Last news in Fakti

14 Март, 2014 12:20 935 0

ДПС: Превръщат Енимехмедов в медийна звезда

  • октай енимехмедов-
  • дпс-
  • лютви местан-
  • домашен арест

В България като насочиш пистолет срещу политически лидер ставаш герой

ДПС: Превръщат Енимехмедов в медийна звезда - 1
Снимка Архив БТА

С променената мярка на Октай Енимехмедов се дава ход на сценарий - превръщането на нападателя в медийна звезда. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан по повод мярката домашен арест на Октай Енимехмедов.

Вчера, 13 март 2014 г., се случи нещо ужасно. Един потенциален убиец на политически лидер бе практически пуснат на свобода. От високата трибуна на българския парламент, като председател на ДПС, от името на стотици хиляди български граждани питамбн - Защо? Бяхме заляти от десетки декларации, в които има един отговор, за неоснователността на който не се сещам какво не бих дал. За съжаление обаче трябва да се съглася. Отговорът на стотиците хиляди членове и симпатизанти на ДПС е, че този политически лидер се казва Ахмед. А какъв е знакът? Той е още по- опасен, дълбоко неприемлив. В европейска България можеш да насочиш оръжие в слепоочието на един политически лидер и след няколко месеца в ареста да се окажеш на свобода. Това не е справедливост, а гавра”, заяви Местан.

Лидерът на ДПС попита с какво поощряваме младите с това действие. “Че оттук нататък могат да стрелят по политически лидери и вместо възмездие, ще се радват на политическа слава и ще отговарят на въпроса, дали пък няма да правят и политическа кариера. Явно в европейска България това все още е възможно.”

Лидерът на Движение за права и свободи уточни: “Разбира се, за това има едно условие. Политическият лидер, по когото се стреля, трябва да се казва Ахмед, Мехмед или Местан. Защото дулото на газовия пистолет все едно бе насочено и срещу моето слепоочие, срещу слепоочието на стотици хиляди български граждани, които се уповават на върховенството на закона като единствен извор на справедливостта, защото няма справедливост, няма равноправие, няма права без справедлив съд.”

Местан обаче заяви, че това не е укор срещу съдебната власт като цяло, а укор, “открит, искрен, неподправен срещу облеченото в правни тоги пристрастие, срещу поръчителство, намерило своето покровителство  сред отделни представители на българската Темида”. Според него единствената утеха, която може да има е, че съдебният процес не е завършил. Прокуратурата вече обжалва присъдата и се очаква да протестира и срещу променанат мярка- домашен арест.

“Още на 19 януари 2013 г., в деня на покушението, прозряхме и затова предупредихме, че без съмнение е в ход сценарий на поръчителите за героизиране на нападателя. Не било опит за убийство, а хулиганска проява, опит за сплашване. Защото газовият пистолет не можел да убива. Заваляха и поръчкови експертизи, които да обслужат тази теза. Но нито един от застъпниците на тази измислица не се съгласи да се постави на мястото на д-р Ахмед Доган, не бе готов да подложи слепоочието си. Защото газовият пистолет убива. Поне за миг замислихме ли се какво е изживял в този миг Ахмед Доган? Какво изживява и до днес този човек?  Замисляме ли се каква болка стои зад трудно изтръгнатите от устата на майка му думи- Защото се казва Ахмед. Какво не бих дал, за да не е вярно”, обясни ор трибуната Лютви Местан.

“С променената мярка се дава ход на втория етап от този сценарий- превръщането на нападателя едва ли не в медийна звезда. Вече чухме заявки за серия медийни участия, в които той ще отговаря на въпроса, дали ще прави политическа кариера. Цинизъм! Още по- цинично, още по- голяма гавра е всеобщото усещане за радост. Снощи в една медия тази истинска трагедия вече е повод за иронични подбиви- сега единият щял да стои вкъщи по принуда, а другият- жертвата- от страх. И това е повод за скеч, за закачаки. В европейска България. Престъплението- път към славата, но не зад заслуженити решетки, а от ефира на медиите. Това ли ще гледаме тези дни? Както е тръгнало, ще се окаже, че единственото укоримо деяние на 19 януари 2013 г. не е опитът за убийство, а действията на делегатите за предотвртатяване на това най- тежко престъпление. Става ясно, защо България все още е в механизма на наблюдението и контрола н ЕК по глава Правосъдие, коментира още Местан.

“Във всичките тези декларации се съдържа един въпрос, който кънти в ушите ми и не дай си Боже да разколебае вярата ни в европейска България. Въпросът е, ако Октай Енимехмедов беше направил опит да стреля не по Доган, а по Борисов, Плевенелиев, щяха ли да бъдат толкова безпомощни специализираните органи на българската държава и днес нападателят  щеше ли да се радва на статута си на медиен герой под домашен арест? Тежък въпрос с един лесен отговор, който българският политик в мен се срамува да изрече”, завърши лидетър на ДПС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове