Last news in Fakti

13 Февруари, 2014 08:21 1 127 0

Местят звена в митниците

Преглед на печата

Местят звена в митниците, разкрива в. „Труд“

Козметични размествания вместо реформа в митниците прозира от проекта за нов устройствен правилник на агенцията, който бе публикуван за обществено обсъждане.

Преди десетина дни премиерът Пламен Орешарски заяви, че не е доволен от работата на данъчните и на митничарите заради неизпълнението на приходите в бюджет 2013. В тази връзка финансовият министър Петър Чобанов обяви, че очаква директорът на Агенция “Митници” Павел Тонев да му представи проект на нов устройствен правилник

 

Кой ще вози 2 млн. тона стоки на година, чуди се в. „24 часа“

За 7 дни транспортът от Турция до България поскъпнал колкото от Турция до Европа

Битка за превоз на минимум 2 млн. тона стоки на година. Затова е войната за разрешителните между България и Турция, която се води от години. Става дума за товари от България за Турция и обратно и от Турция към Европа, казаха превозвачи.

Турция иска на година 250 000 транзитни разрешителни, за да може да вози стоки от Близкия изток към Европа, освен това трябват и за превоза на собствените си товари.

 

Спрягат Диков за стола на Росен, прогнозира в. „Стандарт“

От Жени Марчева до Сашо Диков. Това са имената, които медийната гилдия спряга за водещ на "Нека говорят". Още след като Петров "пристана" в ефир на "България без цензура", в медиите се появиха версии, че Марчева, която има рубрика в предаването, ще поеме цялото 3-часово издание. Други обаче твърдят, че Жени ще бъде "моторът", който ще издърпа предаването само за тази неделя, а след това ще се търси нов водещ.

В същото време в медийните среди усилено се върти и името на Сашо Диков, който сега води предаването "Дикофф".

 

Шунката подгизна от вода, тревожи се в. „Монитор“

Водното съдържание на няколко вида шунка, изследвани от асоциация „Активни потребители”, е изключително високо, като показателят се е движил между 74 и 77 на сто. Това сочат предварителните данни от изследването, направено по поръчка на потребителската организация. В крайна сметка обаче никъде няма ориентир какво трябва да бъде съдържанието на течности и производителите на практика могат да добавят колкото си искат вода, каза Богомил Николов, изпълнителен директор на асоциацията.

При производството на шунка се прави т.нар. „овкусяване” на месото и се влагат добавките, които са регламентирани в Наредба №8 на агенцията по храните. В нея строго е регламентирано процентното участието на всяка добавка. Влагането на вода в този случай обаче е неизбежно, защото при овкусяването добавките се вкарват в продуктите в разтворено състояние.

 

Пропастта в заплатите в София и провинцията се разраства, пресмята в. „Сега“

Огромната пропаст между София и провинцията доби нови измерения, след като националната статистика отчете вчера, че вече само в столицата средната заплата е по-висока от средната за страната. Дори и в големите градове вече се намира трудно работа, след като е отчетено немалко намаление на наетите в някои от тях. Това показват статистическите данни за работещите на трудов и служебен договор и за средната заплата за последното тримесечие на 2013 г.

Средната работна заплата в България е достигнала 828 лв. през четвъртото тримесечие на м.г. Това е ръст с 3.1% на годишна база, или 25 лв. Само в София средното възнаграждение надхвърля тази сума и е 1138 лв. Столицата дава работа на 30% от наетите у нас. Увеличението на годишна база обаче е повече от символично - със 7 лв. Още три области минават 800 лв. Във Враца средната заплата е 825 лв., но това не е показателно, тъй като високите нива там се дължат само на АЕЦ "Козлодуй" и малкото работещи. Във Варна са получавали средно по 817 лв., а в Стара Загора, където влияние оказват добрите възнаграждения в енергийния комплекс "Марица-изток" - 806 лв.

 

Подготвят еднократна помощ за най-бедните, доволна е „Дума“

Работим с Министерството на финансите да уточним с какъв ресурс можем да подпомогнем хората в края на зимния сезон, информира социалният министър Хасан Адемов след вчерашното заседание на правителството. Той подчерта, че става дума за средства, с които хората да бъдат подпомогнати за сметките в края на отоплителния сезон.

По думите му трябва да се изработят критерии кои доходи ще бъдат приети за най-ниски, за да се очертаят и социалните групи за подпомагане.

Търсим финансово балансиране на системата и начин да подпомогнем тези, които не могат с доходите си да се справят сами, уточни той. Освен това министърът подчерта, че не е лесно да се намери необходимият финансов ресурс и като пример даде, че 120 милиона лева ще струва на хазната увеличението на пенсиите от 1 юли.

А иначе изглеждат като незначителни тези 3% върху пенсиите, посочи той. Каквато и мярка да предприемем в пенсионната система, няма да решим веднага проблемите, беше неговото мнение по по отношение на хората с най-ниски доходи.

 

АБВ е проект на ГЕРБ, а Реформаторите са шепа лентяи, коментира в. „Преса“

"АБВ-то на Георги Първанов е креатура и изцяло проект на ГЕРБ на Бойко Борисов, в Реформаторският блок са се събрали шепа лентяи", каза в Благоевград Николай Бареков. Създателят на "България без цензура" пристигна в Благоевград заедно със заместника си Росен Петров и Ангел Джамбазки от ВМРО за среща със симпатизантите си и учредяване на структура.

"АБВ са креатура и проект на ГЕРБ, удобни на ГЕРБ, Цветан Цветанов-40 срещи с депутата на ДПС, за Бойко Борисов тепърва ще излиза истината за неговите срещи. На Коледа аз бях в къщи със семейството си, Борисов е бил три часа с Бисер Миланов-Петното в дома си", каза Бареков. Според него само един криминален елемент може да падне до там, че да покани друг криминален елемент на гости в дома му.

"Помнете ми думата, Реформаторският блок, тази шепа лентяи, събрани там и финансирани от Касим Дал и Ердоган ще се разпаднат в най-скоро време защото социолозите им казват ясно, че няма да вкарат нито един евродепутат, а те за това се събраха-коалиция на оцеляването", подчерта Бареков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове