Last news in Fakti

16 Юли, 2009 00:00 503 0

Град от дърво планират в Абу Даби

В застроената столица на Обединените арабски емирати Абу Даби ще се появят многоетажни сгради от дърво, съобщава РИА Новости, позовавайки се на ВАМ. Една от местите компании е решила да построи дървен град, като причината за тази стъпка е поскъпването на цимента и арматурното желязо.

Населението на лишения от гори Арабски полуостров допреди години живееше в бедуински шатри, вдигнати от камилски кожи или в къщи от глина. Едва след бума на нефтения пазар от началото на 70-те години арабите започнаха да се заселват в тухлени или железобетонни жилища и градовете им започнаха да се застрояват със скъпи небостъргачи.

Компанията "Имарат Зон", заела се с амбициозния проект, оценява пазара на жилища от дърво в емиратите на около 2,7 млрд. долара. Изграждането на първия дървен град в Арабския свят ще се осъществи с помощта на държавен фонд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА