Last news in Fakti

18 Март, 2015 21:27 2 641 1

Сградата, която подпали Франкфурт (СНИМКИ)

  • ецб-
  • централа-
  • франкфурт
Сградата, която подпали Франкфурт (СНИМКИ) - 1
Снимки: AP/БТА

Новата щабквартира на Европейската централна банка (ЕЦБ), чието изграждане продължи 12 години, днес беше официално открита. „Тази сграда е символ на това, което ще ни помогне да останем обединени. Нашият валутен съюз трябва да продължи да съществува”, заяви президентът на ЕЦБ Марио Драги по време на официалната церемония по откриването на сградата и призна, че Европейската банка в последно време често е обект на критика от страна на тези слоеве на обществото, които пострадаха от кризата в еврозоната. „Упреците не са съвсем справедливи, тъй като действията ни целят смекчаване на икономическите сътресения”, каза той в отговор на бунтовете, които затвориха днес центъра на финансовата столица на Германия. В резултат на сблъсъци между протестиращи и полиция бяха арестувани над 350 души, а ранените полицаи са 88.

Сградата, която подпали Фракфурт, се състои от две кули: северната е с височина и 45 етажа, а южната - 165 метра и 43 етажа. Общата разгъната застроена площ е 110 000 кв.м. Ключова роля ще играе 41-вия етаж на по-високата сграда. Там е разположена заседателната зала, в която ще се вземат стратегическите решения за финансовото бъдеще на Стария континент. В новата щабквартира на банката ще работят 2600 служители.

Инвестицията възлиза на 1.2 млрд. EUR при първоначално предвидени 850 млн. EUR. Основната причина за оскъпяването е, че старата постройка (хале за зеленчуци) не е премахната, а вплетена в новата сграда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    0 0 Отговор
    Тя готова паднала.