Last news in Fakti

9 Април, 2016 10:37 2 756 1

Германия с нов рекорд в строителството

  • строителство-
  • жилища-
  • германия

Силното търсене и ниските лихви по ипотечните заеми в началото на 2016 г. активизираха строителството на нови жилища в Германия. Само за януари са издадени 34.5% повече разрешения за строителство в сравнение с първия месец на миналата година, сочат данните на Федералното статистическо бюро. В етап на строеж са 6700 сгради и 26 300 жилищни единици. Подобни показатели са регистрирани през януари 2006 г.

През януари тази година е завършено изграждането на 21 600 нови апартаменти. Това е с 31.3% повече в сравнение с януари 2015-а. А броят на реновираните сгради достигна 20-годишен пик – 4500 броя.

На пазара също така се появиха много на брой нови частни къщи. Показателите са с 35.3% по-високи в сравнение с тези от миналата година.

Има опасност от прегряване на пазара, предупредиха експерти от Централната банка на Германия.

Федералната република отдавна страда от недостиг на жилища. Напливът на мигранти още повече усложни ситуацията. Очаква се активизирането на строителството да окаже благоприятно влияние върху местния пазар недвижими имоти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бате жоро

    0 1 Отговор
    ами бежанци идват...какво да се прави?