Last news in Fakti

13 Април, 2015 17:45 3 854 11

Спешна проверка на два хотела заради бой за храна

  • проверка-
  • хотела-
  • златни пясъци-
  • бой-
  • храна

Ако бъдат установени нарушения санкциите, предвидени в Закона за туризма са от 1 000 до 3 000 лв.

Спешна проверка на два хотела заради бой за храна - 1
Снимка: Нова телевизия

Ще бъде извършена спешна проверка на два хотела в Златни пясъци в които се стигна до бой за храна, съобщиха от Министерството на туризма.

Инспекцията е съвместна между Министерството на туризма и Комисията за защита на потребителите.

Институциите се самосезират, след разпространен сигнал на един от почиващите, показан и в сутрешния блок на Нова телевизия.

По време на съвместната инспекция, ще бъдат проверени условията, които предлагат хотелите и до колко те отговарят на заложените критерии по категоризация. Ако бъдат установени нарушения санкциите, предвидени в Закона за туризма са от 1 000 до 3 000 лв. и може да се стигне до стартиране на процедура по понижаване на категория.

Български и румънски туристи са стигнали до саморазправа с персонала на луксозен хотел, защото храната не била достатъчна за всички.

За великденските празници в двата хотела имало около хиляда туристи от България и Румъния. Всички обаче трябвало да се хранят в един ресторант с капацитет за една четвърт от тях.

„Всичко се случи, защото в единия хотел има един ресторант, а всички хора от другия хотел идваха тук. Защо тук няма работещ ресторант аз не знам. Имаше повече хора от капацитета на ресторанта и недостатъчно храна за всички“, коментира Дан Симигановски, който е турист.

Хората поискали от персонала да донесат допълнително столове и маси, защото масово се хранели на крак с чиния в ръка. Нервите на туристите не издържали и кавгите прераснали в бой. Ударени са били двама души от персонала

От управата на хотелския комплекс не допуснаха екипа на медията в ресторанта, за да се види дали има достатъчно храна за закуската днес. Обясниха, че гостите на хотела били агресивни.

„Имаше достатъчно храна за всички, но поведението на гостите беше различно от това, което очаквахме“, заяви Ал Патила, управител на хотелски комплекс.

Според туристите пакетите за великденските празници са им стрували между 220 и 350 лева и масово искат да им върнат парите. Много от туристите се заканват дори да съдят управата на хотела за причиненото неудобство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Уя

    0 0 Отговор
    Добре дошли в зоопарк България!
  • 2 van4o

    0 0 Отговор
    Абе какви 1000-3000 лв.?Та те са ги избили тези пари още преди да дойдат гостите им.
    Трябва да им се отнемат по 2-3 звезди за по 2 години и тогава ще има ефект от глоби.
    Пак БГ глоби-чуеш ли х.ьо?
  • 3 тъй де

    0 0 Отговор
    Къде е Благой Рагин,да даде едно пространно интервю.
  • 4 koko

    0 0 Отговор
    Почивайте в България,каза Бойко.ХА ХА ХА.Нема друга такава държава в белия свят.
    И си задавам въпроса "Държава ли сме или не?????"
  • 5 onq s konq

    0 0 Отговор
    Не мога да ги раэбера тия туристи-имали са пари бол-дали са ги.Но да искат пък и да ядат след това...
  • 6 gostotburgas

    0 0 Отговор
    Да,нали ? Искат да ядат,че те после ще поискат и да спят.Така не става,снимка пред хотела и обратно дома.
  • 7 Атанаска Васкова

    0 0 Отговор
    AЗ СЪМ ЗА РАЗВИТИЕТО НА ТУРИЗМА В БЪЛГАРИЯ, ЗИМЕН И ЛЕТЕН СПРАВЯМЕ СЕ ЧУДЕСНО! ОСОБЕНО ВЪВ ВАРНА, КЪДЕТО ИДВАТ КОЛХОЗНИЦИ....Те са си гладни по рождение, едно кибапче им стига за 3 дни?, че и повече...
  • 8 без думи

    0 0 Отговор
    Ха ха ха Почивайте в Чалгария, където и румънският турист стои над българския, където отивате уж на почивка, а се превръщате в гладен гладиатор!
    Ако искате да "почивате" на българското черноморие си носете - плажно масло, хавля, джапанки, бухалка, нож, бокс и в най добрият случай пистолет и много патрони.
    Ходил съм на олл инклузив в Албена, храната беше достатъчна, но положението с шезлонгите на басейна беше трагично, също повод за сбиване.
    Не случайно на подобни "почивки" се събират народи, като румънският и българският. Свикнали са на глад и бой. :)

    Коментиран от #9

  • 9 Кофти

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "без думи":

    Всичко е въпрос на възпитание и светоусещане, драги! Аз може да остана глден, но ня,а да се сбия за филия хляб, само щото ми влиза в цената. Има си други начини да си получиш правата, но това няма как да се обясни на ..... с огромно самочувствие без покритие....

    Коментиран от #10

  • 10 без думи

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Кофти":

    Какви начини да си получиш правата имаш? Хората са опитали, викали са полицията, която не е направила нищо, тъй като румънските побойници са имунизирани срещу нашето законодателство и не подлежат на санкции според репортажа, който излъчиха по нова тв.
    Аз не би бих оставил семейството си гладно, за да изглеждам културен и възпитан.
    Значи отиваш на "почивка", плащаш си и получаваш - бой, глад и дисксриминационно отношение от персонала на хотела.
    Предполагам, че и в другите хотели положението ще е същото! Тази година исках да почивам на Албена, но в момента се двоумя, тъй като наистина има изгодни предложения от Гърция, а и получих доста препоръки от много доволни българи, мои приятели, които са почивали в Гърция миналото лято! Най вероятно ще ходя на море в Гърция тази година. 30 евро на вечер за апартамент в малко комплексче до плажа, мили и любезни хора, спокойствие и тишина, ако се съберем няколко семейства ще си прекараме чудесно!
    После нашите хотелиери реват, че нямало туристи и НАЙ НАГЛО искат субсидии от бюджета за туризма!!!!!!!
    Нито лев за мошениците по морето, вече почивката в Гърция е достъпна за средният българин.

    В казармата така се биехме за храна, като хуни, направо не е за вярване какво се случва в тази "държава".
  • 11 Klozet Fekalov

    0 0 Отговор
    хохохохохо от 1000 до 3000 лв глоба....,бати нещастната държава...,тая глоба,шефа на хотела ще я плати от потфейла от отделието за стотинки....противна държава......
    хора почивайте в другите страни...в БУЛГАРИСТАН е долно и тегаво
    за почивка....а цените не са чаааак толкова по-различни.....