Last news in Fakti

26 Май, 2024 16:21 4 290 33

Нинова на събора на овцевъдите: Безмитният украински внос убива родното производство. Да се спре

  • корнелия нинова-
  • бсп-
  • овцевъди-
  • внос-
  • украйна

БСП има 6 конкретни мерки за развитие  на българското земеделие 

Нинова на събора на овцевъдите: Безмитният украински внос убива родното производство. Да се спре - 1
Снимка: БСП

Корнелия Нинова и кандидатите за народни представители от листата „БСП за България” във Велико Търново се срещнаха с фермери и производители на български продукти на националния събор на овцевъдите. Те бяха посрещнати радушно. Десетки земеделци споделиха проблемите си и потърсиха подкрепа и решения.

"От години се борим за българските, родните, качествени и вкусни плодове, зеленчуци, мляко и месо", заяви Нинова. "Помнитеь колко години се борихме с търговските вериги, които издевателстваха над българските производители. В следващия парламент ще вземем спешно следните мерки:

1. Трябва да се възстановят „Напоителни системи”, които ГЕРБ унищожи, наряза и предаде на скрап. Без напояване няма земеделие.

2. Да се изравнят европейските субсидии на нашите земеделци с тези на другите европейски производители. С по-ниски субсидии ние сме неконкурентни.

3. Българските субсидии да не отиват предимно в зърнопроизводителите, а в производители на плодове, зеленчуци, мляко и месо.

4. Да се скъси веригата на доставки от полето до масата. Не може прекупвачи да печелят огромни суми от труда на хората и от потребителите, без да са положили грам труд.

5. Безмитният и неконтролиран внос от Украйна убива родното производство. Да се спре.

6. Корупцията и кражбите убиват легалните производители. Формално се отчитат площи и глави добитък без да съществуват и се плащат пари за тях. Това трябва безапелационно да се прекрати", посочи лидерът на БСП.

Тези мерки бяха приети с одобрение и приветствани от участниците в събора.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дамм

    50 9 Отговор
    Тази видна овцевъдка да оди да дои биците.

    Коментиран от #2

  • 2 Мъдев

    33 9 Отговор

    До коментар #1 от "дамм":

    Става да я издоим
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 така де

    45 7 Отговор
    Като отиде на събора на преработвателите ще каже ,че трябва да се разреши вносът.
    Със същият упех може да забрани и градушките.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Нина патрона

    30 12 Отговор
    Абе не мога да се докопам до ВПК, и за това отидох при чобаните, ама мирише на лошо при овцете, до изборите ще ги трая, няма как.
  • 7 Ха ха а така

    39 9 Отговор
    Долна и лъжлива комуноидница , като винаги , а какво направи тя самата за овцевъдите когато беше на власт заедно с Пипа и Прибира - просто заедно си делкаха кеша а ?
  • 8 ГЕРБ

    27 10 Отговор
    Овца при овце
  • 9 Само предлагам

    35 12 Отговор
    Разкажи нещо на овцевъдите за КЕША как фалирахте държавата и колко пъти разкажи им за купоната система 1990г защото младите не помнят и помни че народа не е късопаметен колкото и да ти се иска
  • 10 хххх

    29 11 Отговор
    Спряхте внос от сума ти страни... сега ви пречи украинския внос! МИЗЕРНИЦИ! За да могат българските търговци да трупат големи печалби на гърба на отрудения народ ли?
  • 11 Събуди се

    28 8 Отговор
    Тая ни развали сабора пуу да е...
  • 12 Накратко

    17 15 Отговор
    1.Напоителни системи не ги унищожи ГЕРБ, всички управлявали България в „прехода“ са виновни за това съсипване и то започна първо с ликвидацията на ТКЗС, след като не се намериха начини за крупно използуване на поливната вода 2.Субсидиите също са резултат от неадекватните политики през годините и вина има и БСП, с нейните „преговарящи“ по присъединяването! 3.Субсидиите пак за дело на политиците и на влиянито на силните лобита на крупниъе земеделски производители, много от които са от БСП 4.Празни приказки, всеки го знае, но действия никакви 5.Пълна лъжа - това значи ли, че преди войната в Украйна и безмитния внос от там нещата бяха розови? 6.Пак стара плоча, всеки знае и никой нищо не прави, ама то с приказки не става! И накрая за капак - „Нов бардак със стари к...и не става“ И звезди да сваляте предизборно от небето си сте все същите стари муцуни със старите си обвързаности и весе още май не сте разбрали, че СССР отдавна умря!
  • 13 Ко става

    15 10 Отговор
    корнела? Има ли кеш?

    Коментиран от #33

  • 14 Точен

    7 19 Отговор
    БСП = ГЕРБ = ДПС = ПП/ДБ. Корнелия е права за украинския внос, но нейните евродепутати не я слушаха. Алтернативата на сглобката и евроробите е само Възраждане.
  • 15 Иван

    17 6 Отговор
    Ако няма внос на нищо ще умрем от глад всичко е унищожено и земеделие и животновъдство ама явно хората живеят в друго измерение и не могат да го видят
  • 16 Другарката Импексова

    25 6 Отговор
    Комунистите унищожихте всичко и ограбихте народа Сега всичко е ваше и на децата и внуците
  • 17 Иванчо

    19 9 Отговор
    Курнелка разбира от овце, нали са и електорат.
    Аман от полуграмотни селянки.
  • 18 бай село

    10 7 Отговор
    Другарко Нинова как се представя Калоянчо,колко ще му пишеш по шестобалната система.
  • 19 Чобанин

    15 6 Отговор
    Сбъркала е събора...
    Тоя е на овцевъдите...навярно е дирила овце сред тях...
    Ама не на говедовъдите и краварите...
    Да рупа букетите де ги прегръща...
    Влашка копанарка долна...
    Приватизира цяло ВТД ,като СДС-арка,назначи мъжко си ,като Директор в ,,,Нефтохим"- в последствие продаден за 300юлн. от шефа и ,,черният Иван"...и изпратила синчето си...РАФАЕЛ(нищо българско) у ....ЩАТИТЕ...
    Гиди долна лъжкинньо...

    А дано гушнеш букета накрая...

    Коментиран от #28, #30

  • 20 Сулю

    10 5 Отговор
    Конкретно от леля КУРни, и после чао. Тоя филм сме го гледали!
  • 21 Орел

    15 5 Отговор
    А кога ще бъде събора на биволиците от Крушовица?
  • 22 Ха ха ха

    10 5 Отговор
    Нинова е само за овцевъдка

    Коментиран от #23

  • 23 Чобанин

    13 5 Отговор

    До коментар #22 от "Ха ха ха":

    Каква овцевъдна ,тя не е ли част от изложението?
  • 24 бай село

    9 5 Отговор
    Ще гласувам за теб ако ми посвириш на кавала.
  • 25 Другаря

    8 5 Отговор
    Кака Кури на събора с обувки за 800лв ли беше
  • 26 Ттт

    3 5 Отговор
    Спрете да досаждате на хората и ги оставете да си починат малко от вас!Сега ви е виновен безмитния внос от Украйна,а преди това?
  • 27 Веско

    3 3 Отговор
    Браво,Корни!Мръсниците не могат да ти простят,че си единственият честен,последователен и умен политик.Срещу теб са ниско културна и ниско образована паплач.Така,че продължавай и ДЕРЗАЙ!
  • 28 Киро

    3 1 Отговор

    До коментар #19 от "Чобанин":

    Простак!
  • 29 С И С

    2 3 Отговор
    Горката!Отишла е да се нахрани защото няма КЕШ 😅🤣
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 А така

    2 0 Отговор
    Всеки път гласувам за БСП, защото съм с убеждението, че само по време на соца имаше ред, законност, сигурност, нямаше наркомани, проститутки, джендъри. Имаше китни селца, подредени градове, трудолюбиви хора, сърдечни отношения помежду ни. Тази година ще се въздържа, защото в града ни е издигнат на избираемо място кандидат за народен представител един местен простак с небезизвестната фамилия Тачев. Родее се с онзи, който е със същата фамилия и представяше "Америка за България " години наред. Нашенският кандидат фалира като кравар ( мълвата го знае като слуга на известна бг журналистка, която е собственик на животните ). Същият завлече доста хора с пари и неизплатени заеми. Ползва се авторитет на сваляч и най- вече с ограничен умствен багаж. Две думи на кръст не умее да каже, но пък умее да се вре където не му е мястото. Парадира с връзките си и прави мизерии на хора, които не му симпатизират. Не зная кой го предлага, с какви мотиви и интереси, но със сигурност ръководството на БСП е подведено и не знае с какъв човек се представя. Като мен ще са много мои съграждани отвратени и няма да гласуват.
  • 32 Аре да си ходиш

    0 0 Отговор
    Кога е искрена - като иска ниски цени за пенсионерите, или като защитава високите продажни цени на мафиотите, нагушили по 30лв /кг агнешко????
  • 33 Весел Патиланец

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "Ко става":

    Има - барнала се е с нови чепици по 900Еур/чифта!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове