Last news in Fakti

29 Декември, 2008 00:00 445 0

Хотелиери призовават да се почива у нас

Български хотелиери призовават по празниците, а и след това да се почива в страната, а не да се ходи на екскурзии в чужбина. Причината за това е, че все повече българи се насочват към чужди дестинации, където заради икономическата криза пазаруването и почивките са изгодни.

Ако искаме страната ни да мине по-леко през финансовата криза, обхванала целия свят, не трябва да инвестираме в чуждите икономики, постъпленията трябва да остават в България, каза за "Новинар" председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин.

В момента има голям интерес към екскурзиите до Лондон, допълни той. Причината е в поевтиняването на британската валута. От средата на годината паундът изгуби над 25 процента от стойността си, съобщават международните агенции.

Според данни на британската Служба за национална статистика чужденците са похарчили 1,48 млрд. британски лири в мегаполиса през октомври, което е увеличение с 11 процента спрямо същия месец на миналата година.

Много хотелиери се надяват, че българите ще предпочетат почивките в градове като Сандански, Велинград и Хисаря, където се предлагат спа услуги.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА