Last news in Fakti

9 Януари, 2009 00:00 344 0

България се налага като целогодишна дестинация

През 2008 г. България за първи път започна да се налага като дестинация за целогодишен туризъм. До този момент се акцентираше предимно на възможностите за почивка на море или в планина.

Големите инвеститори пропускаха да отбележат, че си заслужава да се промоцират нашата история, култура, възможности за развитие на балнео- и SPA туризъм. Приходите от последните две направления през 2008 г. са около 3-4% от общия обем за бранша. Тези цифри показват огромен потенциал.

Като цяло годината бе сравнително успешна въпреки презастрояването и факта, че невинаги и навсякъде туристическият продукт е бил качествен. Сега в началото на зимния туристически сезон ситуацията е добра в Банско и Боровец, докато в Пампорово има сравнително малко сняг. Смятам, че в края на сезона ще бъде отчетен отлив на ирландски и английски туристи, но ще има повече сърби, турци, руснаци и българи.

По време на криза българите трябва да оставят парите си в страната. С туризма са свързани десетки индустрии, които се развиват покрай и заради него. Призовавам българите, дори и да почиват в чужбина, поне една от ваканциите им да е в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА