15 Септември, 2015 15:49 2 028 2

Германия превръща летище в бежански лагер

  • летище-
  • лагер-
  • бежанци-
  • германия

Берлинското летище „Темпелхоф”, което беше закрито през 2008 г., до няколко дни ще бъде превърнато в лагер за бежанци. Аеропортът може да приюти 800 мигранти, а първите ще бъдат настанени там до дни, каза кметът на германската столица, Михаел Мюлер.

В един от хангарите ще бъде монтиран огромен нагревател и разположени тоалетни. Бежанците ще имат достъп и до съоръженията на намиращия се в непосредствена близост басейн „Колумбиабад”. Властите планират да превърнат два от хангарите в жилищни помещения.

Летище „Темпелхоф” беше закрито през 2008 г., след 80-годишна експлоатация. Първият терминал е бил построен още през 1927 г. и реконструиран от нацистите в началото на 30-те години на миналия век. Главният терминал с площ 300 000 кв.м. е една от най-големите сгради в света. Околностите, наречени „Поле Темпелхоф”, се използват за провеждането на мащабни фестивали и други обществени прояви.

През миналата година имаше идея летището да бъде превърнато в жилищен обект, но повечето берлинчани не одобриха идеята и гласуваха против нея на проведен референдум.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 димо

    1 0 Отговор
    И как ще замирише зловещо
  • 2 qwe

    1 0 Отговор
    Супер идея. Само трябва да се доразработи, а именно да пуснат летището в действие и всички бежанци хайде оттам откъдето са дошли :-)