Last news in Fakti

5 Юни, 2017 06:21 5 847 3

Старото сметище на Дортмунд (СНИМКИ)

Старото сметище на Дортмунд (СНИМКИ) - 1

Как едно сметище може да се превърне в едно от прекрасните места за разходка? Отговорът може да се види в германския град Дортмунд. Там общината е инвестирала средства в рекултивацията на старото сметище, което се е намирало в края на града, казва общинският съветник Симеон Славчев. По този начин бившото сметище на Дортмунд е превърнато в уникално езеро, а районът около него е един от най-посещаваните, най-желаните и най-скъпите райони на града.

Около езерото общината е направила проекти на къщички и затворени комплекси, както и офис сгради. Всеки, който желае може да закупи терен и да си построи по проект и визия на общината къщичка, вила или офис сграда.

Така инвестираните средства от общината за рекултивация на сметището бързо и лесно се връщат обратно в местните органи от закупените около езерото терени, а един от крайните райони на града се съживява и става привлекателен за инвестиции и посетители.

Всяка вечер и най-вече събота и неделя мястото около езерото се посещава от хиляди жители и гости на Дортмунд, които освен че могат да карат колело, лодка, водно колело, ролери и скейборд, могат да седнат и да изпият по една бира на брега на езерото.

Старото сметище на Дортмунд (СНИМКИ)

Старото сметище на Дортмунд (СНИМКИ)

Старото сметище на Дортмунд (СНИМКИ)

Старото сметище на Дортмунд (СНИМКИ)

Старото сметище на Дортмунд (СНИМКИ)

Старото сметище на Дортмунд (СНИМКИ)

Старото сметище на Дортмунд (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еко

    16 0 Отговор
    Как може да няма екоактивисти които да искат забрана на заведения в зоната за отдих.Такъв проект в БГ не може да се случи.
  • 2 инж Ганев

    19 0 Отговор
    Еха-а-а , у нас каква хубава корупция ще врътнем с такъв проект !
  • 3 Гост

    2 0 Отговор
    Мястото е много приятно за разходка, но и в България има не малко такива места. До колкото знам не е било сметище, а рудник и почвата е била силно замърсена, заради което се е наложило да правят насипи с чиста пръст. Около езерото има доста скъпарски къщички на футболисти на БВБ и други богаташи.