Last news in Fakti

9 Септември, 2016 13:05 2 619 11

Спешно проверяват сделката с Царските конюшни

  • царски конюшни-
  • продажба-
  • цена-
  • imot.bg

Премиерът Бойко Борисов разпореди Главният инспекторат да извърши спешна проверка на сделката с Царските конюшни. Това става след като излезе информацията, че имотът в центъра на София, чиято площ е 7.5 декара, е продаден срещу 90 лв./кв.м. Средната пазарна цена на квадратен метър земя в центъра е 973 EUR, показва справка в най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg. Дефицитът на парцели в тази част на столицата се наблюдава от години, което е и основната причина за ръст в цените.

Проверката на Главния инспекторат трябва да проследи спазването на Закона за държавната собственост при извършването на разпоредителната сделка от областния управител на област София-град, уточниха от правителствената информационна служба. Тя трябва да установи също поискано ли е и получено ли е съгласие от ръководителя на ведомството, в чието управление е предоставен имотът – държавна собственост, за извършване на продажбата, каквото е изричното изискване на чл. 45а от ЗДС. Докладът на Главния инспекторат трябва да съдържа предложения до министър-председателя за последващи действия.

Преди два месеца Царските конюшни са продадени на фирма „Евротрансбилд”, а цената на сделката е била 658 870 лв. За нея стана ясно на 8 септември, след като от БСП дадоха гласност. „Правителството на Бойко Борисов и Реформаторите, подкрепено от Патриотичния фронт, е сдружение за кражби и продажби. Продаде Царските конюшни за 90 лв./кв.м. цената на едни маратонки”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Заради създалия се скандал от ГЕРБ побързаха да поискат от Реформаторския блок да оттегли Областния управител на София Веселин Пенев, който е бил издигнат на този пост лично от Радан Кънев, председател на ДСБ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    аааа в Симитли дори е по-скъпо
  • 2 Гост

    0 0 Отговор
    Мафия! Мафия! кой не скача е червен! Всички вън!

    няма ли , налям ли 10 луди с автомати да направят мазаляк на черния петък .....ей така да се види и чуе по света ...10на проснаха 1000 милиционера за 12мин. и 87 депутата....
  • 3 Гост

    0 0 Отговор
    Мафия! Мафия! кой не скача е червен! Всички вън!

    не, не, не мога! чета и ми се поръща. Повръщам, чета и пак повръщам......
  • 4 Гост

    0 0 Отговор
    После оня направим 18млн. за два подписа праща децата в лондон да учат, а нашите с циганите, за интреграция. но интеграция от кой на кого. то май българите се интегрираме в циганската общност, а не обратното.
  • 5 Гост

    0 0 Отговор
    мале как взех да пиша...половината думи сбъркани...пу...да изсъхнат .... нещастници. иззедници....
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 тиквата

    0 0 Отговор
    Бойко не знае за далаверата и е разпоредил проверка?
    Айде бе. Е, може да е получил амнезия като следствие на тлъстата комисионна.
  • 8 тиквата

    0 0 Отговор
    Бойко не знае за далаверата и е разпоредил проверка?
    Айде бе. Е, може да е получил амнезия като следствие на тлъстата комисионна.
  • 9 шшш

    0 0 Отговор
    всичко е е по закон,няма мърдане -закона на Мафията спазен ..Едно време при Станишев и Царя пак беше така-- парцел на м..ната си в трета глуха ,заменяш на Черно море -първа линия --и пак всички закони са спазени...
  • 10 123

    0 0 Отговор
    ББ- спасителя в действие , сега ще има проверка ,накрая ще чуем от него - други са виновни ,други са приели тези закони,аз трябва да ги спазвам--и на мен не ми харесва...То едни пари ...Българина се опаричил вече,какво се хващаме за дребни суми. Само че, такива сделки без знанието на баш-майстора не стават,тези приспивателни за лека нощ деца ...
  • 11 кроко

    0 0 Отговор
    Няма смисъл да го мислите, ей това ще се случи:

    Гарантирам ви че маск. до 3-4 дни ще има нов грандиозен скандал и нещата с конюшните ще се замажат! Както става винаги в България през последните 10-15 години. Делото ще се провлачи чрез всевъзможни похвати поне до към 2025г. - не за друго, а защото у нас съда и прокуратурата си харесват само платежоспособни клеенти и ги мотат доволно време за да има какво да цоцат от тях! И накрая ще оневинят обвиняемите, които и да са те и както става обикновено! Най-много някой бушон да изгори с административна глоба 5000лв и това ще справедливостта на нашенския съд и прокуратура!