Last news in Fakti

27 Юни, 2015 21:21 1 732 4

Премахват 6 незаконни къщи в Гърмен

  • гърмен-
  • постройки-
  • незаконно строителство

През идната седмица в Гърмен ще бъдат премахнати шест незаконни постройки. За тях вече има избран изпълнител. „В общината има издадени общо 124 заповеди, като всички собственици бяха поканени да премахнат доброволно постройките си, но никой не го направи. Около 30 от сградите трябва да се проверят отново, защото откакто са издадени заповедите за премахването им, къщите са надстроявани и пристроявани, което означава, че общината трябва да провери и обяви тези къщи за незаконни“, каза пред Дарик радио министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова.

10% от постройките, които се премахват месечно с решение на ДНСК са в ромски махали. Средно между 50 и 70 са незаконните постройки, които се събарят на месец. Годишно Дирекцията разрушава близо 800 сгради. Има обаче още постройки, които са с нередовни документи и трябва да се съборят, но с промените в законите те спадат към общините, тъй като ниско строителство. „Незаконните постройки от този тип са изключително много, но премахването им, зависи от съвестта на кметовете. Там където незаконното строителство навлиза в чужда частна собственост, кметовете трябва да бъдат безкомпромисни. В случаите обаче, в които постройките са на общинска земя и не пречат, може да се учреди отстъпено право”, разясни министър Павлова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 gosht

    0 0 Отговор
    6 а те са най-малко 60
  • 2 1234

    0 0 Отговор
    Много шум за нищо!И така до следващите избори,тогава още 6.А защо не направите един план на махалата да ги подредите малко,и да разчертаете място и за други къщи който иска да строи,да си закупи мястото и в рамките на определения терен да строи.Вече ако строи извън определения терен да се събаря дори и без предупреждение.Всяка година от общината да минават,и ако има нещо незаконно да се събаря и да се глобяват.Ако в две поредни години се нарушава и се строи не законно ,да му се отнема мястото и да се дава на друго семейство.Трябва да се създаде някакъв ред за който да се следи постоянно.Смятам,че по този начин ще се осъществи контрол и по рядко ще се налага събаряне на къщи.Според мен вината е от общините и от архитектите в общините по точно от РДНСК.Да не стоят само по канцелариите а да следят поне веднъж годишно какво се строи не законно.
  • 3 незнайко

    0 0 Отговор
    Докато не влязат танковете ( които ще дойдат от САЩ ) няма да има оправия. Правителството не иска да разреши проблема. 6 от 124 поне така пише, направо се подиграват с БЪЛГАРИТЕ.
  • 4 1234

    0 0 Отговор
    Ние с нашата толерантност много си патим.В Италия циганите нямат тия права както нашите цигани.Те нямат право да живеят на едно място по дълго време от три месеца и са постоянно в движение,има определени места където могат да паркират караваните си и след 3 месеца на друго място,а тука от много права малцинствата се осират вече.В държавата всички са равни защо едните ще имат само права,а другите само задължения,трябва да излизаме на протести до тогава докато това не стане ФАКТ.