29 Юли, 2024 20:13 2 457 35

Направени са две предложения за изменение на законопроекта за въвеждане на еврото-от ПП-ДБ и от "Възраждане"

  • пп-дб-
  • възраждане-
  • предложения-
  • изменение-
  • евро

От "Възраждане" предлагат удължаване от един на три месеца на срока за едновременно обращение на лева и еврото. От групата на формацията искат още безплатната обмяна на левове в евро да продължи една година, а не половин, както е записано в приетия на първо четене законопроект

Направени са две предложения за изменение на законопроекта за въвеждане на еврото-от ПП-ДБ и от "Възраждане" - 1
Снимка: БГНЕС

Две предложения за изменение на законопроекта за въвеждане на еврото са направени между двете четения на текстовете в Народното събрание, съобщават от БНР.

Депутатът от ПП-ДБ Божидар Божанов предлага допълнения за фискалните бонове при електронната търговия след приемането на единната европейска валутата.

От "Възраждане" предлагат удължаване от един на три месеца на срока за едновременно обращение на лева и еврото. От групата на тази партия искат още безплатната обмяна на левове в евро да продължи една година, а не половин, както е записано в приетия на първо четене законопроект.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 28 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 оня с коня

    30 20 Отговор
    Възраждане се обявиха ТВЪРДО против Еврото ,както и незабавното ни излизане от ЕС и НАТО.Сега обаче като видяха че ако продължават да стоят на Релсите ВЛАКЪТ "България" просто ще ги смачка и ще си отидат на Акерне,възприемат Тактиката на "Бавене" и "Отлагане в бъдещето колкото е възможно повече.И докога?Ами докато дойде дядо Иван и вземе нещата в свои ръце!Междувременно погачите отдавна са омесени щото той би трябвало да е вече на Дунава,а го няма?!...

    Коментиран от #5

  • 4 Европеец

    42 9 Отговор

    До коментар #1 от "Мда":

    А бе влакът си пътува често с голямо закъснение, ама напоследък стават сакаътлъци и с влаковете та ще видим да не стане някой сакатлък и с еврото... Явно не обичаш хората които имат разбирания противни на твоите и ги наричаш копейки.... Хората заработват стотинки, копейки или центове, но са хора, та си помисли....
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Отец Чапаев

    35 8 Отговор

    До коментар #1 от "Мда":

    Добре че Копейките се борят със лошите условия диктувани от ПъПъ .ДъБъ.
    За къде се разбързали Пъ Пъ и Дъ Бъ, хората защо незабавно трябва в срок от един месец да сменят пари. Безплатната смяна трябва да е безсрочна.

    Коментиран от #35

  • 7 Аман

    29 8 Отговор
    с това €вро, бе отива на разтуряне !
  • 8 Отец Чапаев

    43 12 Отговор
    А Дания и Чехия кога ще приемат еврото.

    Коментиран от #11

  • 9 Тези

    38 8 Отговор
    нелегитимници какво решават в НС? С 20% общ сбор. Марионетките много са се разбързали да обслужат Господаря.
    Унищожиха енергетиката. Пратиха потребителите на борса ток. Изгавриха се с Конституцията. Сега унищожават лев.
    Чакайте да мине 2030 г. Фалшифицират данни за инфлация, фалшифицират данни за дефицит. Накрая като Гърция фалит.
  • 10 Точен

    44 12 Отговор
    Въвеждането на Еврото ще е в полза само на големите западни банки. Техните агенти манипулират обществото. Питайте гърците и хърватите, но обикновените хора, а и германците, че Еврото не е полезно за народа.
  • 11 Европеец

    34 6 Отговор

    До коментар #8 от "Отец Чапаев":

    Преди месец бях в Полша, и в хотела и в бензиностанциите се искаха злоти... Април месец бях в Сърбия и там така искаха си динари... И двете държави сменявах евра само частните хранителни магазини..... В ресторантите не можех да плащам с евро, сервитьорите си искаха да плащам е националната им валута..
  • 12 Възраждане

    34 8 Отговор
    Нещо обърнахте палачинката май?!? На следващите избори да не броите само празни бюлетини
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 евродолар

    33 8 Отговор
    Бедна България ще въвежда еврото. Явно Швеция и други богати държави от ЕС като не са го въвели явно са прости и глупави, като не са се продали на еврото. Ама нашите политици нали са много умни и на-вече продажни без да се допитат до народа който пряко го засяга иска ли или не еврото на собствена глава решават това. Ако влезем в еврозоната в което силно се съмнявам определено ще станем втора Гърция. На страните от еврозоната ще им писне и сами ще ни изритат със шутове оттам.

    Коментиран от #18

  • 15 Центаджия

    23 7 Отговор

    До коментар #1 от "Мда":

    Усещаме. Към пропастта за обикновенните хора.
  • 16 Повечето българи

    26 4 Отговор
    имат пари в банките за погребение или спешна операция. Три изхода, единият теглите спестявания различни от евро. Другият бягате от България със спестявания. Третият хващате сопите.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 По принцип

    26 5 Отговор
    Трябва да има ИЗБОР, този е смисълът на демокрацията. Който иска юро, да си го ползва. Който иска лев да си го ползва. Който иска кеш или дигитални, цифрови ала бала да си ползва. Крайната цел е смърт на традиционната парична система и цифров концлагер. Контрол и редуциране на човечеството.
  • 20 Неприели евро

    32 8 Отговор
    Дания, Швеция, Норвегия, Швейцария, Исландия, Лихтенщайн, Румъния, Чехия, Полша, Унгария, Великобритания докато беше член на ЕС. Половин Европа не е приела еврака.

    Коментиран от #22, #34

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Ясемин

    4 2 Отговор

    До коментар #20 от "Неприели евро":

    Имат си биткойн официално признат 01.08.2017. Какво Ви учудва?
  • 23 Траянов

    10 5 Отговор
    Кой ви бие по главата за това ЕУРО !!!! Най бедната страна в Европа напира за ЕУрото. НИКОГА ЕВРО В БЪЛГАРИЯ, ИМАМЕ СИ БЪЛГАРСКИ ЛЕВ ИЛИ ЩЕ ВИДИТЕ НА ЕСЕНТА !!!!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Ха-ха-ха

    7 1 Отговор
    Приемем ли еврото губим суверенитет ще ни заставят да приемем Истанбулската конвенция , ще ни изпращат мигранти без дори да ни питат, децата ни ще бъдат застрашени от ЛГБТ идеологията, могат да ни отнемат децата само защото ги учим че са българи и че има само 2 пола. Изобщо това което гледахме на откриването на олимпиадата ще се вихри и при нас. И сега се опитват но имаме макар и малък имунитет, приемем ли еврото край.

    Коментиран от #33

  • 26 Ехх

    4 1 Отговор
    Какви закони и какви промени приемат тези (да не казвам какви) без да имат народна подкрепа или дори правителство? Единствената им работа е да си траят и да чакат избори, а не да натрапват неща които да диктуват живота ни за поколения напред. Народе активизирай се малко! Говори с хората около себе си! Не си трай, а обсъждай идеи и политики както се прави в нормалните свободни общества. Ако не го правите вие ще го правят посредствените назначенци от администрация, НПО и медии, които не са работили един ден през живота си и не са имали оригинална мисъл от страх от порицание и остракизъм. Какво е това мълчание, снишаване и примирение?! Стегнете се малко. Ако не за себе си поне за децата си!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Поне да

    1 1 Отговор
    да бяха погледнали данните на МВФ за европейската банкова система, лоши кредити, лоши активи, Според МВФ една трета от европейските банки трябва да "умрат". Ройтерс публикува фрагменти от вътрешни документи на ЕС по отношение на програмата за количествени улеснения на европейските централни банки, която беше удължена до края на 2017. Лошите кредити към 2016 са над трилион евро. Програмата за количествени улеснения маскира нарастващите рискове пред банковия сектор на ЕС. Освен просрочени и безнадеждни кредити в портфейлите на редица европейски банки са натрупани отромно количество лоши активи, облигации на редица страни, които са на границите на фалита, и които България ще ТРЯБВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да купува, ако влезе в ЕВРОЗОНА. С две думи, за да се нулира безнадежното финансово състояние, те разрушават традиционната парична система налични и неналични, чрез цифровото евро, което предстои. Като основните 5 главни функции на парите изчезват. Така стигаме до цифров концлагер, и най-лошото програмируем въздух, пробутван като пари.
  • 30 До Ясмин ,Гледайте Сноудън

    1 1 Отговор
    на конференцията за биткойн, поне 3-4 пъти изгледайте внимателно видеото. Особено по отношение АНС. И следите, които се оставят.. Много сериозни доказателства има, че зад митичният Накамото стоят редица компании "от силиконовата мафия" и финансиращите ги служби. Но хората много обичат да вярват в "легенди". Ненапразно Сноудън каза: бъдете критични. Поне помислете какво се използва за т. нар. "черни операции". Пример Навални в Германия, в какво му беше платено???? Категорично твърдя, че зад дигиталните CBDC и крипто валутите, стоят едни и същи хора.
  • 31 Д В М

    1 0 Отговор
    Следващото след лева ще е смяна на името на България. Като в песента Все хорошо, прекрасная маркиза.

    Коментиран от #32

  • 32 Дедо Пене

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Д В М":

    КОЯ ДЪРЖАВА ОТ ЕВРОЗОНАТА Е СМЕНИЛА ИМЕТО СИ ПРИ ВЛИЗАНЕТО, ВЕ Ц.Ъ.Р.В.УЛ?
  • 33 Експерт

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Ха-ха-ха":

    18 държави от Еврозоната са без суверенитет... горките ГФР, ФРАНЦИЯ, НИДЕРЛАНДИЯ, АВСТРИЯ и т. н. Сами Ганьо е суверенен с гордия български лев, който не съществува, защото е 1DM и според ВБ е 1, 95583лв=1€!!!
  • 34 Експерт

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Неприели евро":

    Само Дания няма в Договора за ЕС задължение да приеме еврото, а Полша, Румъния, Унгария, Чехия и Швеция са с по-ниска готовност за приемане на еврото от България... ВЪНШЕН ДЪЛГ, ИНФЛАЦИЯ, БЮДЖЕТЕН ДЕФИЦИТ, УСТОЙЧИВОСТ НА ВАЛУТАТА!!! НИЕ РЕАЛНО СМЕ ВЪВ ЕВРОЗОНАТА С ВАЛУТНИЯ БОРД И ФИКСИРАН КУРС КЪМ ЕВРОТО НО БЕЗ ПОЛЗИТЕ
    ЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ СПЕЦИАЛИЗИРАНИ САЙТОВЕ И ЛИТЕРАТУРА, А НЕ ФЕЙКОВЕ!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол