Last news in Fakti

5 Август, 2011 12:52 3 747 0

НДК ще дава под наем площи без търг

  • ндк-
  • наем-
  • търговски площи

Правителството включи новосъздаденото държавно дружество, стопанисващо НДК, в списък с предприятия, които могат да сключват договори без търгове. Дворецът на културата получава правото да подписва контракти за наем с пряко договаряне, като цената се определя от лицензиран оценител. Мотивите на министрите са, че е невъзможно да се организират търгове в кратки срокове за различните концерти и танцови прояви, които ползват залите на НДК. Помещенията се наемат често от политически партии, културни институции и научни организации - поради това не могат да се провеждат обществени поръчки.

Кабинетът обаче пропуска множеството наематели, които са допуснати на територията на НДК, за да извършват търговска дейност. При тях няма никакъв проблем да бъдат организирани търгове и така да се постигнат възможно най-изгодни финансови условия за държавата. Освен стотиците магазинчета за дрехи в приземията в НДК има няколко ресторанта, а в административната сграда са настанени десетки фирми.

още


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА