Last news in Fakti

6 Ноември, 2014 10:37 1 875 0

Новата щабквартира на ЕЦБ е готова

  • франкфурт-
  • небостъргач-
  • ецб

Тя се намира отново във финансовия център на Германия – Франкфурт. Височината на небостъргача, в който ще бъдат преместени 2600 служители на Европейската Централна Банка (ЕЦБ), е 45 етажа. Залата, в която ще се вземат решения за финансовото бъдеще на Стария континент, се намира на 41-я етаж. Там ще заседава Управителният съвет на банката. Една от особеностите на помещението е, че на таванът е изобразена картата на Европа. Северната кула е с височина 185 метра и 45 етажа, а южната - 165 метра и 43 етажа. Разгънатата застроена площ е 110 000 кв.м.

В новата сграда обаче няма място за всички подразделения на ЕЦБ. Така например, под наем в небостъргача Eurotower остава подразделението, което в скоро време ще упражнява надзор върху европейските банки.

Строителството на новата сграда продължи 12 години, вместо планираните 9. Инвестицията също надхвърли 1.2 млрд. EUR, при планирани 850 млн. EUR. Една от причините за оскъпяването е, че се е наложило "вплитане" на съществуващото хале за зеленчуци и новата сграда. Дефакто старата постройка не е махната е имплантирана в модерното здание.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА