14 Октомври, 2016 10:37 7 123 2

Най-скъпият апартамент в света

  • монако-
  • жилище-
  • небостъргач-
  • цена
Най-скъпият апартамент в света - 1
Снимка: Shutterstock

На пазара на недвижими имоти в Монако се появи мезонет, разположен в най-високата сграда на кралството – Odeon Tower. Въпросното жилище заема пет етажа от небостъргача. Офертната цена е 335 млн. USD, което е абсолютен ценови рекорд в жилищния сегмент. Разгънатата застроена площ е почти 3000 кв.м. Освен стандартните помещения за всяко жилище, въпросният имот разполага с басейн с водна пързалка и танцова площадка. На покрива на мезонета е обособена зона за отдих.

Въпреки космическата цена, няколко потенциални купувачи вече са проявили интерес към имота, но все още няма конкретни договорености.

По-рано през седмицата, анализаторите на консултантската компания Savills съобщиха, че за 2016 г. средната офертна цена на жилищата е достигнала 2100 EUR/кв.м. От 2010 г. досега цените на имотите в Монако растат средно с 5.8% годишно.

Кралството се отличава с активен пазар при покупко-продажбите, но също така и в сегмента на наемите. Наемът на нощ надвишава 300 USD по данни на Airbnb.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Различен

    1 0 Отговор
    Боже, боже!
    Не знаех, че сме минали по стандарт Монако!
    То в Софето има много по скъпи имоти на метър квадратен!
  • 2 Математика

    1 0 Отговор
    335 млн. USD / 3000 кв.м. прави по 111666.6667 USD на квадратен метър......