23 Март, 2010 00:00 659 0

Съдът: Заводът за отпадъци ще бъде в Яна и Горни Богров

Върховният административен съд разреши софийският завод за отпадъци да бъде построен на площадките край Яна и Горни Богров, съобщи БНР. Магистратите потвърдиха решението на екоинспекцията в София от декември 2008 г., с което се дава положителна оценка за въздействие на околната среда на проекта за завода.

Срещу становището на районната инспекция още преди две години се обявиха от екологичното движение "За Земята" и внесоха жалба в съда. Решението на Върховния административен съд отхвърля жалбата на еколозите и не подлежи на обжалване.

Съоръженията за оползотворяване на битовите отпадъци ще е край село Яна, а това за компостиране - на площадка край Долни Богров. В момента тече процедурата по избор на строители на двете инсталации.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА