19 Август, 2024 09:21 6 023 35

Анджей Джандев пред ФАКТИ: Пеевски е морално уволнен от ДПС

  • анджей-
  • джандев-
  • дпс-
  • без пеевски-
  • доган-
  • ахмед-
  • партия

Всички областни структури излязоха с позиции и послания за ДПС без Пеевски и България без Пеевски, казва депутатът

Анджей Джандев пред ФАКТИ: Пеевски е морално уволнен от ДПС - 1
Снимка: Личен архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вървим към избори - това е ясно. Но как ДПС ще участва в тях, какво и как се случва в партията… Пред ФАКТИ говори Анджей Джандев, народен представител от ДПС (без Пеевски) в 50-то Народно събрание.

- Г-н Джандев, може ли да стане така, че ДПС да не се яви на предстоящите предсрочни избори, ако ДПС-Пеевски оспорва всичко, което правите от ДПС (без Пеевски)?
- Призивът на почетния председател е изключително ясен: „Няма връщане назад!“ ДПС е партията на хората, а те са категорични, че винаги ще бъде само едно - това на истинските депесари с лидер д-р Ахмед Доган. Всички областни структури излязоха с позиции и послания за ДПС без Пеевски и България без Пеевски. Дефакто Пеевски е морално уволнен от ДПС. Движение за права и свободи ще се яви на предсрочните парламентарни избори още по-консолидирано. Очаквайте добри новини от автентичното ДПС!

- Виждаме ли силата на Делян Пеевски във връзка с това, което се случва около Румен Гайтански и Стоян Мавродиев. Силата му в прокуратурата, в антикорупцонната комисия…
- От събитията през изминалата седмица можем да си отговорим на много въпроси, останали някъде на дълбоко през годините.

Виждаме как Комисията за противодействие на корупцията се използва като бухалка за разчистване на сметки.

Народните представители от ДПС (без Пеевски и група) сме за реформа в антикорупционната комисия и във всички структури, в който прозират зависимостите на дълбоката държава. Ако институциите работеха така, както през последните дни, може би щяхме да видим не едно или две обвинения към Пеевски. Стига вече! Стана ясно как и от кого се дърпат конците! Това трябва да спре. Ние - младите хора, искаме да живеем в нормална и модерна европейска страна.

- ПП-ДБ проведоха изслушване на банкера Цветан Василев в парламента, а ДПС-Пеевски се опитваше да го провали. Вашето отношение - на ДПС (без Пеевски) какво е към казуса КТБ. Ще излезе ли някога истината за фалита на банката?
- Участващите в комисията не са легитимни представители на ДПС. Най-силното оръжие срещу заблудата е истината.

Всички станаха свидетели как се държаха матрьошките на Пеевски.

Сигурно е, че отново изпълняваха команди. 500 милиона лева са достатъчни, за да разтърсят цялата икономическа и политическа система. С лошо написан сценарий и развяване на листи, пред вас - журналистите, ежедневно се измества фокусът от важните теми и приоритети. Въпросът е какви действия е предприела прокуратурата за възстановяване на справедливостта в интерес на българската държава и нейните граждани. Ние призоваваме за конкретни действия и прозрачност пред българската общественост.

- Ахмед Доган нарече Пеевски „феномен“ и го предложи за председател. Никой не оспори това предложение тогава… А месеци по-късно има разделение. Защо?
- ДПС винаги се е управлявало от колективните си органи. Всичките ни решения се вземат след проведени дебати. Имали сме различия, нормално. Но винаги сме ги преодолявали. В ДПС няма разделение. Има хора, на които е поискана оставката. Има и едни случайни минувачи с неистово желание за еднолично управление. На деветата Национална младежка конференция, преди да бъде номиниран Пеевски, ние получихме послание от д-р Доган, но явно не разчетохме сигналите правилно, а то гласеше: “Когато е необходимо, вие трябва да застанете и срещу бурята или да се включите в нейната стихия.” Нашите предци са се изправяли срещу оръжието и авторитарната власт в името на свободата. Изправяли са се срещу всякакви феноменални явления. Наша отговорност е да помним и да предаваме, да следваме модела на заедността и толерантността.

- Има ли страх в ДПС (без Пеевски) от личността на Делян Пеевски?
- Смели са тези, които имат ясно виждане за това, което е пред тях, а пред нас е исканата оставка на Делян Пеевски. На страх не се поддаваме, историята го показва. Никой не може да спре волята на членовете и симпатизантите на ДПС.

- Кризата в ДПС вкара качествено нова криза в българския политически живот. И това става, когато партията стана втора политическа сила. Парламент без ДПС възможен ли е?
- В този период, когато обществото е силно поляризирано, политическата система се нуждае от далновидността на д-р Доган. В трудни моменти винаги е давал посока и визия за развитието на България. ДПС ще бъде част от 51-то Народно събрание и ще направи необходимото, както и до сега, за да гарантира стабилността и икономическото развитие в страната.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Супер

    45 9 Отговор
    България без ДПС
  • 2 хай

    30 12 Отговор
    Джендев - поредният български еничар- предател!
  • 3 ккк

    31 3 Отговор
    най добре е тези хора дето си мислят че ДПС им помага да се освободят от него било то с Пеевски без Пеевски и подобни с тези наивни хора тези структури станаха милиардери а хората са още в мизерията

    Коментиран от #5, #9

  • 4 Гражданин

    32 6 Отговор
    Искал да живее в нормална Европейска страна България никога няма да бъде нормална страна с Доган. Но този умник си прибира паричките и сега морално изгонили от Дпс,кога в Дпс са имали морал.
  • 5 ха ха

    16 3 Отговор

    До коментар #3 от "ккк":

    Хората нямат думата. ДПС подправят изборите. Сега остава открит въпросът, дали шайката ще успее пак да ги подправи.
    ДПС винаги е взимало 430 - 450 хиляди гласа през годините - абонамент. Само в един случай са се почувствали застрашени и резултатът им е 650 хиляди гласа. Това е когато Баце спечели изборите. Подобна статистическа невероятност тогава беше подмината. После Баце пи мазно кафе с Доганя и всичко се успокои. Сега ДПС пак е на път да подправи изборите и ще трябва да наваксва "помощта" от Пеевски. Очакваме свирепо разграбване на бюджета от копоите на Сополя. Спасението е Магнитски.

    Коментиран от #8

  • 6 ЧОЧО

    25 1 Отговор
    Тия измислени политици на вземат за канарчета. ДПС се управлявало от колективни органи,туй го разправяйте на бабите от село.
  • 7 Айде

    24 2 Отговор
    Джандов, ти какъв си!? Айде стига с този глупав култ към Доган! Религиозна и криминална е причината да се дистанцирате от Пеевски, нищо друго! Етническа партия ДПС!
  • 8 ккк

    19 2 Отговор

    До коментар #5 от "ха ха":

    ти не ми ги разправяй , по махалите и селата ДПС е направо като религия , заблудени хора са там плашат ги с повтаряне на възродителния процес, дават им по някой пакет , пооправят им пътищата 1-2 курбана за годината и дръвца на малко по евтинка цена , а те са пак в мизерията и пак изкарват милионите на Доганя и новия им спасител
  • 9 Българските турци

    17 5 Отговор

    До коментар #3 от "ккк":

    Защо усърдно и упорито ни мислите за наивни и неуки неграмотни хора , които години наред сляпо гласуват за ДПС ?!...64 113 941 са точно регистриралите се гласоподаватели в Турция !...А гласуващи с Бг паспорти са има няма 200 000 !... Хайде да добавим и потомците на изселниците на Вълко Червенков от 1950г и Татовите от седемдесете години ?!... Пак като сравниш , нищо работа !... Ама турските политици отиват на предизборна кампания и в Шумен и в Кърджали нали ?!...А за България 200 000 са солидна работа !... А има ли българска партия (неетническа ) , която да ни е дошла тука в Истанбул , в Бурса или другаде в Турция където са им двойните Бг граждани ?...Има ли някой , който да е дошъл и да ни е обещал нещо, ей така по обичай и да е искал да гласуваме за тях ?!... Какво ?!...Мислите, че няма да има кой да им гласува ли ?... Да дойде някой свестен Българин с калибър сигурен съм, че ще събере повече от ония бивши ,агенти и доносчици от ДПС, които идват и обират гласовете с евтин етнически шовенизъм и си отиват да "леят от пусто в празно " в Българското народно събрание , без грам полза нито за вас , нито за нас ...нито за Турция ,нито за България !!!
    Сега след толкова години са се сетили за "връзката с хората, в името на които преди 34 години уж било създадено Движението за права и свободи"! Е и какви права и свободи освен "мазните борби и карикатурното връщане на оригинални имена... без легитимиране като национално турско малцинство" са дали на тези х

    Коментиран от #10, #14, #18

  • 10 Българските турци

    11 5 Отговор

    До коментар #9 от "Българските турци":

    продължение
    И казватe, че са етническа партия ?!... Каква етническа партия, когато официално в България няма малцинства и етноси различни от българската етност ?!...Сами си създавате ЛАМЯ и тръгвате "да се борите и със саби да се колите" с нея... !!! Банално българско въображение !?
    Партията сателит на терористичният сепаратизъм на ПКК в турския парламент( в момента се казват ДЕМ парти... сменят си името когато натрупат актив от нарушения на конституцията на Турция, с цел да избегнат забрана) се ръководи от ешбашкани (съпредседатели) откакто съществуват и са в меджлиса ! Въобще не е нещо модерно , както твърдите в България !... Напротив , това е най закостенелият метод за вкарване на външни платени марионетки в националните парламенти на страни подлагани на политическа манипулация !
    Турците от Кърджали и Лудогорието отдавна са разгадали тайната на доносчиците на МВР и агентите вербувани от ДС и БКП с които държавата преди прехода държеше юздите на етническите малцинства !... Демокрацията наруши реда на хромозомите в ДНК то на българската държава, която в момента е изпуснала всякакви възможни и невъзможни юзди !...

    Коментиран от #11

  • 11 Българските турци

    9 3 Отговор

    До коментар #10 от "Българските турци":

    продължение
    Сега някои говорят за нова модерна визия, а други за преподреждане на обръчите , на една продупчена мафиотско - мутренска КАЦА за преливане от пусто в празно на гласовете на онези хора , които ги смятате за прости и неграмотни аморфни същества , които лесно се манипулираха и "кандърдисваха" до днешни дни от претърпелия метаморфозата на прехода екип от бивши доносчици и агенти с новото котило отгледано и възпитано от тях !!!... Нямате никакъв сносен довод или повод за да оплювате и очерняте хора , които са живяли с вас при еднакви условия и по време на Империята , и в Царство България , и в Народна Репулика България и продължават да живеят и честно да се трудят и борят за прехраната си и за правото си за свестен човешки живот и днес в годиите на безкрайния маратон на Великия ви преход !!!... Със заплахи или мутренски терор едва ли някой ще може отново да надене "ония здрави юзди " на занемареното етническо и религиозно съзнание на малцинствата в България ! Едва ли има вече някой , който все още не вижда явното поведение за етническо разединение или да вярва на лицемерните фалшиви думи за равноправие ?!...Така че, едва ли ДПС вече ще може активно да бележи и определя политиката на България ,ако постави начело явни деградирали всякакви бивши от бивша България !!!

    Коментиран от #15

  • 12 ДПС без Доган

    7 1 Отговор
    ВАС ще реши коя от двете листи в ЦИК на ДПС и на дерибеите на агент Сава ще е с марката ДПС,ще определи, че е Пеевски, а дерибеите ще са с някаква друга марка.Освен това е нагла лъжа, че всички ОС на ДПС са зад агент Сава.Пловдив,Варна, Благоевград,Търговище и редица други зад Пеевски, затова дерибеите не могат да свикнат ЦС.ДПС е без агент Сава.
  • 13 водка

    8 3 Отговор
    Затова ли Пеевски обикаля по общините, с кметове от ДПС и им дава на ръка по 50-100к лв срещу общание за послушание? За пред избирателите си, всички са с Доган, ама реално слушат парите на Пеевски
  • 14 ккк

    13 3 Отговор

    До коментар #9 от "Българските турци":

    ама защо трябва някой да ви идва в Истамбул , Бурса и т.н , хората живеещи извън България трябва да нямат правото да гласуват , вие ли трябва да ми определяте политиката и начина на живот тук където ние плащаме данъци и инвестираме. Ами утре може да решите да ви издържаме и по чужбините

    Коментиран от #19

  • 15 Българските турци

    4 4 Отговор

    До коментар #11 от "Българските турци":

    В епилог !...
    Голямата КОРУПЦИЯ се върти не при тия които ВЗЕМАТ , а при тия които ДАВАТ !!!...
    Ех... има и умни хора в България , ама са все още малко !...Където има "плячка" винаги има чакали и хиени , а лешоядите първи започват да кръжат от високо !. Светът в момента е като джунгла в която хищниците надделяват !... БГ не са сред хищниците !...
  • 16 666666

    7 4 Отговор
    Скоро Пухчо ,ще е политически труп.А,може и финансов да стане постепенно.
  • 17 ДПС автентично

    8 7 Отговор
    Този българомохамеданин от Старцево със 150 гласа подкрепа просто лъже. Половината от областните съвети са за дерибеите, другата половина за Пеевски. Избирателите поне 70 на сто са за Пеевски. А какво говори чакъров, демек лъже, няма никакво значение
  • 18 любител

    4 5 Отговор

    До коментар #9 от "Българските турци":

    само един въпрос вие дето пишеш българи или сте турци и ако сте такива какво търсите в Б-я.

    Коментиран от #20

  • 19 Българските турци

    7 2 Отговор

    До коментар #14 от "ккк":

    Ама нашите преди изборите си отиват и правят кампании и в Шумен , и в Кърджали , и във възможно всяко кътче на БГ и Балканите !?... "ДЕМОКРАЦИЯТА" за която толкова милеете , дава право на хората да определят своите ВОДАЧИ с избори !.... Когато Вие като народ и нация не сте способни сами да си избирате водачите и сами да си определяте съдбата , не само НИЕ ами всеки случаен наглец " ще ти определя политиката и начина на живот там където Вие плащате данъци или се мъчите да инвестирате нещо". ....
  • 20 Българските турци

    7 1 Отговор

    До коментар #18 от "любител":

    Ние сме хора потомци на ония , които са живяли с вас при еднакви условия и по време на Империята , и в Царство България , и в Народна Репулика България и които продължаваме да живеем и днес редом с теб и честно да се трудим и борим за прехраната си и за правото си за свестен човешки живот през годиите на безкрайния маратон на Великия ви преход !!!...

    Коментиран от #25

  • 21 баш помак

    2 2 Отговор
    Хората от България дето живеят по света бъкгари ли се ?
  • 22 Шест

    5 0 Отговор
    Анджей,Анджей все по трудно такива като теб ще стават депутати лошо Джендев лошо.
  • 23 Родопа планина

    6 0 Отговор
    Тази еничарска партия няма място вьв БГ.Какви Движения какви Права какви Свободи.Нали сме Демократична Дьржава от почти 35 години.Това само вьв БГ може да сьществува.Що няма Бьлгарска партия вьв Турския парламент нали там живеят повече от милион уж Бьлгари.
  • 24 Безпристрастен

    2 0 Отговор
    Докато има Почетен Овчар и заблуденото стадо върви след него и позволява да го стрижат и доят България няма да се присъедини към Европа. Щом съществуват етнически партии означава че в страната липсва демокрация или има хитреци които доят стадото.
  • 25 Не бива да се

    8 1 Отговор

    До коментар #20 от "Българските турци":

    наричате "български турци" както няма "турски българи" в Турция. Там много добре знаете как ви наричат - думата е една и започва с г. Щом сте избрали да живеете в България наричайте се българи-мюсюлмани. Сега у нас живеят и други мюсюлмани които не са турци, а албанци, цигани, араби, африканци, от бившите републики на СССР. В САЩ всички са американци и никой не иска да го делят на пуерториканец, гватемалец, за негър да не говорим. В Европа е забранено да има партии на етническа или верска основа. Като махнете българите от ДПС ще се превърнете в едновременно етническа и верска партия. Той Доган точно за това допусна Пеевски, Данчо Цонев, Стоян Денчев.

    Коментиран от #30

  • 26 1111

    4 0 Отговор
    Джандев,на две магарета сламата не може да разделиш,тръгнал си акъл да даваш,къв лидер е Амет,70 годишен старик дето ляга и става с бутилка уиски
  • 27 Така е! В България всеки който работи

    0 0 Отговор
    бива низвергнат от михлюзите от страх да не бъдат уличени в мързел покрай него.
  • 28 Спец по организациона теория

    0 0 Отговор
    Колкото повече и по-интензивни са страданията и болките на офсете, толкова по-силна е досегашната етническа партия ДПС. Страданията, болките и пр. на офсете са истинската сила на организяцията! Истинската си сила ДПС черпи от болките, страданията, лишенията и пр. на офсете...Колкото повече офсетата реват, толкова по-силна става организяцията ДПС.
  • 29 Някаква депесарска

    1 0 Отговор
    балалайка е този! В колективните им органи се взимали решенията ! Ха ,ха,ха!
  • 30 Българските турци

    2 1 Отговор

    До коментар #25 от "Не бива да се":

    Вие ни нарекохте и ни наричате "български турци" !?... Ние сме си турци ...както в БГ , както в Турция , така и във всеки кът на планетата !...Турция все още е многонационална и всички националности и етноси , които обитават територията и , са със запазена идентичност и оригиналност ! За да се увериш можеш да посетиш Мардин , Урфа ,Хатай или Ван ...или цяла Турция ! Национализмът в Турция не е етнически... а е обединяващият национализъм обявен от Мустафа Кемал Ататюрк с думите "Щастие е за всеки който казва - Аз съм Турчин " !!! ...Днес САЩ са хегемоните ( империя по старому) защото всички там се имат за американци и са все отрекли се от род , родина и национални емоции " мигранти - отрепки или гении - девширмета със зелени карти" !... Този социален модел не е американски , а си е чист отомански патент !!!

    Коментиран от #32

  • 31 граф Монте Кристо

    1 0 Отговор
    От какво е продиктувана тая прекомерна загриженост за дпс,сакън да не се затрият?Не ви ли писна да слушате за разни джаф-детовци,самонадеяно изтъкващи турската си идентичност.Шиши малко ги поразбута,макар да е крупен аферист,но не е от оня тип личности,които са необходими на България.Да беше трактора,както и да е,но тоя е безскрупулен и драпа към абсолютната власт.
  • 32 Щом се самоопределяте

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Българските турци":

    като турци не бива да имате партия на етническа основа. В Германия има поне 10 пъти повече турци, но те имат ли своя партия? Нямат. Вие си нарекохте партията "движение", но това е само избягване от точната дума. Накъде се движите - Към Брюксел или към Босфора, това не го уточнявате. Искате "права" и "свободи" - та нямате ли ги особено във вашите райони кърджелийско и разградско? Щом се борите за права и свободи искате да кажете, че ние българите не ви ги позволяваме което е обидно за нас. Едва ли има по-богати у нас от вашите лидери - Ахмед Доган и Делян Пеевски, както и много други от по-ниско ниво.

    Коментиран от #33, #34

  • 33 Българските турци

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Щом се самоопределяте":

    ДПС е една корумпирана псевдоетническа партия, произлязла от лоното на комунистическите специални служби на България! Тъй като е скалъпена не по запланувана програма , а в една екстремна аварийна ситуация , тази уж политическа формация , се ражда с множество "генетични " недъзи ! Основният и недъг е ,че не е етническа партия , а е чиста марионетка на трансформиращият се тогава политически елит в България !...Днес благодарение на лицемерния си "агентно - доноснически политически стил и необходимоста от забулването на гузната възродителна съвест на българското общество, са все още фактор в жалката политическа действителност на България !!!...Турците отдавна са разгадали тайната на доносчиците на МВР и агентите вербувани от ДС и БКП с които държавата преди прехода държеше юздите на етническите малцинства !... Демокрацията наруши реда на хромозомите в ДНК то на българската държава, която в момента е изпуснала всякакви възможни и невъзможни юзди !...Тия дни нараства тенденция, според която има усилия да я обявят за протурска партия , явно с цел да ги елиминират по някакъв начин от политическата сцена на България, смятайки ги вече за излишни !
  • 34 Българските турци

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Щом се самоопределяте":

    Тази партия не е турска партия !...Това е мутренско сдружение , което паразитира върху националното самосъзнание на един отруден , отритнат , унижаван , третиран като второкачествен и експлоатиран от българското общество и българската реалност злощастен народ малцинство !...
    Навремето царят и дворецът в София са били наясно с присъствието на българските поданици останали в наследство от империята в земите на Царство България ! До края на династията си са показали необходимата толерантност и добро желание към тях за да спечелят тяхната лоялност и подкрепа без да нарушават етническия мир в царството !...Новият режим след монархията също е намерил подход за да ги привлече към идеята за развита и грамотна България и е постигнал онова равновесие за да се трудят и градят новата България рамо до рамо с всички граждани на народната република ! След краха на социалистическия капитализъм на БКП и фаталните им грешки към етническото равновесие през осемдесетте години на миналия век , се стигна до един безкраен социален и политически ХАОС в България наречен гръмко и претенциозно "ПРЕХОД" към демокрацията !...От 35 години насам България търси своя правилен път към един съвременен и справедлив ПРОСПЕРИТЕТ !!!... Крайно време е всички в България да осъзнаят ,че в България без да се постигне онова прословуто етническо равновесие е невъзможно да се създаде атмосфера на справедливост и доблестни условия за един свестен живот !....Никой да не забравя , че историята си им

    Коментиран от #35

  • 35 Българските турци

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Българските турци":

    продължение
    .... Никой да не забравя , че историята си има една стабилна и постоянна циклична орбита в която се върти от как свят светува !!!