Last news in Fakti

18 Юни, 2024 19:14 3 269 27

Смилов: ГЕРБ не е възможно да не направи кабинет. Сега друг виновен няма да има и цялата вина ще понесе Борисов

  • даниел смилов-
  • герб-
  • кабинет-
  • вина-
  • бойко борисов

Ако ГЕРБ не сформират правителство, а отново проявят едно своеобразно малодушие, колебливост, този път избирателите няма да им простят, подчерта юристът Борислав Цеков

Смилов: ГЕРБ не е възможно да не направи кабинет. Сега друг виновен няма да има и цялата вина ще понесе Борисов - 1
Снимка: БНТ

Мисля, че този път сформирането на мнозинство за избор на председател на Народното събрание ще е по-лесно. Това каза в "Още от деня" по БНТ политологът Даниел Смилов, цитиран от novini.bg
Вече има очертаващо се мнозинство от ГЕРБ и ДПС. Предполага се към тях да се присъедини трета партия – коментира се, че това ще е "Има такъв народ", но може и "Величие" да е. Най-вероятно "Продължаваме промяната – Демократична България", "Възраждане" и БСП ще са в опозиция, заяви Смилов.

Юристът Борислав Цеков отбеляза, че конструирането на мнозинство в парламента е отговорност основно на ГЕРБ.

Ако те не сформират правителство, а отново проявят едно своеобразно малодушие, колебливост, този път избирателите няма да простят на ГЕРБ, подчерта Цеков.

Гласувалите за тях искат да видят воля за управление и им дадоха шанс. След цялата хаотичност в последните години има нужда от известна нормализация. Това в момента зависи от ГЕРБ и от тяхната политическа смелост, добави той.

Според Даниел Смилов с думите си от днес, че продължаването на преговорите за съставяне на правителство ще зависи от това дали за председател на парламента ще бъде избран кандидатът на ГЕРБ – СДС Рая Назарян, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов иска да покаже, че той диктува нещата.
За ГЕРБ не е възможно да не състави правителство. Сега друг виновен няма да има и цялата вина ще бъде понесена от Борисов, заяви Смилов.

Ако има кабинет, той ще се определя от Борисов и Пеевски. Необходима е трета партия, която в този парламент лесно ще се намери. Има логика да се сформира правителство на ГЕРБ и ДПС, с подкрепата на "Има такъв народ". Не съм сигурен че ще можем да наречем това правителство правителство на нормализацията - то е бъде силно уязвимо, защото ГЕРБ и ДПС носят сянката на корупционното съмнение, а Борисов и Пеевски не срещат одобрение в голяма част от обществото. То ще бъде силно уязвимо и във вътрешен, и в международен план, коментира политологът.

По думите му ключово за потвърждаването или опровергаването на обществените подозрения от това евентуално правителство ще бъде работата му по борбата с корупцията и назначенията в регулаторите.

Вижда се готовност за подписване на коалиционно споразумение и ясен механизъм за вземане на решения. И за ГЕРБ, и за държавата е императив да има правителството След това трябва да има резултат


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ровя В явоР

    25 8 Отговор
    Много е просто да се каже следното - БОРИСОВ е тотален ПРОСТАК !
    Лошото е , че това е прекалено видно !
    Още по-лошото е , че той даже не го и крие !
  • 4 Механик

    15 4 Отговор
    Слави не го мислете! Този път ще си получи милиарда който е искал от Киро и му казал че само 500 милиона са за него а останалите за хората му по веригата .....За Бойко и Пеевски не е проблем да му ги извадят на мига след като за начало ги чакат 29 милиарда по плана за възстановане и развитие! В момента Слави има в обществото 9 процента одобрение и 63 неодобрение...И минус 9 вече да е милиарда е при него...Какво му пука че 6 милиона Българи ще го проклинат и ненавиждат, с одобрение не се плащат сметки а с пари! А тези които ще го кълнат ще са с празни джобове, а парите на Борисов и Пеевски в неговия
  • 5 А бе,

    9 1 Отговор
    Смилов винаги всичко в възможно !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ЛаТераЛен ТУУЛ

    13 6 Отговор
    Наистина ли Бойко е върха на нашия полит. живот ? Просто не е за вярване , че този КОЛИ и БЕСИ !

    Коментиран от #11

  • 8 Бай курти 48 год.ерген - 24 г. Ваш Лидер

    4 15 Отговор
    Бойко ,Делян и Слави! Истинските лидери на България! Не политици а държавници!
    Срещата на нашата партия ГЕРБ с представителите на ИТН протече повече от успешно и приятелски.В конструктивен дух и остана само да се уточни кой кое министерство ще поеме. Всички други формации освен ДПС отказаха консултациите с нас! На влизане делегацията на ИТН заяви че ще подкрепят нашето про-европейско и про- натовско правителство! Премиер от ГЕРБ министъра на вътрешните работи Калин Стоянов от ГЕРБ,на нас са министрите на отбраната и външните работи ...На ДПС на земеделието и на труда и социалните грижи и за Слави на благоустройството. Ще имаме стабилно правителство и три -партийна коалиция
  • 9 нннн

    21 7 Отговор
    В рая на ГЕРБ живяхме много години. Повече не го искаме. Бай Ставри си чака клиентите.

