Last news in Fakti

30 Март, 2016 14:10 10 092 5

Частен съдебен изпълнител продава един от най-големите хипермаркети

  • хипермаркет-
  • продажба-
  • чси-
  • carrefour
Частен съдебен изпълнител продава един от най-големите хипермаркети - 1
Снимка: М. Богданова ©

Началната цена, от която на 9 май ще започне търгът за продажбата на един от най-големите хипермаркети в България, е 32.3 млн. лв. с ДДС. Става дума за магазин от веригата хипермаркети Carrefour, който е разположен в софийския търговски център The Mall на Цариградско шосе. Имотът е със застроена площ от 15 008 кв.м, с ½ идеална част от реално обособена част от подземен паркинг, чиято обща застроена площ е 32 252 кв.м, пише в обявата. Длъжникът е компанията „КМБ България”, която е 100% на гръцката фирма Marinopoulos.

Само допреди 2 години Carrefour разполагаше с 21 магазина в цялата страна, а в момента те са сведени до 7. От тях 3, включително и този, обект на продажба, се намират в София. Един от обектите се намира в бургаския търговски център. Той също е с проблеми, след като по данни на Имотния регистър става ясно, че в началото на януари 2016 г. Банка "Пиреос" е наложила възбрана над хипермаркета. „Отделно магазинът с площ 12.6 хил. кв.м и земята от 52.2 хил. кв.м са ипотекирани през юли 2012 г. към Алфа банк - клон България. През 2015 г. е направена възбрана от НАП, през март тази година в регистъра има вписване и на възбрана от "Трансимпорт", на която "КМБ България" вероятно е длъжник”, съобщава в свои материал „Капитал”.

Освен хипермаркетът на „Цариградско шосе”, спечелилият търга получава 2 броя лаборатории, 5 склада, офис, техническо помещения и други, 9.5% от общите части на търговския център, 57.26% идеални части от общите части на подземния паркинг с идеални части от правото на строеж и 15.31% идеални части от парцела.

„Върху предлаганите имоти има редица тежести, се уточнява в обявлението - договорна ипотека от 18.07.2011 г. към Уникредит Булбанк (според информация от Имотния регистър) и 20 възбрани. Последната е заради която е обявена продажбата, но в обявлението на съдебния изпълнител не е посочено име. По информация на „Капитал” инициаторът вероятно е свързан с гръцката Marinopoulos”, уточняват от изданието.

Според специалисти, имотът трудно ще се продаде, тъй като бъдещият собственик ще трябва да плати не само минимум 32 млн. лв. за имота, но и няколко милиона лева към „УниКредит Булбанк”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кръстева

    2 0 Отговор
    Пишете глупости!!! Попитайте някой юрист да ви разясни материята на публичните продани. Ако се яви някой на публичната продан и спечели търга, то той ще плати 32 млн.+такси+данък придобиване и нищо повече.....за какви милиони, каква Булбанк и каква ипотека, та чак договорна говорите!!!
    Схемата е ясна - явява се фирма на закъсалия собственик, печели търга и си купува обратно имота чист като сълза, без никакви дългове, ипотеки и тежести и то на сносна цена!

    Коментиран от #5

  • 2 Едикой си

    2 0 Отговор
    Когато преди няколко месеца посетих този Карфур, в Съботен ден нямаше никой....НИКОЙ....даже и служители почти нямаше....
    Някои от рафтовете бяха празни(както беше по времето на комунизма)....
    По едно време ми се стори че участвам с скрита камера....
    Не знам защо така стана с тия карфури...нещо не успяха да се наложат на пазара ни..
  • 3 Също

    1 0 Отговор
    Абсолютно същата история се случи и в Плевен. Обаче тук магазинът беше на този хал месеци наред. Очевидно имат някакви сериозни проблеми с мениджмънта, защото в близост има други процъфтяващи магазини от този род. При това нашият Карфур също беше в най-големия МОЛ и там не остава без народ.
  • 4 Джими

    1 0 Отговор
    ТАКА Е ЗАЩОТО ВСИЧКО СЕ ПРАВИ С НАШИТЕ ОТКРАДНАТИ ПАРИ!Ако те бяха вложили собствени изкарани с труд нещата щяха да са доста различни!
  • 5 Контрабас

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кръстева":

    Ох, умницата ми тя!
    Ако имат 32млн. ще си оправят дълговете сами, без данъци и такси и пак ще са чисти, умно малко коте!

    По всяка вероятност са вложили много по-малко, отколкото са взели на кредит и сега са на печалба!
    А това за мениджмънта е пълна глупост!
    Явна измама има тук1