Last news in Fakti

5 Декември, 2011 18:17 7 913 5

Най-малкият имот в Швеция за 129 000 EUR

  • жилище-
  • стокхолм-
  • швеция

„В това жилище с площ 11 кв.м има достатъчно място да се разместят всички мебели, които могат да се поберат в една гарсониера” обяснява брокерът Пернила Липперт. Според нея, триметровата височина на стаята позволява разместване на мебели както в една обикновена боксониера. На горното ниво е разположено кралското легло, а канапето и столова за четирима е на долното.

Най-малкото жилище в Стокхолм се състои от миниатюрен бюфет, който играе ролята на кухня и баня, включваща душ кабина и тоалетна. Имотът се намира в един от най-престижните райони на шведската столица – Нор Маларстранд. Това обяснява и високата цена – 11 700 EUR/кв.м., което е два пъти по-висока цена от средната за града.

Липперт обяснява, че кандидат купувачите на имота го разглеждат като място, където могат да отседнат за една-две нощи. Настоящият собственик е използвал гарсониерата именно по този начин. Въпреки високата цена и теснотията купувачи за имота не липсват, съобщава информационното електронно издание The Local.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 bubblehead

    1 1 Отговор
    Другари ко става тука бе 11 000 евро/м2 и това било два пъти повече от средната цена в Стокхолм!? Ами да евтино, какво да е заради зимата от 9 месеца... ха-ха-ха! А у нас какво с тия средни 500 евро/м2 в София "има да падат още много" нали? Абе какви им са заплатите на тия шведи бе да ги в балъците щом купуват по 5500 евро квадрата!? ха-ха-ха!

    Коментиран от #4

  • 2 :-)

    0 0 Отговор
    Ок, вижте сега - 11 квадратни метра е квадрат със страна 3.3 метра. Само дивана от снимката горе е по-голям. За какви мебели говорим.

    А, и освен това 11 * 11 000 = 121 000, а не 129 000 EUR.

    Кой ще даде 11 000 евро на квадрат, че дори и в Стокхолм. На този брокер много му се иска но ще му се размине:-).
  • 3 Jesika

    0 0 Отговор
    Къде видя колко е голям дивана?))))
  • 4 Доньо Донев

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "bubblehead":

    @1 @1 Ти остави София и Стокхолм,гледай другата статия в Бургас какво става!!!
    И там скоро по 500 евро,ама.... за 5 квадрата
  • 5 bubblehead

    1 1 Отговор
    Що бе кво толкова става в Бургас!? Последно като гледах цените са по нагоре от преди година, символично на по нагоре. За Септември 2011 1184 лева/м2 средно, а за септември 2010 към 1160. А наемите как са все така реални ... Та Донио, ако си се разчакал за голямата разпродажба да ти кажа за Бургас. ха-ха-ха!