    Коментиран от #12

  • 10 свиреп ОХЛЮВ

    13 5 Отговор

    До коментар #6 от "Cтoйкo":

    Къде ли се е ПОКРИЛ Слави ли ?
    Може би там , където са покрили и мис Бикини може би ? Е , няма да е чаааак в Барселона де. Че и там я намериха бойковата метреса. И сега на Вожда му се наложи да я крие нейде другаде. Че много въпроси изникнаха и УЖ нямало нищо нередно , ама на.....крие си я .....за лично ползване !
    Та....и Слави сигур е нейде там !
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Дядо Мраз

    9 6 Отговор

    До коментар #9 от "нннн":

    Бай Ставри си ге чака наистина. Чака ги и почти целия нормален и небойковизиран народ. Ама как да стане , щом Бойко и Делян лично си избират кой да им е главен прокурор ! И дума не дават да се издума за някаква , макар и нищожна съдебна реформа. Защо ли ? Нали са чисти , светли и неопетнени.....УЖ ?
  • 13 оня с коня

    8 11 Отговор
    Смилов е редови Високоговорител на ДВ.Та ОТКЪДЕ ЗНАЕ тая персона дали ИТН ще кандисат на условията на ГЕРБ и ще се присъединят към тях,след като НИЩО още не е уточнено?А преговорите на Борисов с ДПС дали са приключили и съгласни ли са и двете страни с разпределението на властта?Ама не било възможно според Мисира да не бъде съставено Правителство и ако това се случи ,вината ще е на Борисов...А нещата са простички:Смилов и ДВ СИМПАТИЗИРАТ на ПП и ВСЯЧЕСКИ искат да натиснат ГЕРБ надолу,за да може Кирчо-Кокорчовците да останат отгоре!Нейсе - за това му се плаща,за това пише.
  • 14 че те са неспособни! Неспособни са да ск

    8 1 Отговор
    че те са неспособни! Неспособни са да скъсат с Алчността си! Заради което са доказали че са способни на Всякакви Издевателства! И най-вече на Потъпкването на Закона и Конституцията! Цялата им Дейносдт е такава!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Тредстоун

    7 2 Отговор
    ТОЗ Е ТОТАЛЕН ОХЛЩВ , НЕАДЕКВАТЕН ОТ ВСЯКЪДЕ В НАПЪНИТЕ ДА ПОТУЛИ ПЕРВЕЗИЯТА НБА ПАПАГАЛИТЕ ... , ПФУУУУ , СМЕШНИК
  • 17 Време е

    9 6 Отговор
    да пенсионираме Толупа 🎃 !

    Коментиран от #19

  • 18 Странна лексика

    3 0 Отговор
    Едните го наричат отговорност, а другите вина. Тези другите не поемат отговорност, за да не са виновни. На това ли се казваше безотговорност?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ЕДГАР КЕЙСИ

    4 2 Отговор
    НА ДРУГАРЯ "СМИСЛОВ" МУ СЕ ИСКА ............. ДА НЯМА КАБИНЕТ .............. ФАКТ ! .........,..... ZЛОБАТА УНИЩОЖАВА ЧОВЕКА ....,...... ФАКТ !
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 бай Даньо

    2 1 Отговор
    От смилов винаги очаквам главозайваща доза пожелателно мислене тук още в заглавието кърти ... Мда правителство ще има смилов и добро оправдание за коалиция с ДПС точно умно красавците създадохте , години работи по тоя въпрос. Резултатите от изборите са каквито са , коалиция е възможна межди партии които предвидливо не създаваха истерия една срещу друга ( ГЕРБ , ДПС , ИТН и други са възможни ... ) . Коалиция дори е наложаща защото инак Ганчо ще бие на следващите избори и Борисов го знае защото не е дилетант като харвардските комсомолци внуци на АБПФК ... абе ако беше прочел още една книга тоя Борисов!?
  • 23 бай Даньо

    0 1 Отговор
    смилов ако ПП-ДБ ще са в опозиция с комунистите и неокомунистите то това какво ги прави!?
  • 24 Бандит МетодиеФ БуРисОФ

    2 1 Отговор
    ПееФски ме държи с компромати,ако сгафя влизам в затвора
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 А кой о- --- с --- ра Държавата през

    1 0 Отговор
    А кой о- --- с --- ра Държавата през последните 15 години! Законодателството също!
  • 27 А П и ДБ що?

    1 0 Отговор
    През цялото време го даваха диктаторски, противно на мнението на повечето българи, за тортата и рушенето на памет и паметници да не говорим
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол