16 Септември, 2024 18:33 2 228 44

Кирил Добрев: Радвам се, че ще се видя с Корнелия Нинова в съда

  • кирил добрев-
  • бсп-
  • избори-
  • корнелия нинова

Никой в последните 35 години не се е опитвал да унижи партията така, както Иван Костов и Корнелия Нинова. Надявам се кризата в БСП да е приключила и да вървим към едно добро представяне на изборите

Кирил Добрев: Радвам се, че ще се видя с Корнелия Нинова в съда - 1

Юридически кризата в БСП приключи с оставката на Нинова. Никой в последните 35 години не се е опитвал да унижи партията така, както Иван Костов и Корнелия Нинова. Надявам се кризата в БСП да е приключила и да вървим към едно добро представяне на изборите. Това заяви Кирил Добрев в ефира на бТВ.

„Всеки от нейните заместници е персонално и лично решение на Нинова – и Зафиров, и Гуцанов, и Вигенин. Всеки от тях е дълбоко партийно лице. Капката преля, когато еднолично Нинова включи Калоян Методиев в листите, пренебрегна всички решения и партийни органи и го направи депутат. Тогава всички казаха „стига толкова“. Тя прекрачи всички партийни и морални граници. Има граници, които БСП не може да премине. За да управлява лесно, Нинова опита да направи партията малка и поста, така пренебрегваше и партийните органи. Тя си помисли, че партията е нейна, но БСП не може да бъде ничия партия – това не е фирма и не може да бъде управлявана така“, категоричен е той.

В интервю бившият лидер на БСП заявява, че „почти няма министерство, което да няма договори с фирми на Кирил Добрев за милиони." По повод тези обвинения, Добрев подчерта: „Има линии, по които Нинова атакува партията. Никога, под никакъв предлог, и тя е сигурно седмият човек, който се опитва да ме атакува с участието ми в такива фирми – не, нямам отношение с тези фирми. Радвам се, че ще се видя с Нинова в съда. Клеветата е престъпление принципно. Нинова беше вицепремиер. В нейното министерство на икономиката тези фирми подлежат на лиценз. Ако е имала съмнения за тези фирми, тя можеше да им отнеме лиценза. Аз съм клиент в счетоводна къща, която обслужва въпросните фирми.“

„Имам номинации в 7-8 области в страната. Голяма чест е за мен след 3-4 години изгнание. И да водя, и да не водя, ще приема всяко решение на партията. Народното събрание не ми е самоцел. Има такъв вариант. За първи път от 12 години насам няма да има паралелни леви листи. Няма да има листи на Първанов, на Мая. Това ще доведе до ръст на гласовете. Естествено, БСП има водеща роля в това обединение. Лявото обединение е една мечта на много от левите хора в страната. Онзи ден ми казаха: „Доживяхме да се събéрете всичките на едно место́, а не да се чудя за кого да гласувам“, каза още той.

На въпрос ще подкрепят ли правителство с лидерска роля на ГЕРБ, Кирил Добрев бе лаконичен: „За да отговоря на този въпрос, трябва да положим много усилия БСП да се върне в челната тройка, най-малкото да е сред възможностите за мандат. Да, БСП трябва да разговаря с всички, а дали ще влиза в коалиция – ще решат органите ѝ.“

Той коментира и кризата в ДПС: „ДПС бе създадена като етническа формация и имаше силно присъствие само в етническите райони. С годините нарасна и се превърна в национална партията. Тя има представителство и гласове в абсолютно всички райони. Разплитането ще стане на тези избори. Ще разберем дали ДПС ще стане отново етническа формация или ще запаси своя национален характер. За мен и Българя е важно да остане национална партия.“


Поставете оценка:
Оценка 2 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ОЛИГАРХ ОЛИГОФРЕН

    58 3 Отговор
    За колко ще ми продадеш ВЕЦ-а , който имаш?

    Коментиран от #17

  • 3 Град Симитли

    56 1 Отговор
    Киро Мошенгията!
  • 4 ТаУмВзе

    49 2 Отговор
    Циркаджиите, ще се изтрепат кой да ни Краде ей!
  • 5 ПАРЕРИЦА

    43 5 Отговор
    като баща му !

    Коментиран от #10

  • 6 Корнелия

    37 2 Отговор
    Дай да се разберем зад съда като мъже!
  • 7 Ако един

    56 2 Отговор
    процент от казаното от Нинова е вярно, този човек в една правова държава не трябва доживот да заема административни длъжности. Добрев как е бизнеса с ВЕИ-то, върви ли? Ето защо нямаше протести за строеж на Белене и ТЕЦ2. Енергийната хунта трябва да лапа. Месец август сме плащали най-скъпият ток в Европа. А този по какво е специалист, експерт и т.н. По нищо, поредният паразит на държавна хранилка.
  • 8 Киро мафиота

    61 3 Отговор
    Един крадец и шарлатанин си Киро
  • 9 мъка

    31 1 Отговор
    Магаринизирали го.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Гайка с лява резба

    23 2 Отговор
    Ах, как копнея за обединение.
  • 12 ФОРЦА ПЕРНИК

    38 2 Отговор
    За колко € купи пернишкия кмет Станката ?

    Коментиран от #20

  • 13 Тома

    52 1 Отговор
    Този навремето го хванаха на границата с цял куфар кеш и нищо не му направиха защото е един от мафията
  • 14 Съвременик

    49 3 Отговор
    Баща му с Първанов прОдадоха БСПна Иван Костов, КАТО в замяна наследниците им станаха милионери, а сега Кирчо и ликвидатор на БСП. Въпросът е срещу какво и колко.
  • 15 гост

    29 2 Отговор
    Нямам лоши помисли и към двата естоса, но ДПС се раздели на ДПС - цигани + еничари Пеевски/ и ДПС турци + еничари /Доган/ За сега парите на Пеевски купуват на кило чиновници и зели институции, особено просуратура и съд !
  • 16 Как

    30 2 Отговор
    Бай Киро милионера!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Аз....

    39 1 Отговор
    Наглец,
    от къде са парите на дъще..ти за хотела в Кюстендил"Стримон СПА" или Гоце ще каже за малкия си и той , от къде ........
  • 19 Така е ..

    13 11 Отговор
    Важно е БСП да го няма. Другото са вътрешни интриги.
  • 20 ИНФОРМАТОР

    20 1 Отговор

    До коментар #12 от "ФОРЦА ПЕРНИК":

    За една къща в Делта Хил и за …..
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 КОЙ

    25 0 Отговор
    е кирил добрев:
    Ген. Григоров: Кирил Добрев от БСП бе задържан за трафик на валута по време на югоембаргото.Синът на покойния бивш вътрешен министър и лидер на БСП Николай Добрев е бил арестуван и разпитван за внос на 215 000 германски марки и 43 000 долара през май 2000 г. Той получил парите от сърбина Бранислав Жечевич, който влязъл през ГКПП Калотина и декларирал пред митничарите валутата. Сумата обаче събудила интереса на митничарите и те алармирали полицията в Сливница.

    Коментиран от #23, #24, #25, #27

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Кандидатурата

    21 0 Отговор

    До коментар #22 от "КОЙ":

    на Кирил Добрев за председател на БСП е била отхвърлена на конференцията на социалистите в Първомай 28.06.2020 в присъствието на самия Добрев, лично посетил конференцията заедно с хората на Гергов от Пловдив, надявайки се на подкрепа. Първомайските леви, обаче, категорично неглижирали гостуваното му и парирали устрема на сегашния заместник на Корнелия Нинова към лидерския пост.

    Коментиран от #26

  • 26 Нещо повече

    20 0 Отговор

    До коментар #25 от "Кандидатурата":

    делегатите не се отзовали на поканата на Добрев да си направят обща снимка след приключването на форума.
    За стартирал процес на ударно разграничаване на местни червени организации от Кирил Добрев, след изтеклите кадри, в които той налита на бой на свой съпартиец на „Позитано“ 20, показват и резултатите от други конференции. В Монтана, също омерзени от недопустимото поведение на Добрев, са отказали да го номинират за кандидат за председателското място в БСП, разказаха монтански социалисти.
    В организациите в провинцията мощно коментират с възмущение, че след подобно изстъпление, репутацията на Добрев е съсипана и е по-добре за него да спре да се самоунижава, както и да въвлича редови социалисти в този резил, ходейки неканен по конференциите им.
  • 27 Иван

    12 1 Отговор

    До коментар #22 от "КОЙ":

    30 юни 2020
    Скандален екшън се е разиграл в БСП покрай предстоящия избор на нов председател на партията. Основните конкуренти в битката са Корнелия Нинова и доскорошният ѝ верен заместник Кирил Добрев, когото тя изненадващо низвергна и не пропуска повод да оплюе чрез верните си хора. А сега съперникът ѝ се оказа окепазен в няколко скандални клипа, на които се чуват скандални псувни и дори се стига до бой. Добрев изригва срещу служител на партията, но изобщо не е ясно какво предхожда скандала и как е провокиран.
  • 28 Запознат

    13 2 Отговор
    Румен Радев играе в политическия театър ва банк. Кирил Добрев е дясната му ръка и за кампанията и за разбиване на БСП.

    Румен Радев разиграва комбинация - Корнелия Нинова не може да не подкрепи президента и "Позитано"20 ще се включи в кампанията, която обаче ще бъде водена от президентската фракция в БСП.
    Така президентът мобилизира на макс левите .

    В играта на Кирил Добрев, Иван Иванов, Весела Лечева, Георги Гергов, Димитър Дъбов и Атанас Мерджанов.

    След президентските изборит планът на зеления чорап бе тази група да организира кампания за свалянето на Корнелия Нинова.

    Идеолог на свалянето на Корнелия Нинова е президентът Румен Радев, а организатор на рейдърската акция - Кирил Добрев, лидер на президентската фракция в БСП.

    Коментиран от #35

  • 29 Анализатор

    14 1 Отговор
    Задкулисна битка се заформя на босове и знакови бизнесмени да ползват влиянието на Делян Певски в държавата, за да редят пачки, срещу подкрепа в предизборната кампания.
    Кирил Добрев не командори БСП чрез контрабандата, а чрез "партията" си с Делян Пеевски, предавайки президентските си другари, но не кеши свой Ресурс за заплати на "Позитано"20.
    Заформя се засукана преплетка за корпоративния и мрежов вот в Трети МИР-Варна и интервенциите на Кирил Добрев могат да провокират пренареждане в пика на кампанията.
  • 30 ЕДГАР КЕЙСИ

    17 1 Отговор
    КИРИЛ ДОБРЕВ - КЛЮНА .................. КОНТРА БАНДИТ НА ВАЛУТА ПРЕЗ СЪРБИЯ ................ ФАКТ ! ............,... МИСТЪР КЕШ ВСЕ ТАКИВА ГИ ИZБИРА ...........,.... ФАКТ !
  • 31 Гост

    23 0 Отговор
    Тоя е много голямо корумпе. На лицето му е изписано
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 БСП МУТРИТЕ

    16 0 Отговор
    БОКО,ПРЕВЗЕХМЕ БСП.ДАВАЙ ДАЛАВЕРИТЕ!
  • 34 Факт

    15 1 Отговор

    До коментар #10 от "Баща му беше":

    Баща му предаде БСП и Държавата на шайката на крадеца от Драгалевци...
  • 35 Ивайло

    17 0 Отговор

    До коментар #28 от "Запознат":

    Превратаджиите Вигенин, Гуцанов, Зафиров направили някакъв Национален съвет и отпред - от името на новото ръководство, дал изявление за медиите Кирил Добрев. Вече е ясно, че това е лидерът им. Та това са същите хора, които от край време са лицата на лявата политика у нас. Те са част от упадъка на лявата идея. Как биха могли да й вдъхнат нова енергия и жизненост? С какво могат да изтрият неприятните спомени от миналото – като коалициите с ДПС (БСП на два пъти – при Станишев и Орешарски) и дори с ГЕРБ (АБВ при втория кабинет на Бойко Борисов)?

    Те са статукво отвсякъде, а твърдят, че ще обновят не само лявото, но и цялата българска политика. Колко хора ще им повярват?

    Че те дори нямат нови идеи, с които да привличат младите хора!

    Това не са жизнени партии, а призраци, които обсебват "Позитано" 20, защото не им остава друго място, което да обитават. Избирателите обаче не искат да следват политически духове. Трябват им реални млади водачи, които не са обвързани с миналото и знаят, че смисълът на лявото се променя в модерния свят.
  • 36 Не си добре Киро

    12 1 Отговор
    Кире, кам куферо?
  • 37 ганев

    6 2 Отговор
    .......МНОГО ЖАЛКО.......БАЩА ТИ БЕШЕ...ПОЧТЕН ЧОВЕК ..... ИЗОБЩО НЕ СЪМ..ФЕН НА КОМУНИЗМА...НО ТОЙ БЕШЕ ЧОВЕК.....А ТИ.....ОЯДЕН ПРЕСТЪПЕН МОШЕНИК
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Мутрата му е

    10 0 Отговор
    на престъпник.
    Беше хванат с 200000 дм на Калотина на ююКостов го пусна защото баща му и юПърванов продадоха мандата на БСП в последнияхчас.
    Собственик е на МОЛ Благоевград и хотели заедно с
    Първанов.
    Нинова го изгони заедно. Гергов Свинаря абсолютно правилно

    Коментиран от #41

  • 40 ДЕДИ ПОП ФЪРЛЯ БОБ

    7 1 Отговор
    КИРЕ ТИ СИ НАЙ ЧЕСНИЯ НАЙ БЛАГИЯ НАЙ НАЙГОЛЕМИЯ ЧЕСТЕН СОЦИАЛИСТ НЕСИ БАНДЮГА .
  • 41 АЙ СЯ

    7 0 Отговор

    До коментар #39 от "Мутрата му е":

    ТЕ МАРКИТЕ БИЛИ ЗА БЕДНИТЕ ТОЙ КИРО НЕ Е МОШЕНИК .
  • 42 Толкова

    6 1 Отговор
    Си нахален и тъп.На всичкото отгоре и използвач на държавните ресурси.Комунидт,използвал властта само за лични облаги.Плащсш ли водата,която използваш за ВЕЦА си?А законен ли е този ВЕЦ?Кое ти е комунистическото крадец на ресурси и защо да си комунист и да си е социалистическа партия?Ти отвращаваш точно толкова хората,колкото и Борисов.Човек без морал си.
  • 43 Защо

    4 2 Отговор
    Това е толкова нагло, арогантно.Дъщо като Пеевски отвращава хората.Малко ли ,заграби?Колко още искаш,че в политиката се натискаш?
  • 44 ПИСНА НИ ОТ ВАС

    2 2 Отговор
    Корнелия няма да ходи в съда, ще упълномощи 50 адваката за зящита.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове