Last news in Fakti

23 Октомври, 2016 10:11 2 919 1

Тузарските имоти и колко натясно живеем

  • imot.bg-
  • лукс-
  • жилища-
  • млади
Тузарските имоти и колко натясно живеем - 1
Снимка: М. Богданова ©

На пазара на недвижими имоти в София отново се появиха жилища за милиони. По данни на най-големият сайт за невижими имоти Imot.bg повечето от тях се намират в центъра на столицата. Шикозните апартаменти, обаче не са по джоба на всеки. Дори може да се каже, че по-младите българи живеят доста натясно. Поне такива са най-новите данни на Eurostat.

Колко похарчиха чужденците за имоти у нас

Излязоха данните на Българска народна банка (БНБ) за това на каква стойност са купили чужденци недвижими имоти у нас през първите седем месеца на текущата година – 51.6 млн. EUR. Първото място не е нито за руснаците, чийто интерес постепенно затихва през последните години, нито за англичаните, които така и не преоткриха страната ни след имотната криза от 2008 г.

Още по темата

Разрушават къщата на Хитлер

Къщата, в която е роден Адолф Хитлер ще бъде разрушена, за да престане да е притегателен център за неонацисти. Имотът дълго време предизвикваше бурни дебати какво точно трябва да е предназначението му.

Още по темата

5-те най-тузарски имота на пазара

Плавно и стабилно. Така може да се определи сегментът на луксозни имоти през тази година. Цените растат плавно и на пазара отново се появиха апартаменти за милиони. Другото ново е, че в някои райони на София се оформят нови луксозни комплекси, като например в Изгрев, коментират анализатори.

Още по темата

В Чехия панелките достигнаха докризисните си цени

С 21% са поскъпнали панелките в Чехия за последните две години, достигайки цена на квадратен метър от 1260 EUR. Една от причините за ръста е оживлението на чешкия имотен пазар, предизвикан от евтините ипотечни заеми.

Още по темата

Над 50% от младежите живеят на тясно

България е сред държавите с най-висок процент на собственост. Това предполага, че българите живеят удобно и на широко. Данните на Eurostat обаче чертаят друга картина. Оказва се, че 58% от българските младежи на възраст между 15 и 29 години живеят в недобри жилищни условия.

Още по темата


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Въйййй

    0 0 Отговор
    Аре стига с тия стъкмистики, едни ядат само зеле, други свинско, средностатистически - свинско със зеле