя да настани в прицърковния дом „Свети Николай” вчера. Децата са от 6- до 14-годишни, живеели са в мазета и на улицата. До декември по-големите от тях са успявали да ходят на училище, разказа свещеникът за „Монитор”. Хлапетата са заведени от вярващи в неделя, всички били премръзнали, едва се държали на краката си от глад. Млад скитник на около 20 години също е приет в църковния приют в Нови хан в събота привечер. Момчето е от Стара Загора, живяло е на улицата. Като дойде, жив смъртник в този студ. Втори ден спи, не може да се съвземе и трудно свиква с топлото в стаята, разказа отец Иван.

България ще получи 86 млн. лв. от ЕС за жилища за 6300 роми, брои в . „Сега“

Европейските пари за изграждане на жилища за ромите и други социално слаби групи през следващите няколко години нарастват на 86 млн. лв., става ясно от проекта на новата оперативна програма "Региони в растеж". За целево финансиране са определени 67 града в България. Те ще са длъжни да инвестират 5% от средствата за изграждане на къщи за най-бедните. Това означава, че около 86 млн. лв. са гарантирани за домове за социално слаби представители на малцинствата. Парите са около шест пъти повече от около 15-те млн. лв., които бяха заделени за няколко общини в рамките на програмния период от 2007 до 2013 г. Досега обаче няма завършен нито един жилищен блок. Специалният фокус върху ромите и акцентът върху осигуряване на съвременни социални жилища за уязвими, малцинствени и социално слаби групи от населението са сред изискванията на споразумението с ЕС.

Разследват смърт на тримесечно бебе в Стара Загора, информира в. „Преса“

Досъдебно производство за смъртта на 3-месечно бебе е образувано в ОД на МВР-Стара Загора. Невръстният Павел Стефанов починал в съня си седмица след както му била поставена ваксина. Тъжната новина стана обществено достояние, тъй като майката на бебето, Павлина Стефанова, написа покъртително писмо във Фейсбук. Младата жена има още двама по-големи сина. От катедрата по съдебна медицина в Тракийския университет заявиха, че експертизата от направената аутопсия все още не е готова. Щяла да стане факт до две седмици. Първоначалното заключение било за хеморагична треска. Тепърва републиканските специлисти по педиатрия трябвало да се произнесат дали това състояние има някаква връзка със сложените ваксини на бебето. По принцип не било изключено те да са отслабили имунната система на детето.

Поръчваме кисело зеле по интернет, обявява в. „Новинар“

Онлайн поръчката и доставката за левче на място на кисело зеле и туршия се превърна в тотален хит у нас. Вместо да се занимават със затварянето на зимнина през есента, столичани, бургазлии и пловдивчани масово я купуват домашно приготвена през януари. Около 4-5 лв. върви килограмът кисело зеле, показа проверка на „Новинар”. Предлагат се и цели бидони на промоция от 120 литра за 50 лв. „Кисело зеле. Таман вкисна. По 3,99 на кило!”, пише в обява. В повечето случаи предприемчиви пенсионери затварят повече бидони и след това припечелват от продажбата. „Хората искат да сложат на масата домашна туршия или зеле, а не купена от магазина и престояла по рафтовете”, обясни Екатерина Топалова, която втора година пласира кисело зеле през интернет. Популярни са и онлайн магазините за екологично чисти домашни сладка, лютеници и компоти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    6 0 Отговор

    а защо тогава не забранат на власт имащите у нас да крадат от народните пари и дане ни ощетяват а питам аз
  • 2 Shmeker

    9 0 Отговор
    Муахаха щели да забранят торентите :D
    И как ще стане това? Все едно да хванеш призрак. Ще спрат няколко тракера и тва е.
  • 3 Shmeker

    2 0 Отговор
    Горкото детенце, само на 3 месеца...
  • 4 асдфгххх

    9 0 Отговор
    Щом забраняват тракерите, значи предполагам ще увеличат заплатите да можем да си купуваме филми и музика??
  • 5 PROFESIONALISTA

    6 0 Отговор
    е те това нема да стане.
  • 6 скар фейс

    1 0 Отговор
    Ами хайде пробрвайте, ако можете. След това може да се опитат да направят водата суха, защото това ще облагодетелства бизнеса на някой. Такива отчаяни персони, които се опитваха да ни убедят в някакви химери сме ги виждали в една трагикомична медийка - босфор тв ли беше...
  • 7 Антон Дачев

    0 0 Отговор
    Вигенин опроверга твърдението за торентите
    Така че може да спите спокойно (:
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове