Last news in Fakti

22 Март, 2017 16:35 2 344 4

Хиляди компенсирани жилищноспестовни влога

  • жилищноспестовен-
  • влог-
  • компенсация
Хиляди компенсирани жилищноспестовни влога - 1
Снимка: Shutterstock

4148 жилищноспестовни влога са компенсирани през 2016 г. от Националния компенсационен жилищен фонд. Това е записано в одобрения от правителството отчет на Управителния съвет на фонда за миналата година. На местните комисии са преведени компенсации за 29 625 837.44 лв., като средната изплатена компенсация по влог е 7142.20 лв.

Съгласно Закона за уреждане на жилищните въпроси на граждани с многогодишни жилищноспестовни влогове, средствата във фонда се набират от ежегодно определяни субсидии от държавния бюджет, постъпления от дарения и помощи и 50% от постъпленията от продажба на жилищни и вилни имоти, отнети в полза на държавата със съдебен акт. Средствата се изразходват за финансово компенсиране на жилищноспестовни влогове чрез левова компенсация на определените към 31 декември 1990 г. спестовни числа по тях, съобразно действащия левов индекс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 знам

    2 5 Отговор
    по тези влогове отдавна няма нито лев ,а има лихвоточки!
    виртуалните лихвоточки точат бюджета т. е. всички нас ,като със санирането!!

    Коментиран от #3

  • 2 До кога

    4 6 Отговор
    Още едно перо за източване на бюджета. Обезцениха спестяванията на хората и ги оставиха без пукната пара. Гласуваха си без много шум някакви закони за обезщетения на жилищно спестовни влогове от които влогове 80% са на бившата номенклатура. Сега продължават да ограбват обикновенните хора чрез многократно изплащане. Обикновенния човек няма никаква вина, че някой си номенклатурчик решил да строи и не му се получила работата.
  • 3 dodo

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "знам":

    БСП тролче , ти санира ли си колибата и взеха ли ти пари или взеха ли ти имота след санирането ? Кажи на вашата г-жа Лъжа да ви смени малко инструкцийте.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.