Last news in Fakti

15 Юли, 2015 18:31 2 294 6

Разрушават къщите в Гърмен след като намерят място на хората

  • жилища-
  • разрушаване-
  • гърмен
Разрушават къщите в Гърмен след като намерят място на хората - 1
Снимка: БТА

Общината в Гърмен трябва да предостави график за извеждането на хората от незаконните им постройки и едва след това ще се пристъпи към тяхното разрушаване. Това стана ясно след проведена днес работна среща, в която участва и министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова. Спазването на графика ще се координира от областният управител Бисер Михайлов

Общият брой на незаконните постройки в кв. „Кремиковци” на Гърмен е 124. От тях 4 са премахнати принудителни и още толкова доброволно. „Целта на срещата ни беше да уточним ситуацията и действията, които ще предприемат общината и общинският съвет, които имат по закон. Общината има ангажимент да реши правилно проблема. Това се отнася за всички общини, в които има незаконни постройки”, каза Павлова.

Адресна регистрация върху земеделски неурегулиран парцел имат 750 души. За разрешаването на проблема е необходимо имотът да бъде въведен в регулация. Това може да стане общината в Гърмен трябва да предложи на местния общински съвет промяна на статута на имота. След това, тези които искат могат да купят отстъпеното право на строеж и да си построят законни жилища.

Няма да има промени в Закона за устройство на територията, която да позволява узаконяване на незаконни постройки.

„Общината е малка. Има внесено предложение в Общинския съвет общински сгради да бъдат предоставени за настаняване, но няма решение по него. Ще търсим вариант жителите на Гърмен да предоставят жилища под наем на общината. Ще осигурим и възможност за изграждане на законни домове”, каза кметът Минка Капитанова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 идат избори

    0 0 Отговор
    Хайде пак глупости.Няма да събаряме незаконни постройки докато не осигурим на бай м....л жилища.Вземете да направите за всички живеещи на квартира къщи.Защо само за някои.Това си е дискриминация.
    Събаряне наред и да спират да раждат не да ми показват как нямало къде да сложет циганетата.като си правили деца да са мислили.
  • 2 2dw

    0 0 Отговор
    обявявам кампания "искам да съм ром" или циганин или м...л,
    няма да плащам ток , вода, канал, пренос,доставка, зелена, червена енергия, данъци,ще взимам от всички всичко което ми хареса и въртя синджира, ще си взема ......, абе искам да съм ром
  • 3 Върло Чер Мангал

    0 0 Отговор
    Страхотен пример на обратна дискриминация. Хайде да видим какво щяха да правят властите ако къщите бяха на българи. Щяха да ги бутнат, щот са незаконни, това е.

    Занчи аз даму мисля как да плащам тока, че децата ми иначе ще стоят на студено, пък на циганина му е през.......
  • 4 храст

    0 0 Отговор
    Мълчете, плащайте и се страхувайте да не ви погнат лостовете на властта. Бъдете кротки смирени и комплексирани - нямаш ли пари - МЪЛЧИ!
  • 5 Хаджипетрова

    0 0 Отговор
    Докога ще им прислугваме на господата -циганееви.Те са с първосигнална с-ма и освен да правят деца друго не могат.А колкото до къщите-не се налага да им търсят такива- просто ги пращат там от където са дошли и край на предаването.В тази България освен за вратовити,цигани/роми/ и фолк-певици друго май няма.Е забравих и големите заплати на риткотопковците/а те какво ли правят за тези пари/,банкерите и всичките измамници в народното събрание. Това е!
  • 6 миседниш накура

    0 0 Отговор
    жилища има за тях в Брюксел,по-евтино е да ги качат на автобуси и да ги пратят там от където ревът за тях,там са желани