Last news in Fakti

13 Април, 2016 13:06 1 137 0

Компенсирани са 2004 жилищноспестовни влога

  • жилищноспестовни-
  • влог-
  • компенсация
Компенсирани са 2004 жилищноспестовни влога - 1

Националния компенсационен жилищен фонд е компенсилар 2004 жилищноспестовни влога през 2015 г. На местните комисии са преведени компенсации за 14 144 387.53 лв., като средната изплатена компенсация по влог е 7058.08 лв.

Съгласно Закона за уреждане на жилищните въпроси на граждани с многогодишни жилищноспестовни влогове, средствата във фонда се набират от ежегодно определяни субсидии от държавния бюджет, постъпления от дарения и помощи и 50% от постъпленията от продажба на жилищни и вилни имоти, отнети в полза на държавата със съдебен акт. "Средствата се изразходват за финансово компенсиране на жилищноспестовни влогове чрез левова компенсация на определените към 31 декември 1990 г. спестовни числа по тях, съобразно действащия левов индекс", пише в дневното решение на Министерски съвет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА