20 Октомври, 2017 18:46 2 461 4

Къде ще са небостъргачите в София

  • небостъргачи-
  • софия-
  • зони
Къде ще са небостъргачите в София - 1
Снимка: М. Богданова ©

След 7-ми километър до р. Искър по протежението на Цариградско шосе и по бул. "Царица Йоана" на запад срещу Околовръстния път ще са двете зони в София, където ще могат да се строят небостъргачи. Това стана ясно, след като днес главният архитект на София Здравко Здравков представи пред общинските съветници проектът за промени в Закона за устройството и застрояването на Столичната община.

Сгради с височина до 125 метра ще могат да се строят в района на Централна гара. Такива с височина до 75 метра ще се изграждат в карето между бул. „Цар Борис Трети", центъра, бул. „Драган Цанков", бул. „Александър Малинов" и Околовръстен път.

Високи сгради няма да има зад Околовръстния път. Там, където в момента няма ограничение за височка, ще бъде създадено такова от 15 метра, уточни арх. Здравков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Въпросът е защо

    10 2 Отговор
    Кое му е хубавото на високото строителство и каква нужда ни гони да го правим. София в момента е пренаселена и трябва да бъде разтоварена, ако искаме да има някакво прилично качество на живота. А и в момента има много свободни площи, т.е. справяме се и без високо строителство. Тогава за какво ни е? Кой проблем ще бъде решен?
  • 2 гост

    6 0 Отговор
    Предлагам всички градове от Бургас до София да ги направят квартали на София и да се реши проблема с презастрояването. А защо са ни празни небостъргачи отговора трябва да дадат община и инвеститори! Мисля, че данък празна бизнес сграда трябва да се измисли :)

    Коментиран от #4

  • 3 Кукито

    4 1 Отговор
    То голяма работа пък...
  • 4 Смехуран

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Всичко е продадено или отдадено под наем!
    Прочети малко за имотите в Софето!