Last news in Fakti

28 Май, 2011 10:17 1 195 0

НДК не е за продан

  • ндк-
  • продан-
  • плевнелиев-
  • паркинг

НДК няма да се продава. Националният дворец на културата ще бъде включен в списъка на дружествата, забранени за приватизация, по предложение на финансовия министър Симеон Дянков. Решението е взето на последното заседание на правителството в сряда и е включено в измененията на закона за приватизация, които ще бъдат внесени за обсъждане в парламента, съобщи Дянков по време на парламентарния контрол. Той добави още, че предназначението на културния и конгресен център няма да се променя, а плановете са той да бъде осъвременен и да стане още по-познат в чужбина. Решението НДК да влезе в забранителния списък ще бъде взето "на подпис", решават министрите. "Направете го на подпис, веднага да влезе в парламента, за да се приключи тази тема. Не стига че са го опоскали реално, защото в центъра на града - да продадеш подземния гараж - ами ще ни слагат на нас вина", казва премиерът Бойко Борисов. Решението за забрана на приватизацията ще сложи край на спекулациите, че се готви продажба на НДК под масата.

Националният дворец на културата е абсолютно непродаваем, казвам го като експерт в сферата на недвижимите имоти, коментира пък министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев след церемония по връчване на европейски отличия на общини в Министерския съвет. Нито един инвеститор няма да вложи и един лев в огромна сграда в центъра на който и да било европейски град, ако няма възможност за паркиране, мотивира становището си Плевнелиев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА