26 Октомври, 2007 00:00 939 0

Пуснаха за първи път у нас дървени паркети с клик

  • паркети-
  • дървесина-
  • спейс-
  • видове-
  • уточни-
  • могат-
  • система-
  • магазини-
  • атанасов
Веригата магазини за продажба на паркети "Спейс" пусна за първи път в България паркети от естествена дървесина, които са с лесна сглобка, известна повече като система "Клик". Те позволяват монтажът на настилката да се прави бързо и удобно.

Досега у нас с подобна система се продаваха единствено ламинираните паркети.Тази система позволява и на хора с по-ниска квалификация да монтират паркета, поясни Пламен Атанасов, собственик на "Спейс". Паркетът може и да се залепи за пода. Най-голямото предимство на този вид паркети е, че те са готови. Предлагат се в размери тип дюшеме и са с дължина над 1 метър и ширина от 10 до 22 см. Цените варират от стотина до около 300 лв. за квадрат. Разнообразието от дървесина е огромно - както екзотични видове, така и европейски видове, уточни той.

Стремежът на фирма "Спейс" е да осигури не само разнообразие от цени, но и от видове паркети, добавя Атанасов. В нашите магазини има настилки от почти всички дървесни видове, познати на планетата. От ламинатите цветовите комбинации са 600, уточни той.Нещо, което трябва да знаят клиентите е разликата в качеството на екзотичните паркети, предупреждава шефът на най-голямата верига магазини в бранша. Паркетите от екзотична дървесина, произведени в Германия, Франция, Италия или други развити страни от ЕС, са с много по-високо качество, отколкото тези, внесени от Китай, Индонезия или Бразилия. Естествено има разлика и в цената, уточнява бизнесменът. Друга новост на пазара в България са фигуралните паркети, каза още собственикът на "Спейс". Те са масивни или трислойни и обикновено са на щитовидни плочи. Най-красиви и скъпи са тези с ръчна изработка. Фигурите по тях могат да са цветя или емблема на фирма или аристократичен род. Художествените паркети могат да бъдат съчетание от няколко вида дървесина. Диапазонът на цените е много широк. Най-евтините са 150 лв. за квадрат. Най-скъпите могат да стигнат и 2000 евро за квадратен метър. Те се доставят обикновено по поръчка, която се изпълнява в срок от 1 до 6 месеца, уточни Атанасов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА