Last news in Fakti

15 Април, 2015 21:27 1 200 1

Проверки на къмпинг „Юг“

  • къмпинг-
  • юг-
  • черноморие-
  • дюни
През следващата седмица ще бъде извършена проверка в къмпинг "Юг". В инспекцията ще участват експерти от дирекция „Национална служба за защита на природата“ на Министерство на околната среда и водите, Българската академия на науките, Агенцията по кадастър, Дирекцията за национален строителен контрол, Дирекция „Държавна собственост“ на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и от община Царево. Целта е да се разбере дали със строежа са засегнати дюни. Предстои също така РИОСВ –  Бургас да издаде принудителна административна мярка за спиране на строежа.
Имотът, в който е започнало строителството, от 2004 г. е с променен статут и е обявен за урбанизирана територия, за която има одобрен подробен устройствен план. През декември 2012 г. е издадено разрешение за строеж от главния архитект на община Царево за вилно селище от пета категория в частен имот, каза Павлова. На 17 януари 2013 г. РДНСК отменя издаденото разрешение като незаконосъобразно с мотив, че за попадащите в селището обекти няма предвидено присъединяване към техническата инфраструктура и решението по ОВОС за територията е изтекло. През декември същата година Административният съд в Бургас отменя решението на ДНСК с мотива, че тя не е компетентният орган.
От Агенцията по геодезия, картография и кадастър ще направят ново заснемане, за да установят има ли навлизане на територията на плажа от страна на инвеститора. Ще бъдат предприети действия за намаляване на площта на частните имоти, собственост на „Ибердрола“, „Прайм пропъртис“ и „Корал резидънс“, които граничат с плаж „Корал“ заради навявания на пясъка в тях, каза министър Павлова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 321

    0 0 Отговор
    Поредната клоунада, за да се покаже - колко бързо реагират институциите. А и платените еколози да излязат пак на гребена на вълната.
    Някой, ако е ходил там знае, че мястото където се строи е скали над плажа. Може да има малко пясък в единия край, но в момента цялото пространство е пълно с каравани на някакви идиоти, които ги мързи да отидат до тоалетните на 50 метра по-горе в гората и са оцветили целия плаж пред тях...
    А като гледам постаментите, новите бунгала ще имат канал и вода, което със сигурност ще способства повече за екологичността на района, за разлика от разкапаните и мизерни каравани и техните сегашни обитатели - в по-голямата им част.....